8 indelingen die in elke kamer passen

 8 indelingen die in elke kamer passen

Brandon Miller

  Hoi, je kamer heeft gebeld en heeft een knuffel nodig! Hoewel we de neiging hebben om obsessief organiseren (Misschien omdat ze meer privé zijn en minder snel gezien worden door nieuwsgierige ogen, of misschien omdat de belangrijkste activiteit die er plaatsvindt (dat klopt) slapen is.

  Het is in ieder geval een bekend feit dat het reorganiseren van je kamer kan helpen om je humeur verbeteren en zelfs hun slaapcycli - Er is dus geen reden om deze ruimte niet te optimaliseren.

  De vraag is een onregelmatige indeling of een kleine ruimte? Niets om je zorgen over te maken. Dezeen vroeg twee ontwerpers uit Californië - Aly Morford e Leigh Lincoln van Zuiver Zout Interieurs een studio die synoniem is geworden met elegante en betaalbare ontwerpen - om zich te verdiepen in indelingen die zij goed kennen... voor zowel reusachtige kamers als kamers van kleintjes. Hieronder een verzameling projecten om je te inspireren!

  1. master suite met zithoek

  Lay-out: "Gezien de grote oppervlakte van de kamer en de dak gewelfd, wilden we spelen met de schaal en originele stukken zodat de indeling volledig werd benut en een harmonieuze uitstraling kreeg," zegt Leigh Lincoln van Pure Jumper Interiors.

  "De open haard en de ingebouwde meubels waren het natuurlijke middelpunt van de kamer, dus je zult merken dat alles op hen gericht is! We houden van deze lay-out omdat het een perfect voorbeeld is van hoe de schaal van elk stuk, van de meubels tot de verlichting zijn van fundamenteel belang bij het creëren van een functionele lay-out."

  Het bed: A kingsize bed met een structuur van vier kolommen trekt de aandacht naar boven en laat de ruimte van het gewelfde plafond zien.

  De extra's: Deze ruimte (en de bestaande architecturale details van het ingebouwde meubilair en de open haard) creëerden een natuurlijke omgeving voor een kleine zithoek voor het bed. Eén rond tapijt verankert en "definieert" het gebied, zonder het ongemakkelijk of een obstakel in de weg te maken.

  2. hoofdslaapkamer en belvedère

  De indeling: Een ontwerp maken voor een kamer die aan drie kanten wordt omringd door deuren kan lastig zijn, maar het eindresultaat is de moeite waard. "Hoewel we hier geen geweldige plattegrond hadden om mee te werken, was het uitzicht geweldig," herinnert Aly Morford zich.

  "Gezien het kleine formaat hebben we ook besloten om de bovenverlichting Het eindresultaat is een open en luchtige oase!"

  Het bed: De structuur van de eenpersoonsbed (die nog steeds natuurlijke elementen oproept met een vleugje hout in warme tinten) zorgt ervoor dat de focus op het uitzicht blijft liggen. (Geen borstwering die het uitzicht hier belemmert).

  Zie ook

  • Accessoires die elke kamer nodig heeft
  • 20 compacte kamers in industriële stijl

  De extra's: Met zo'n uitzicht is elke kans om het te bewonderen welkom: "Door de locatie van de deuren en ramen kon het bed niet naar de oceaan gericht worden, dus hebben we een kleine zithoek en een op maat gemaakte zwevende spiegel voor het bed die het landschap laat zien en de illusie van een grotere ruimte creëert: "Nu hebben huiseigenaren een vergroot uitzicht op de oceaan, waar ze ook kijken.

  3. het hol van de kinderen

  Lay-out: Gebouwd voor gedenkwaardige slaapfeestjes, biedt deze opstelling met twee aparte bedden plaats aan kinderen of gasten. "Dit is het vakantiehuis van de klant, dus elke kamer moest worden ontworpen met extra gasten in gedachten," zegt Morford.

  "Deze kinderkamer was geen uitzondering - de plattegrond was klein, dus we besloten een stapelbed te plaatsen. We hebben het meubilair beperkt gehouden om het visueel niet verwarrend te maken, maar we hebben deze schattige kleine stapelbedden toegevoegd. hoofdbord gemaakt van rietvezel minder is bijna altijd meer!"

  Het bed: Dit slimme bed heeft twee functies, namelijk extra ruimte voor gasten (en de kinderen van gasten), maar ook meegroeien met het gezin - een kind kan beginnen in het bovenste bed en dan naar beneden gaan naar het grote bed als hij of zij groeit.

  De extra's: Nachtkastjes met rietvezels brengen een beetje beach-chic element, terwijl de behang met palmboomprint creëert een leuke look voor kinderen en een grafische voor volwassenen. En een tapijt van duurzame stof helpt de ruimte te verwarmen zonder dat er een opeenhoping van zand ontstaat.

  4. kleine en symmetrische master suite

  De indeling: Het is niet altijd makkelijk om een master suite er vorstelijk uit te laten zien als je weinig ruimte hebt, maar de ontwerpers van Pure Salt benadrukken dat minder meer is.

  "De indeling van de grote slaapkamer was een leuke uitdaging omdat we in een bijzonder kleine ruimte werkten (de flat staat in een zeer modern deel van Los Angeles)," legt Lincoln uit. "Om het gevoel van ruimtelijkheid te behouden, hebben we het meubilair tot een minimum beperkt en hebben we ons echt geconcentreerd op de styling om de kamer te laten stralen."

  Het bed: Dit bed biedt een balans tussen luxe en goed gebruik van de ruimte, met een gestoffeerd hoofdbord die zachtheid biedt zonder al te veel ruimte in te nemen (dankzij de verticale basis). De zeer witte tint van de bekleding helpt het gevoel van opzichtigheid in de ruimte te vermijden.

  De extra's: "Als we in een kleine ruimte werken, gebruiken we meestal hanglampen om geen kostbare ruimte in beslag te nemen," merkt Lincoln op - en in deze kamer voegt het echt een vleugje verfijning toe.

  5. open doorgang

  De indeling: "In deze kamer hadden we een ruime indeling om mee te werken en een heel open pad tussen het balkon en de hoofdbadkamers," herinnert Morford zich. Maar deze twee aangrenzende ruimtes hadden ook een ruim looppad nodig dat het gemakkelijk maakte om van de ene naar de andere ruimte te gaan.

  "We hebben er prioriteit aan gegeven om de doorgang naar het balkon open en vrij te houden," zegt ze, waardoor er een royale ruimte overblijft tussen het bed en de tv.

  Het bed: "Gezien de grootte van de kamer was het belangrijk om stukken te vinden die dat accentueerden en de juiste afmetingen hadden," zegt Morford. A groot bed passen in de kamer zonder de doorgangsruimte in gevaar te brengen.

  De extra's: In overeenstemming met de schaal zijn er grotere nachtkastjes toegevoegd - en een grote plattegrond dient als slimme oplossing voor een ongelijke overhang in de muur bij de deur naar het badkamer .

  6. slaapkamer met open haard

  De indeling: Wanneer een kamer zo'n prachtig historisch karakter heeft, kun je dat het beste tot zijn recht laten komen. "Dit project was een leuke uitdaging," zegt Lincoln.

  Zie ook: 5 tips voor het gebruik van kussens in decoratie

  Zie ook: Een selectie van Corinthians behangsjablonen!

  "We wilden er zeker van zijn dat we enkele van de belangrijkste ontwerpelementen in de kamer zouden laten zien, zoals de kroonlijst van de open haard. We hebben de lay-out klassiek gehouden in deze kamer om tijdloze functionaliteit te garanderen, maar we hebben ook texturen en meubelstukken gebruikt die een licht Europees gevoel gaven.

  Het bed: Kleed het bed aan met een dromerig wit palet weerspiegelt de architecturale details in de ruimte en laat ze de hoofdrol spelen. A alva gestoffeerd hoofdbord geeft een vleugje luxe zonder zich te distantiëren van de stijl van de kamer.

  De extra's : Een "slimme" TV-spiegel zorgt ervoor dat de wand van de open haard er stijlvol en tijdloos uitziet als hij niet wordt gebruikt.

  7. binnenkomst in de hoek

  De indeling: Een schuine ingang in de hoek creëert een onverwacht pad door deze kamer, maar gelukkig was er genoeg ruimte zodat zelfs verschillende meubels niet krap kwamen te staan.

  Het bed: "Elke kamer met hoog plafond verdient meubels en decor dat het eruit springt!" zegt Morford. "In deze kamer hebben we deze prachtige hemelbed En hanglampen aan weerszijden om de schaal van de kamer te benadrukken."

  De extra's: Een zithoek voegt een luxueuzer gevoel toe aan de kamer: "Omdat er extra ruimte was aan het einde van het bed, hebben we accentstoelen toegevoegd om deze kamer nog relaxter te maken voor de eigenaren," legt Morford uit.

  8. de kinderbasis

  Lay-out: Het bewijs dat een kleine ruimte indruk kan maken: "Dit is waarschijnlijk een van de kinderkamers Onze klanten wilden iets unieks maken voor hun kind, iets speciaals," zegt Lincoln. "Omdat we geen geweldige plattegrond hadden om mee te werken, besloten we te bouwen en functionaliteit toe te voegen aan de muren!"

  Het bed: A kleiner bed was de beste match voor deze ruimte, zowel vanwege de afmetingen als vanwege de kleine eigenaar. Maar de details hebben een grote impact: de pegboard reikt tot de achterkant van het bed, waardoor de gecapitonneerd hoofdbord stevig vast met genaaide spelden.

  De extra's: Zonder twijfel is het systeem pegboard is een juweeltje van deze coole kamer. "Met deze volledig op maat gemaakte wand konden we extra opbergruimte aan de muur toevoegen, een ingebouwd bureau en hoefden we niet veel meubels in een kleine ruimte te proppen om het functioneel te maken," legt Lincoln uit. "Het eindresultaat is een ongelooflijk coole kamer die toch ruim en luchtig aanvoelt!"

  *Via Mijn Domaine

  Privé: 15 manieren om witte baksteen in de keuken te gebruiken
 • Privékamers: Zo maak je een vintage keuken
 • Environments 21 inspiraties en tips voor het inrichten van een kamer in romantische stijl
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.