10 manieren om rood in je woonkamer te verwerken

 10 manieren om rood in je woonkamer te verwerken

Brandon Miller

  O rood Omdat iets dat zo krachtig, opvallend en levendig is moeite kost, kun je niet zomaar een paar leuke stukken bij elkaar gooien en erop vertrouwen dat alles goed komt.

  Rood is schreeuwerig. Het is aantrekkelijk. En wanneer het onoplettend wordt gebruikt, kan het gemakkelijk een ruimte domineren. Maar geef rood de zorg en aandacht die het verdient en je kunt een ruimte creëren die niet alleen mooi is, maar zelfs verbluffend.

  Al met al kan het samenstellen van een rode woonkamer een ontmoedigend vooruitzicht lijken. Maar, zoals de onderstaande collectie van prachtige rode woonkamers laat zien, zijn er genoeg manieren om het op de juiste manier te doen. Blijf bladeren voor inspiratie en tips om de kracht van rood te benutten:

  De juiste toon kiezen voor je decoratiestijl

  • Nieuwe traditionele: Bourgondië en wijnrood zien er verfijnd en elegant uit in chique, traditionele ruimtes met een modern tintje.
  • Mid-eeuws modern: Ga op zoek naar levendige tinten zoals brandweerwagenrood en oranjerood, die opvallen door het hout in het mid-century ontwerp.
  • Boheems: Subtiele, realistische tinten, zoals licht koraal en roestrood, zien er geweldig uit in combinatie met de witte muren en geweven materialen van boho interieurs.
  • Art Deco: Deze stijl staat bekend om het dragen van aantrekkelijke juweeltinten, dus kies voor rijke robijn- of granaatroodtinten voor het beste resultaat.
  • Eclectisch: Alles kan in eclectische interieurs, dus we raden aan om verschillende roodtinten te gebruiken, van donkerbruin tot echt rood.

  Begin met opvallende stoelen

  Rode lopers kunnen veel voorkomen, maar rode banken Er is moed voor nodig om het middelpunt van je woonkamer te veranderen in een gedurfde rode coupe.

  Maar kies voor een donkere, aardse tint in een luxe fluweel En je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk je het integreert in je esthetiek. We zijn geschokt door hoe geraffineerd het eruitziet in combinatie met neutrale (maar toch texturale) stukken in deze tijdloze woonkamer.

  Overweeg het einddoel

  Het is ook belangrijk om rekening te houden met je levensstijl. "Voor een woonkamer waar je probeert te ontspannen en een film kijkt, denk ik niet dat je rood als een opvallend statement wilt zien," zegt Stewart. "Je wilt dat het iets is dat bij de ruimte past." Gebruik rood in kleine hoeveelheden, zoals in kussens bijvoorbeeld, en rustgevende tinten om een meer ontspannen sfeer te behouden.

  Investeer in levendige kunst

  Velen van ons gebruiken kunst om kleuren te echoën die al aanwezig zijn in een ruimte, maar daar is geen reden toe. Waarom zou je kunst niet een nieuwe toon in je palet laten injecteren - bijvoorbeeld een levendige kleur rood? Wij zijn grote fans van dit paar ingelijste prints met niet één, maar twee levendige kleuren in deze woonkamer, en het werkt gewoon allemaal.

  Zie ook: 21 Kerstbomen gemaakt van voedsel voor je avondeten

  Wees brutaal met afbeeldingen

  Een stuk dat in rood is gedrukt kan ongelooflijk levendig klinken. Maar visuele textuur toevoegen aan een kussen of rode verf verzacht eigenlijk de toon, waardoor het makkelijker te decoreren is en rustgevender voor de ogen.

  Zie ook

  • Alles wat blauw is: kijk hoe je de kleur in decoratie kunt gebruiken
  • Alles wat groen is: hoe je de tinten combineert en geweldige decoraties maakt

  Wees niet bang om een voorraad rode prints aan te leggen en schuw ook het mixen en matchen niet. In deze woonkamer is een levendige kunstprint in verschillende roodtinten gecombineerd met een enkel rood kussen, wat de kamer effectief samenbrengt.

  Zie ook: Waar bewaar je je schoenen? Onder de trap!

  Inzetten op retro vloerkleden

  Rood siert al heel lang interieurs en past zich aan elke stijl aan. Een perfect voorbeeld is de rood shag tapijt populair in de jaren 60 en 70 - je weet wel, het soort dat je grootouders waarschijnlijk nog steeds hebben.

  En het goede nieuws is dat retro gaat nooit uit de mode haal dan dat vintage vloerkleed uit de opslagruimte of struin je tweedehands winkels af om het juiste vloerkleed te vinden en je ruimte om te toveren in een nostalgisch paradijs.

  Trek voor aardetinten

  Rood past zich bijna verrassend goed aan meer aardse en natuurlijke paletten Als je een beetje kleur wilt terwijl je toch van een geaarde esthetiek houdt, overweeg dan om wat kussens of dekens met roestprint toe te voegen aan de mix.

  Dat werkt bijzonder goed, zoals in deze gezellige woonkamer, dankzij een verscheidenheid aan op de natuur geïnspireerde kleuren die overal worden gebruikt.

  Probeer onverwachte combinaties

  Zoals je hebt gezien, kan een opvallende kleurencombinatie het verschil maken tussen een opwindend interieur en een voor de hand liggend interieur. Wees niet bang om buiten de gebaande paden te denken met je rode kleurencombinaties - vooral omdat je uitgangspunt zo levendig is.

  Deze woonkamer is een totale kleurexplosie, zonder angst gecombineerd met rood, roze, groen en goud voor een look die deels retro, deels modern en helemaal chic is.

  Kies voor vervaagde tinten

  Zie het als een vriendelijke herinnering dat brandweerwagenrood niet de enige kleur op het menu is. Gordijnen Vervaagd kan een ruimte creëren die zo gedurfd en opvallend is, vooral als je het combineert met enkele levendige stukken zoals kunstwerken en kussens.

  In feite is deze salon een les in hoe je de monochrome look in roodtinten kunt bereiken zonder het te overdrijven of af te zwakken. We staan gewoon versteld van de resultaten.

  Breek de regels

  De meest gedurfde manier om een rode kamer in te richten is door een hele muur aan deze tint te wijden. "Als je rood in de woonkamer wilt, verwerk het dan in een rode muur. behang met textuur om het aan andere niveaus te koppelen," adviseert Stewart.

  Deze kamer breekt met alle regels en wij zijn er absoluut voor. Door te kiezen voor grafische prints, strakke lijnen en moderne kunst kun je de sfeer van de ruimte fris houden in plaats van benauwend. En als je je gewaagder voelt, gooi er dan voor de grap een rode bank bij.

  Vind de perfecte temperatuur

  Wat je ook hebt gehoord, een palet hoeft niet warm of koel te zijn om succesvol te zijn. Probeer in plaats daarvan een combinatie van de twee te maken door brutere stukken te combineren met zachtere.

  In het geval van deze kamer is het balanceren van een zeer gedurfd warm tapijt met een even gedurfd koel getint plafond een verrassend opvallend contrast. De neutrale open haard in het midden helpt letterlijk om de twee samen te brengen.

  *Via Mijn Domaine

  10 kamers die beton op een sculpturale manier gebruiken
 • Omgeving 20 ideeën om te zonnebaden en vitamine D aan te maken
 • Omgeving 6 eenvoudige (en goedkope) manieren om je badkamer chiquer te maken
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.