Deze kinetische sculpturen lijken te leven!

 Deze kinetische sculpturen lijken te leven!

Brandon Miller

  Elk voorjaar worden de indrukwekkende door de wind aangedreven skeletstructuren van Theo Jansen gaan naar het strand om te pronken met de laatste updates van hun bouwwerken.

  "In de zomer doe ik allerlei experimenten met wind, zand en water," vertelt de kunstenaar. "In de herfst begrijp ik beter hoe deze beesten de weersomstandigheden op het strand kunnen overleven. Op dat moment verklaar ik ze uitgestorven en gaan ze naar het bottenkerkhof."

  Ze liepen, nu vliegen ze

  Regelmatig zwervend langs de Nederlandse kust, de Strandbeesten Jansen verscheen voor het eerst in 1990. Meer dan eenvoudige kunstobjecten probeert hij zijn creaties tot leven te wekken, met het uiteindelijke doel om ze op een dag vrij te laten in grote zwermen op het strand.

  Zie ook: Dit schild kan je onzichtbaar maken! Dit is de grootste sneeuwkunsttentoonstelling ter wereld
 • Kunst Deze kunstenaar maakt prachtige sculpturen van karton
 • Ontwerp Dit vliegtuig heeft zeepbelvleugels
 • Hij begrijpt dat dit in de nabije toekomst niet mogelijk zal zijn, maar legde zijn droom een paar jaar geleden uit in een interview met National Geographic: "Geef me een paar miljoen jaar en mijn Strandbeesten volledig onafhankelijk zal leven".

  Jansen heeft er de afgelopen jaren aan gewerkt om de wezens zelfstandiger te maken. Na twaalf generaties zijn het nu imposante meterslange beesten die zelfstandig over het strand bewegen. Ze zijn gemaakt van pvc-buizen die, samen met ingenieuze technieken, de wind gebruiken om zichzelf voort te bewegen door met hun vleugels te klapperen.

  De Strandbeesten werden voor het eerst gemaakt als oplossing voor de klimaatverandering. Jansen schreef in een krant over het gevaar van de stijgende zeespiegel en hoe zijn schepsels konden helpen het strand op te woelen en zand op de duinen te blazen om ze te versterken. Meer recentelijk ontwikkelde Jansen de Volantum (2020-2021), a Strandbeest dat vliegt.

  Zie ook: 27 ideeën voor het decoreren van de muur boven het bed

  *Via Ontwerpboom

  De schoonheid van vernietiging: bekijk werken van gebroken aardewerk
 • Kunst We duiken in het niet-bevochtigde zwembad van Leandro Erlichs tentoonstelling
 • Kunst Deze tempel in Japan heeft een gigantische Kokeshi pop!
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.