Franse stijl

 Franse stijl

Brandon Miller

  Om het Jaar van Frankrijk in Brazilië te vieren, zijn we begonnen met een serie artikelen die de bijdrage van de Franse cultuur aan decoratie en design laten zien. Ontdek in deze editie de manier van leven van mensen die in Parijs en elders in het land zijn geboren en nu in São Paulo en Rio de Janeiro wonen.Maak onder andere kennis met evenementenproducent Sylvie Junck, professor Stéphane Malysse, graven Pierre en Bettina en de familie van Matthieu Halbronn. En om op de hoogte te blijven van wat er in het buitenland in de mode is, kun je kijken wat de internationale decoratiebeurzen lanceren. Kijk hiervoor altijd in het gebied van beurzen en evenementen.

  Zie ook: We testen 10 soorten meditatie

  De producent van het evenement Sylvie Junck woont in een licht huis, niet alleen omdat de zon elke hoek van het gebouw baadt, maar ook omdat elk meubelstuk een rijk verhaal te vertellen heeft. Sommige meegenomen van reizen over de hele wereld, andere gevonden in de kringloopwinkels van São Paulo. Allemaal heel bijzonder, verwijzingen naar een prettig geleefd leven. 23 jaar geleden lieten Sylvie en haar man Fred Parijs achter zich op zoek naar een nieuwZe bleven en bleven, en uiteindelijk naturaliseerden ze. Uit Frankrijk houden ze hun sterke accent, heimwee naar hun vrienden en een onbetwistbare savoir faire.

  Stéphane Malysse Twee trappen omhoog onthullen de vleesgeworden hal en even later een overvloed aan keuzes die net zo correct en origineel zijn als de spraak van de bewoner. Toen hij het huis in 2006 kocht, vroeg hij architect Christian-Jack Heymès om het plan om te draaien volgens een Franse stelregel: de keuken is het centrum van het huis.Er is dus niets natuurlijker dan het dicht bij de tuin te brengen en dan de kamer te accentueren met levendige pigmenten.

  De nobele lucht van dit huis drukt de ziel van de graven uit Pierre en Bettina - Hij is een afstammeling van Le Marie d'Archemont, een belangrijke antiquair in de regio Marseille. Als in een sprookje ontmoette de Braziliaanse haar prins op het witte paard tijdens een studiereis naar Grenoble 20 jaar geleden, waar ze trouwden. In de jaren '90, toen hij werd uitgenodigd om het bevel te voeren over een Franse multinational in Rio de Janeiro, bracht het stel wat meubels en voorwerpen mee, die werden gebruikt alsDe authentieke geest van d'Archemont verschijnt ook aan tafel bij het echtpaar en hun dochters, Lola, Chloé en Nina Ze verzamelen zich rond vers brood, geitenkaas, groene salade en wijn. Een typisch Frans ritueel.

  Zie ook: Slim glas verandert in enkele seconden van ondoorzichtig naar transparant

  Als je een groep Fransen tegenkomt die heerlijk aan het picknicken zijn, met wijn, stokbrood, kaas en ham, in het Villa-Lobos Park in São Paulo, is het heel waarschijnlijk dat Bénédicte Salles,Matthieu Halbronn en de kleine Luma De familie cultiveert dit en andere genoegens die typisch zijn voor degenen die tot voor kort in het zuiden van Frankrijk woonden. Fietsen door de rustige straten van de buurt, quiches bereiden en vrienden ontvangen staan op deze lijst. Ze wonen nu in een ruim huis in Alto de Pinheiros, met de sociale vleugel open naar een kleine tuin, waar vogels zingen op zonnige dagen. De decoratie? Getekende stukkenMisschien verklaart dit hun gebrek aan heimwee naar hun land.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.