De scheuren in de gaten houden

 De scheuren in de gaten houden

Brandon Miller

  Scheuren en barsten zijn de populairste namen, maar ingenieurs blijven erbij dat de juiste naam is om dat litteken dat uiteindelijk in onze huizen ontstaat een spleet te noemen. Als je er een tegenkomt, weet dan dat je met een waarschuwingsteken te maken hebt. Het litteken kan oppervlakkig en dus onschadelijk zijn als het bij de stopverf of verf komt. Of gevaarlijk, zelfs de stabiliteit in gevaar brengenAlleen een expert kan de oorzaken vaststellen en oplossingen aandragen. De inspectie moet grondig zijn, omdat het probleem door een reeks oorzaken kan ontstaan. Bekijk hieronder de meest voorkomende:

  Aangedreven door Videospeler wordt geladen. Afspelen Video afspelen Overslaan Achteruit Unmute Huidige tijd 0:00 / Duur -:- Geladen : 0% 0:00 Stream Type LIVE Zoeken naar live, momenteel achter live LIVE Resterende tijd - -:- 1x Afspeelsnelheid
   Hoofdstukken
   • Hoofdstukken
   Beschrijvingen
   • beschrijvingen uit , geselecteerd
   Ondertitels
   • ondertitelingsinstellingen , opent het dialoogvenster voor ondertitelingsinstellingen
   • ondertitels uit , geselecteerd
   Audiospoor
    Beeld-in-beeld Volledig scherm

    Dit is een modaal venster.

    De media konden niet worden geladen omdat de server of het netwerk faalde of omdat het formaat niet wordt ondersteund.

    Begin van dialoogvenster. Escape annuleert en sluit het venster.

    TekstkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitOpaqueSemi-Transparent TekstachtergrondkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitOpaqueSemi-TransparentTransparentOpschriftgebied AchtergrondkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitTransparentSemi-TransparentOpaque Lettergrootte50%75%100%125%150%175%200%300%400%TekstrandstijlNoneRaisedDepressedUniformDropshadowFontFamilieProportioneel schreefloosMonospace schreefloosProportioneel serifMonospace serifCasualScriptSmall Caps Alle instellingen terugzetten naar de standaardwaarden Gereed Modaal dialoogvenster sluiten

    Einde dialoogvenster.

    Advertentie

    Het huis in kaart brengen :

    Zie ook: 8 eetkamers met spiegels aan de muur

    De positie van de scheur en de plaats waar deze verschijnt, helpen om de oorzaken en de ernst van het probleem aan te geven.

    Plotselinge verandering van temperatuur:

    Zie ook: De planten die de badkamer mooi en geurig maken

    Materialen nemen toe en af naarmate de temperatuur varieert. Dakplaten zonder thermische bescherming zijn de grootste slachtoffers. Wanneer de plaat uitzet, duwt hij tegen de muren waarop hij steunt. Deze beweging veroorzaakt scheuren tussen de muur en het plafond, zegt Ubiraci Espinelli. Thermische isolatie kan worden verkregen met de installatie van een deken, met de toepassing van geëxpandeerde klei ofmet de constructie van een dak met een luchtkussen luchtkanaal dat circuleert tussen de dakpannen en de voering.

    Hydroscopische variatie:

    Oppervlakken die worden blootgesteld aan droge en natte periodes zijn ook een doelwit, omdat ze voortdurend krimpen en uitzetten. Een langere vensterbank of een kozijn rond het raam lost het probleem op.

    Nabijheid tussen twee verschillende materialen:

    Omdat ze verschillende uitzettingscoëfficiënten hebben, kunnen twee materialen uit elkaar gaan wanneer ze met elkaar verbonden zijn. Een goed voorbeeld is een muur van metselwerk die tegen een betonnen muur leunt. Wanneer de temperatuur varieert, reageert elk materiaal op zijn eigen manier, waardoor scheuren ontstaan die vermeden zouden kunnen worden als er een uitzettingsvoeg was.

    Slechte uitvoering van pleisterwerk:

    Als de metselaar minder materiaal gebruikt dan zou moeten, let dan op: hij bevordert het ontstaan van scheuren, waarschuwt ingenieur Newton Montini Jr. uit São Paulo.

    Overbelasting:

    Wanneer het gewicht van de constructie groter is dan de weerstand van de basis, geven de structurele onderdelen een waarschuwingssignaal af. De punten waar het hout van het dak op het metselwerk rust, vertonen het overgewicht en vertonen meestal scheuren.

    Opvulling bij de fundering:

    Als de basis van de constructie slecht gedimensioneerd is, kan deze in de aarde wegzakken, zegt Newton. Een bodemonderzoek, samen met het werk van een gespecialiseerde funderingsingenieur, is van fundamenteel belang om dit soort fouten te voorkomen.

    Aandacht voor ontwerpfouten

    Het trillen van de straat door passerende voertuigen, de renovatie van een buurman, een nieuw gebouw dat in de buurt wordt gebouwd, een gebouw dat bewoond begint te worden en het gewicht van de bewoners en hun meubels krijgt. Geen van deze situaties is een legitieme rechtvaardiging voor het ontstaan van scheuren. Wanneer een ingenieur een gebouw ontwerpt, bestudeert hij de grond, de buurt, houdt hij rekening met deWees daarom op je hoede als je een nieuw gebouw krijgt dat begint te scheuren. Om te weten of het bouwbedrijf verantwoordelijk is en om ze eventueel voor de rechter te dagen, vraag je een expert om een beoordeling.

    De tip is om het volgende in acht te nemen

    Eenmaal gedetecteerd, moeten scheuren worden geobserveerd. Voordat er ter plaatse tests worden uitgevoerd, moet de specialist worden voorzien van zoveel mogelijk details, de zogenaamde anamnese. Wees daarom bereid om de volgende vragen te beantwoorden: wanneer is de scheur ontstaan? Is er toen iets gebeurd in de woning of in de buurt? Hoe groot is de scheur? Groeit hij of is hij gestabiliseerd? Gaat hij open en dicht?Om het gedrag van de wond te controleren, kun je de rek bedekken met een stukje plakband. Als het loslaat, betekent dit dat de scheur groter is geworden. Of je kunt het van tijd tot tijd meten met een liniaal. De volgende stap is een inspectie inhuren.

    Producten die oplossen en voorkomen

    Brandon Miller

    Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.