Hortensia's planten en verzorgen

 Hortensia's planten en verzorgen

Brandon Miller

  Wie kent de hortensia's Ze worden blauw in zure bodems en roze in bodems met meer kalk, wat doet denken aan natuurkundeprojecten met lakmoespapier. Wie herinnert zich die schooljaren nog?

  We mogen de witte niet vergeten, als de grond erg alkalisch is, die lijken op grote sneeuwballen. Hun schoonheid en hun kenmerken, die kunnen worden geanalyseerd en bestudeerd, maken ze aantrekkelijk voor kinderen en volwassenen - vooral hun teelt.

  Met talloze variëteiten om uit te kiezen, kun je zeker de hortensia vinden die bij je past. Bekijk hoe je de soort met succes kunt planten:

  Groei

  De meeste soorten kunnen in de volle zon of gedeeltelijke schaduw worden gekweekt. Vergeet echter niet dat veel hortensia's niet van extreem warm weer houden, dus probeer ze op een plek te zetten waar ze van wat middagschaduw kunnen genieten.

  Zie ook: Is het mogelijk om bloemen te kweken in de herfst?

  Zoals we hebben gezien, kunnen ze in veel verschillende bodems worden geplant, maar over het algemeen geven ze de voorkeur aan rijk, vochtig substraat dat gemakkelijk draineert. Compost toevoegen voordat je ze in de grond plaatst is ook ideaal en vergeet niet om goed water te geven!

  Daarnaast kun je na het planten een laag mulch toevoegen - dit moet in de lente gebeuren, zodra de vorstdreiging voorbij is.

  Zorg

  Water is een belangrijke factor bij de verzorging van deze soort. Ze houden van diepe besproeiing minstens één keer per week, vooral in droge klimaten. Hortensia's hebben ook baat bij een incidentele verhoging van de hoeveelheid meststof een of twee keer per jaar in de lente of zomer.

  Deze plant kan gemakkelijk getransplanteerd Als het zover is, graaf dan alle wortels op en plant ze meteen opnieuw. Omdat hun bloemen uit een knoop komen, moet je de hortensia's snoeien zodra ze uitgebloeid zijn.

  Zie ook: Plafonds met dubbele plafonds: wat je moet weten

  Zie ook

  • Hoe je Vredeslelie kweekt
  • Hoe kweek je prinsessenoorbellen

  Snoeien

  Omdat er veel soorten hortensia's zijn, kan het snoeien en verzorgen bij elke soort anders zijn. De meest voorkomende soorten zijn de Dopkoppen (H. macrophylla) e Kanten Dit zijn de variëteiten met grote bolvormige bloemen en de snoeien gebeurt meestal aan het einde van de zomer.

  De eikenbladhortensia (H. quercifolia) Het verdraagt drogere omstandigheden en moet in het vroege voorjaar gesnoeid worden. Paniek (H. paniculata) de hortensia in pluimen, heeft witte bloemen in de zomer, die geleidelijk roze worden.

  Verwijder de uitgebloeide bloemen en snoei de plant terug in de late winter of het vroege voorjaar. H. arborescens moet elke winter of vroege lente tot aan de grond worden gesnoeid.

  De klimhortensia (H. anomala) Meestal hoeft er niet geknipt te worden, maar het kan wel gedaan worden om nieuwe scheuten onder controle te houden. Hortensia's kweken en verzorgen is eenvoudig en je wordt elk jaar beloond met prachtige bloemen!

  *Via Tuinieren

  Hoe dahlia's planten en verzorgen
 • Tuinen en groenten 10 bloemen die kolibries naar je tuin brengen
 • Privétuinen en tuinieren: 30 oranje bloemen om je hart te verwarmen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.