Leer hoe je schilderijen en lijsten goed schoonmaakt

 Leer hoe je schilderijen en lijsten goed schoonmaakt

Brandon Miller

  De borden in staat om persoonlijkheid in een omgeving te brengen. Eén galeriewand Het kiezen van het juiste schilderij kan een complete renovatie van de ruimte teweegbrengen, maar ook gaten opvullen die voorheen onbenut bleven.

  Vaak wordt dit decoratie-element echter vergeten wanneer het tijd is om schoon te maken. Na verloop van tijd kunnen stof, temperatuur, vochtigheid en het gebruik van inadequate schoonmaakmiddelen het stuk een verouderde en versleten look geven. Om deze en andere problemen te voorkomen, geeft Nattan Perius, een specialist van Urban Arts, enkele tips om ze altijd mooi en goed verzorgd te houden.

  Dagelijkse schoonmaak

  Een van de grootste vijanden van schilderijen is stof. Om je object altijd mooi te houden, moet je het minstens een keer per week afstoffen. schoonmaken Doe dit met een elektrostatische stofdoek met borstelharen, zowel aan de voor- als aan de achterkant. Gebruik de stofdoek uitsluitend voor deze reiniging.

  Frames met glas in de structuur kunnen worden gereinigd met een doek die is bevochtigd met water en drie druppels alcohol. Gebruik deze doek alleen om het glas schoon te maken. Veeg tot slot met een droge doek om eventuele vlekken te verwijderen. Gebruik nooit een stofzuiger om de frames aan beide zijden schoon te maken. De zuigkracht van het apparaat kan het canvas beschadigen. Gebruik bij frames van methacrylaat alleen een zachte doekGebruik in geen geval oplosmiddelen, die kunnen het canvas beschadigen", voegt Nattan toe.

  Zie ook: Kleine keuken met grenen werkblad

  Frames schoonmaken

  Ongeacht het type frame, moeten ze uitsluitend worden gereinigd met een vochtige doek (goed uitgewrongen). Zelfs witte frames hebben geen enkel reinigingsproduct nodig. Voordat je dit doet, stof je het stuk af met een droge doek. Vergeet nooit om naar de achterkant van het frame te kijken om de aanval van motten en insecten te voorkomen.

  Hoe voorkom je schimmel op foto's en lijsten

  Overmatige vochtigheid is de belangrijkste oorzaak van schimmel en zwam op schilderijen. Om dit te voorkomen moet je de kamer goed ventileren, maar laat de zon er niet direct op schijnen, want overmatige warmte en licht kunnen het doek en het frame beschadigen.chemicaliën, hoe beter," voegt hij eraan toe.

  Zie ook: De 11 beste websites om als een expert online meubels te kopen Alles wat je moet weten om een galeriemuur op te zetten
 • Milieu Creatieve muren: 10 ideeën voor het decoreren van lege ruimtes
 • Decoratie Hoe schilderijen gebruiken in decoratie: 5 tips en een inspirerende galerij
 • Ontdek 's ochtends vroeg het belangrijkste nieuws over de coronavirus pandemie en de ontwikkelingen. Meld je hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen

  Inschrijving geslaagd!

  Je ontvangt onze nieuwsbrieven 's ochtends van maandag tot vrijdag.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.