Ouderen zien geel

 Ouderen zien geel

Brandon Miller

  De verlichting van omgevingen waar ouderen wonen, vereist speciale zorg zodat ze kunnen genieten van comfort en veiligheid. Dit was de bevinding van ingenieur Gilberto José Correa Costa op het Multilux International Seminar in Belo Horizonte. In de cursus die hij over dit onderwerp gaf, besprak hij de veranderingen die optreden in het lichaam van ouderen. De belangrijkste veranderingen zijn de volgende:

  Zie ook: De complete gids voor het kiezen van de beste pot voor je planten

  1) Het zicht wordt waziger. Op 80-jarige leeftijd daalt het vermogen om informatie op te vangen en door te geven met 75% vergeleken met het zicht dat we hebben op 25-jarige leeftijd, legt hij uit. De pupil wordt kleiner en de brandpuntsafstand neemt toe;

  2) in het oog van ouderen wordt de lens dichter en absorbeert meer blauw licht, zodat ze meer geel kunnen zien;

  3) verhoogt de gevoeligheid voor verblinding (hij wordt minder tolerant voor verblinding).

  Om bovenstaande redenen heeft een plek waar ouderen wonen bijna twee keer zoveel licht nodig als normaal. Dit licht moet ook meer blauwachtig-wit zijn, met een hogere kleurtemperatuur. Glanzende oppervlakken (tafelbladen of vloeren) moeten worden vermeden. Bovendien is het ideale licht voor ouderen indirect licht - sterker en minder verblinding. Als ouderen naar beneden kijken, moeten borden en bordenDe ingenieur Gilberto José Correa Costa schreef een boek over dit onderwerp: "Iluminação Econômica - cálculo e avaliação", door Lume Arquitetura.

  Zie ook: Latten en integratie: bekijk het voor- en naontwerp van dit appartement van 165 m²

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.