Ontdek 7 hotels die het decor zijn geweest van horrorfilms

 Ontdek 7 hotels die het decor zijn geweest van horrorfilms

Brandon Miller

  De rillingen lopen over je rug, je krijgt een slaaptekort en de meest angstige kijker wordt gek van elk vreemd geluid in huis. Toch hebben horror- en thrillerfilms ontelbare fans. Als jij een van hen bent, stel je dan eens voor dat je de echte plaatsen kunt bezoeken die de inspiratie vormden voor of het decor waren van speelfilms als The Shining of 1408? De website Architectural Digest heeft zeven hotels in de Verenigde Staten enEngeland die zijn gebruikt als locatie of inspiratie voor filmopnamen, of het nu gaat om de gevel, het uitzicht of het interieur. Deze plaatsen zijn niet alleen historisch, maar zijn ook echte toeristische attracties geworden. Bekijk ze:

  Zie ook: Serie Up5_6: 50 jaar iconische fauteuils van Gaetano Pesce

  1. Stanley Hotel, Estes Park, Colorado ( De Verlichte , 1980)

  In 1974 brachten de koning van de horrorboeken Stephen King en zijn vrouw de nacht alleen door in dit enorme hotel in postkoloniale stijl. Hun ervaring vormde de inspiratie voor de beroemde roman van de auteur, die in 1977 werd gepubliceerd. Stanley Kubricks verfilming werd op twee verschillende locaties opgenomen. Voor de externe delen, die essentieel zijn voor de visuele context van de film, was de setting de Timberline Lodge inDe interieurscènes werden opgenomen in Elstree Studios, een studiocomplex in Engeland, en Stanley Kubrick baseerde zijn interne ontwerp op het Ahwahnee Hotel in Californië.

  Vertigo Hotel, San Francisco, Californië ( Een vallend lichaam , 1958)

  Dit hotel, dat onlangs de naam Vertigo Hotel kreeg, was te zien in Alfred Hitchcocks klassieke speelfilm. Hoewel het interieur is nagebouwd in een Hollywoodstudio, is het hele ontwerp van de film geïnspireerd op de originele kamers en gang. Voor de nostalgische fans toont het hotel de film in een oneindige loop in de lobby.

  Salish Lodge & Spa, Snoqualmie, Washington ( Twin Peaks , 1990)

  Fans van regisseur David Lynch kunnen de nacht doorbrengen in twee hotels in de staat Washington om het verhaal van de iconische serie te beleven alsof ze in de Great Northern zitten. Alleen de buitenkant van de Salish Lodge & Spa werd gefilmd voor de openingscredits: het uitzicht op het hotel te midden van de watervallen, de gevel, de parkeerplaats en de hoofdingang. De scènes uit de pilot-aflevering vonden plaatsin Kiana Lodge.

  Cecil Hotel, Los Angeles, Californië ( American Horror Story , 2011)

  Dit hotel in Los Angeles is de afgelopen jaren meerdere keren in het nieuws geweest nadat er een misdaadgolf, waaronder een verdacht sterfgeval, had plaatsgevonden. Het duistere verleden van Cecil - waar seriemoordenaars en prostitutieramen zijn gehuisvest - is de levensechte inspiratie voor het vijfde seizoen van de serie. De ruimte wordt momenteel ingrijpend gerenoveerd en de heropening staat gepland voor 2019.

  5. Roosevelt Hotel, New York, New York ( 1408 , 2007)

  De tweede verfilming van het gelijknamige korte verhaal van Stephen King, geregisseerd door Mikael Håfström, speelde zich af in het iconische Roosevelt Hotel in New York, hoewel het in de speelfilm The Dolphin werd genoemd. De ruimte heeft ook onderdak geboden aan andere films, zoals Liefdesontmoeting, De boef van het jaar e Wall Street.

  Headland Hotel, Newquay, Engeland ( Heksenconventie , 1990)

  De klassieke speelfilm van Roald Dahl werd opgenomen in dit iconische hotel aan zee, dat voor het eerst werd geopend in 1900. Tijdens het filmen achter de schermen ontving actrice Anjelica Huston altijd bloemen van Jack Nicholson, haar toenmalige vriend, terwijl acteur Rowan Atkinson verantwoordelijk was voor een kleine overstroming in zijn kamer toen hij de badkraan liet lopen.

  Zie ook: Decor in roségoud: 12 producten in koperkleur

  7. de Oakley Court, Windsor, Engeland ( De Rocky Horror Picture Show , 1975)

  Dit luxe hotel met uitzicht op de rivier de Theems was het decor voor veel 20e-eeuwse horrorfilms geproduceerd door Hammer Films, waaronder De slang , Zombie-epidemie e De vampierbruiden Maar het Victoriaanse gebouw werd bekend als het kasteel van Dr. Frank N. Furter in de cultklassieker De Rocky Horror Picture Show.

  12 iconische gebouwen uit de wereld van series en films
 • Omgevingen 10 hotels die ooit filmsets waren
 • Omgevingen 18 echte plaatsen die landschappen uit Disneyfilms inspireerden
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.