12 tips voor inrichten in boho-stijl

 12 tips voor inrichten in boho-stijl

Brandon Miller

  Hou je ervan om kleuren, stijlen en prints te mixen bij het inrichten van je kamers? Dan is boho gemaakt voor jou. Deze uitbundige decoratiestijl is democratisch, veelzijdig en staat elke combinatie toe die je maar wilt. Bovendien kunnen sommige elementen, zoals gekleurde stukken, wandtapijten, behang en planten deze sfeer gemakkelijk creëren. Om deze reden hebben we een aantaltips die je nu kunt kopiëren!

  Kleuren, veel kleuren

  Levendige kleuren en vrolijke prints zijn het gezicht van de boho-stijl, en in dit opzicht is mengen vrij. Hier zorgen kussens in verschillende prints, gekleurde muren en plafond, ontworpen vloeren en meubels in verschillende tinten en modellen voor een heel persoonlijke inrichting.

  Wanddelen

  Natuurlijke texturen en handgemaakte stukken zijn zeer welkom in een boho-stijlcompositie. Hier redden de macramé franjes, gemaakt door studio Oiamo, de oorspronkelijkheid.

  Inzetten op vetplanten

  Vetplanten zijn gemakkelijk te verzorgen en doen meteen denken aan de bohostijl. Ze zijn te vinden in verschillende formaten en maken het mogelijk om verschillende arrangementen te maken, zoals deze. Hier werden de potten gegroepeerd in verschillende manden en steunen.

  Handgemaakte stukken

  Een ander idee om ambachtelijke stukken te gebruiken in decoratie is om in te zetten op een handgemaakt brei- of haakkleed. Op de foto een stuk ontwikkeld door de studio Srta.Galante Decor in een eigentijds formaat. Kleurrijke cirkels werden gegroepeerd in een enkel stuk, waardoor een vloeiende en gestripte look ontstaat.

  Mix van prints

  In plaats van slechts één patroon te kiezen om de kamer te versieren, kies je er verschillende! Het geheim van de ideale mix zit hem in het balanceren van de grootte van de tekeningen en het gelijktrekken van de kleuren van elk van hen, zoals in deze slaapkamer. Merk op dat de prints dezelfde stijl volgen in de kussens, het beddengoed, het behang en de gordijnen.

  Zie ook: Weinig ruimte? Bekijk 7 compacte slaapkamers ontworpen door architecten

  Meubels van natuurlijke vezels

  Meubels van natuurlijke vezels helpen ook om het milieu te beschermen. boho sfeer Hier is de schommelstoel van hout en riet het belangrijkste onderdeel van de compositie, die werd aangevuld met macramé hangers en hangende planten.

  Gooi jezelf in het net!

  Met een meer uitgeklede stijl is de netwerken En je kunt inzetten op een handgemaakt stuk, bijvoorbeeld, of met een tie-dye print, zoals die op de foto. Om de ruimte compleet te maken, leg je er wat tijdschriften en boeken naast.

  Macramé in alles

  Stukken gemaakt met de techniek van macramé Naast de traditionele hangers kan het ook worden gebruikt om gordijnen te maken, zoals het gordijn op de foto hierboven, dat werkt als een kamerscherm. Een interessant aspect van dit idee is dat het gordijn de ruimtes in de kamer verdeelt zonder het licht te belemmeren.

  Bedrukt behang

  In deze wasruimte dient het behang als achtergrond voor de kleurrijke apparaten en accessoires.

  Laag bed + stof aan de muur

  De combo plat bed e bedrukte stof op de muur is een mooie combinatie om een boho-decoratie te maken. Het is de moeite waard om een juk, een sjaal of een stof met een dessin te gebruiken die je mooi vindt.

  Stedelijke jungle

  Planten zijn altijd welkom in decoratie en, als het de bedoeling is om een boho-compositie te creëren, zijn ze van fundamenteel belang. In deze thuiskantoor De urban jungle is verspreid over de tafel, in vazen op de vloer en op de planken.

  Zie ook: 140 m² strandhuis wordt groter met glazen wanden

  Lijsten aan de muur

  En vergeet tot slot niet om een mooie decoratie van schilderijen aan de muur De verschillende maten en modellen monturen helpen ook om een stijlvollere mix te creëren.

  Boho inrichting: 11 plaatsen met inspirerende tips
 • Balkon met boho chic decoratie
 • Boho-decoromgevingen: een mix van kleuren, prints en andere invloeden
 • Ontdek 's ochtends vroeg het belangrijkste nieuws over de coronavirus pandemie en de ontwikkelingen. Meld je hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen

  Inschrijving geslaagd!

  Je ontvangt onze nieuwsbrieven 's ochtends van maandag tot vrijdag.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.