Hoe Ficus elastica kweken

 Hoe Ficus elastica kweken

Brandon Miller

  Als je van robuuste planten met grote bladeren Onder de juiste omstandigheden (met de juiste verlichting en water) zullen ze zich snel ontwikkelen tot aantrekkelijke exemplaren, die een centraal punt vormen in elke omgeving waar je ze neerzet!

  Ook bekend als Ficus elastica (wetenschappelijke naam), de valse rubberboom is lid van de vijgenfamilie en dankt zijn algemene naam aan het feit dat zijn bladeren dik en flexibel zijn, niet omdat hij rubber produceert, zoals de rubberboom zelf. De grote glanzende bladeren voelen tropisch aan, wat heel logisch is aangezien de boom oorspronkelijk uit Azië komt, met name uit India, Maleisië en Java. In het wild groeit de rubberboom in eengrote sierboom.

  Als de interesse is gewekt, moet je nu weten hoe je de rubberboom moet verzorgen. Vanaf dan wordt het een fluitje van een cent, want het is een van de beste kamerplanten die je kunt kiezen!

  Zie ook: Weinig ruimte? Bekijk 7 compacte slaapkamers ontworpen door architecten

  3 tips voor het verzorgen van de valse rubberboom

  Het is geen wonder dat de valse plataan een van de favorieten is om in huis te hebben. Hier lees je hoe je hem moet verzorgen zodat die van jou mooi en gezond groeit!

  Zie ook

  • Protea: hoe zorg je voor de "it"-plant van 2022
  • Hoe maranta's planten en verzorgen
  • Adams ribben: alles wat je moet weten over de soort

  1. locatie

  Gewend aan de tropisch klimaat Koude stromingen en zeer lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant, terwijl met wat licht betreft, moet de zon er indirect op schijnen Anders kunnen de bladeren verbranden.

  2. bladeren

  De belangrijkste attractie van deze plant zijn de bladeren, dus het is belangrijk om ze te verzorgen. Als je ook denkt aan het klimaat waar hij vandaan komt, is vochtigheid erg belangrijk, dus sproei water om te zorgen voor de nodige hydratatie, en Veeg ze af met een doek om het stof te verwijderen en de poriën van de bladeren vrij te maken.

  3. water geven

  Probeer de grond vochtig te houden, maar niet doordrenkt met water. overtollig water De ideale frequentie om water te geven is wekelijks, waarbij je er altijd voor moet zorgen dat de grond nog niet vochtig is en een goede drainage heeft. In de winter kan de frequentie worden gewijzigd naar om de twee weken.

  Tips voor het verplanten van de Valse Rubberboom

  • Deze planten groeien erg snel en kunnen wel 3 meter hoog worden, dus het kan zijn dat je ze op een gegeven moment moet verplanten. Hier zijn wat tips:
  • Gebruik een compostmix van goede kwaliteit Vul de nieuwe pot zodat de wortel net onder de rand zit.
  • Plaats de ficus elastica nieuwe pot, waarbij je de wortel voorzichtig losmaakt.
  • Vul met compost en druk lichtjes aan om ervoor te zorgen dat de plant recht staat en stevig verankerd is in de nieuwe pot.
  • Geef de plant goed water na het verpotten en laat hem niet volledig uitdrogen terwijl hij zich aanpast aan de nieuwe pot.

  Snoeien van de Ficus elastica

  Soms krijgen rubberbomen lange bladeren, dus misschien moet je ze repareren door ze te snoeien Het beste moment is aan het einde van de winter, met een goede schaar, zodat de plant weer zonder problemen kan groeien.

  Rubberboomstammen lekken wit sap wanneer ze worden afgeknipt, wat uiteindelijk donkerder wordt wanneer ze aan zuurstof worden blootgesteld, dus de stammen kunnen er in het begin een beetje rommelig uitzien, maar je kunt dit verbergen door het gebladerte. En snoeien zal de verdere groei van de plant stimuleren.

  Zie ook: Plafonds met dubbele plafonds: wat je moet weten

  Planten naast de Valse rubberboom

  Naast het vinden van een plek met helder, indirect licht, zal je rubberboom er baat bij hebben om naast andere kamerplanten te groeien, omdat dit helpt bij het creëren van de vochtige omgeving waar ze van houden.Bekijk de lijst:

  • Vijgenboom (Ficus-lira)
  • Orchideeën (Orchidaceae)
  • Babosa (Aloë vera)
  Hoe begin je een tuin in je flat?
 • Tuinen en groentetuinen Deze kaart toont de favoriete planten van elk continent!
 • Tuinen en moestuinen De 6 meest gemaakte fouten bij het verzorgen van planten
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.