Tips om een kleine keuken groot te laten lijken

 Tips om een kleine keuken groot te laten lijken

Brandon Miller

  Wist je dat er manieren zijn om keukens Krappe, donkere kamers kunnen ervoor zorgen dat bewoners zich ontmoedigd voelen, terwijl lichte, open kamers hen juist kunnen opbeuren. Om dit te bereiken moet je het volgende weten 10 eenvoudige ontwerptrucs om je ruimte optimaal te benutten .

  Gebruik het plafond

  Heb je hoge plafonds? Maak er optimaal gebruik van en voeg deurloze en lange planken toe - een geweldige optie om keukengerei of wat dan ook op te bergen en de kamer er mooi uit te laten zien.

  Hoewel ze een veelgebruikte strategie zijn, zijn ze praktisch en kun je ze gebruiken om planten, borden, foto's en zelfs lichtapparaten op te zetten. Stijl toevoegen boven het hoofd maakt indruk zonder al te veel oppervlakte in beslag te nemen. Fotolijsten, beschilderde plafonds en verlichtingsarmaturen zijn een paar voorbeelden.

  Als dit geen kenmerk is van je keuken Verticale planken en gekleurde plafonds zijn ook goede opties.

  Gebruik alle opslagopties

  Bedenk bij het ontwerpen van een klein gebied hoe elke kast worden gebruikt - waardoor de binnenkant van de onderdelen efficiënter wordt en de stroming effectiever.

  Vergeet de achterkant van deuren en onder planken niet, geweldige plekken om haken te plaatsen.

  Bovendien kunnen het onderste gedeelte en het gedeelte boven de nissen worden omgevormd tot aparte vakken voor grotere spullen.

  Gebruik heldere verlichting

  Op keukens korte broek met hoog plafond, armaturen Met standaard of lage plafonds kunnen ze echter onnodige rommel met zich meebrengen. Geïntegreerde verlichting zorgt voor helderheid en maakt de ruimte luchtiger op elk moment van de dag. Houd rekening met waar taken zullen worden uitgevoerd en maak deze ruimtes helderder.

  Lampen voor de hele kamer zijn even belangrijk, maar denk eraan: de kleur van de afwerkingen heeft invloed - hoe donkerder de meubels en de muren, hoe meer kracht je nodig hebt. Eenvoudige raamontwerpen, met weinig of geen glasbehandeling en versieringen op de vensterbank, stimuleren de hoeveelheid natuurlijk licht.

  Zie ook

  • 3 meesterlijke trucs voor het inrichten van een kleine keuken
  • Amerikaanse keuken: 70 ontwerpen ter inspiratie

  Beperk het kleurenpalet

  Door één of twee overheersende tinten te kiezen, laat je je kleine kamer groter lijken en creëer je toch een gecoördineerde look. Je kunt verschillende tinten van dezelfde kleur toepassen, mixen en matchen om texturen te creëren, maar vermijd grote blokken met contrasterende muren zodat het oog de kamer als één doorlopend geheel ziet.

  Weggooien wat je niet nodig hebt

  Hoe minder spullen je opbergt, hoe georganiseerder en functioneler je keuken. Vervul dit doel door een plek te maken voor elk object dat je wilt opbergen.

  A wanorde is de vijand van een beperkt gebied Verberg ingrediënten, keukengerei en serviesgoed en houd werkbladen en planken schoon. Accessoires - vrijstaande mixers, waterkokers, broodroosters, bloemen en kruiden - die worden toegevoegd aan het ontwerp zorgen voor een familiekamer, maar toon ze met mate.

  Zie ook: 22 toepassingen van waterstofperoxide in huis

  Voeg lichtreflecterende accessoires toe

  Op de juiste schaal, decoratieve spiegels Investeer daarom in metaal - combineer metalen pendelarmaturen met plantenpotten, fotolijstjes en kookgerei. Hou je niet van het materiaal? Kies voor wit!

  Glanzende afwerkingen en roestvrijstalen details - van kranen, handgrepen en apparaten - bieden hetzelfde effect.

  Breng een wit palet aan

  Lichte kleuren weerkaatsen licht op natuurlijke wijze, waardoor de kamer er niet donker en beperkt uitziet.

  Je kunt de muren schilderen en kasten in wit of een vergelijkbare tint, creëer een contrast door te kiezen voor houten of granieten voorwerpen en verwerk vleugjes kleur in de vorm van accessoires.

  Lichtgroen, geel, blauw en grijs werken ook, maar zorg ervoor dat de deuren en muren een constante tint hebben, zodat er geen visuele barrières zijn.

  Kies bleke vloeren

  keuken

  Het heeft een smalle gang als keuken Gebruik vloerdelen met patronen evenwijdig aan de lengte van de ruimte om deze langer te laten lijken. Als je de ruimte langer wilt maken, creëer dan het tegenovergestelde en leg een vloer die over de breedte van de kamer loopt. In het geval van tegels Diagonaal plaatsen.

  Aandacht voor meubilair

  Kies meubilair dat weinig ruimte in beslag neemt. Vermijd meubilair met contouren en dikke poten, omdat deze een visuele belasting vormen.

  Kies eenvoudige stoelen en sierlijke barkrukken die je op een eiland kunt gebruiken.

  Investeer in glazen kasten

  Zie ook: Alleenstaand leven: 19 woningen voor alleenstaanden

  Glazen fronten fleuren het uiterlijk op van kasten Zorg ervoor dat je de vakken niet vult met te veel voorwerpen, om het decor niet te vervuilen. Houd stevige deuren in de onderste nissen om praktische en minder mooie voorwerpen op te bergen. Bij een open ontwerp kun je lampen in de interieurs plaatsen om nog meer ruimte te openen.

  *Via Echte huizen

  Welk thuiskantoor past bij jouw levensstijl?
 • Locaties 5 tips voor de perfecte keuken
 • Omgeving Bekijk eenvoudige ideeën voor het inrichten van de hal
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.