Hoe je kerstversiering demonteert en opbergt zonder ze te verpesten

 Hoe je kerstversiering demonteert en opbergt zonder ze te verpesten

Brandon Miller

  Vandaag is het 6 januari, Koningsdag, ook wel bekend als de datum waarop de kerstversiering moet worden ontmanteld. Wees voorzichtig bij het ontmantelen van de boom en de kerststal, en vooral, wees voorzichtig bij het wegzetten van alles om te voorkomen dat er stukken breken. Hieronder presenteren we een basisscript dat je kunt volgen en we laten ook enkele producten zien die kunnen wordenzeer nuttig.

  Voorzichtig demonteren om niets te breken

  De enige tip is om voorzichtig te zijn dat je de versieringen niet breekt en vooral om de knipperlichten voorzichtig te verwijderen, want als er één lamp doorbrandt, kunnen de anderen beschadigd raken.

  Containers en dozen kiezen en scheiden om de stukken in te bewaren

  Na het uit elkaar halen is het de moeite waard om te scheiden wat je nodig hebt voor de volgende stappen: plastic dozen om de versieringen in op te bergen (het aantal dozen varieert afhankelijk van het aantal versieringen), een plastic doos in verhouding tot de grootte van de boom om deze in op te bergen en een PET-fles en een plastic doos voor de knipperlichten.

  Ingrid Lisboa geeft twee tips die de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden: de eerste is dat het beter is om twee middelgrote dozen te kopen om decoraties in op te bergen dan één grote (op deze manier worden de decoraties beter verdeeld en liggen er waarschijnlijk minder voorwerpen bovenop de decoraties die onderin de doos liggen, waardoor ze niet breken door het gewicht); de tweede is om te kiezen voor plastic dozen, omdat deze minder zwaar zijn dan de andere.Als de dozen doorzichtig zijn, des te beter, want dan kun je volgend jaar zien wat erin zit.

  Denk niet dat het product te duur is. Op de website van Americanas shops kost (bijvoorbeeld, een set van Arthi transparante dozen met 5 stuks ter grootte van schoenendozen) R$ 94,05.

  Boom altijd horizontaal

  "Als je een goede plastic doos hebt waar de boom in past, kan hij daar blijven staan. Zo niet, dan is het beter om hem in noppenfolie te wikkelen en dik plakband om het plastic te doen", leert Ingrid Lisboa, die eraan toevoegt dat de boom altijd horizontaal moet worden opgeborgen zodat hij niet beschadigd raakt.

  Zie ook: 31 omgevingen met geometrische muren om inspiratie op te doen en te maken

  Glitterballen in glazen of eierdozen

  Kerstballen zijn gevoelig en kunnen barsten of breken. Een idee is om ze in wegwerpbekers te bewaren en deze in een doorzichtige plastic doos te doen. Vergeet niet om de inhoud van elke beker te identificeren met etiketten", zegt Rafaela Oliveira, een blogger van Organize Without Freshness. Een ander goed idee dat Rafaela Oliveira voorstelt is omDoe de balletjes in schone eierdoosjes en stapel de doosjes in een plastic doos.

  Zie ook: 16 kamers die de rustieke chique stijl omarmen

  Wikkel de wiegdelen in

  Nu is het tijd om de voorwerpen waaruit de kerststal is opgebouwd op te bergen: "Mijn tips om te voorkomen dat de stukken breken, zijn om ze in noppenfolie te wikkelen, als de stukken van heel gevoelig materiaal zijn gemaakt, ze in een tweede laag golfkartonpapier te wikkelen en ze dan in plastic dozen op te bergen, stapel maximaal drie dozen en label de dozen altijd", suggereert Ingrid Lisboa.

  Indicator opgerold in een petfles of kartonnen vel

  Knipperlichten moeten met zorg worden opgeborgen, zodat een van de lampen niet doorbrandt en de andere in gevaar brengt. "Om de lampen te beschermen, is zorgvuldigheid bij het opbergen van fundamenteel belang. Probeer ze te verpakken in een vel karton of petflessen. Voor een betere bescherming wikkel je deze items in noppenfolie", suggereert Rafaela Oliveira, blogger van Organize Without Freshness.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.