22 ideeën om de hoeken van de woonkamer te versieren

 22 ideeën om de hoeken van de woonkamer te versieren

Brandon Miller

  O hoek van de kamer Het kan soms aanvoelen als een vreemde ruimte waar niets echt past - maar dat hoeft niet zo te zijn.

  De hoeken van de woonkamer kunnen in feite de perfecte plek om extra zitplaatsen toe te voegen, een bar of zelfs een kantoor aan huis.

  Als je geïnteresseerd bent, bekijk het dan hieronder 22 verschillende manieren om de hoek van je woonkamer te stylen:

  1. creëer extra zitplaatsen

  Woonkamerhoeken zijn geweldige plekken voor een extra zitplaats of twee. Zelfs als ze niet dagelijks worden gebruikt, is meer zitruimte in de woonkamer handig als je bezoek hebt.

  2. een tabel toevoegen

  Heb je een extra plek nodig om te werken of iets op te schrijven? Zet een tafeltje in de hoek van je woonkamer.

  De vintage bureaus zijn de perfecte meubels hiervoor, omdat ze klein genoeg zijn om niet te veel ruimte in te nemen, maar toch elegant genoeg.

  3. Laat je inspireren door de rest van je ruimte

  Bij het stylen van een woonkamerhoek is het cruciaal dat de hoek een aanvulling vormt op en past bij de inrichting van de rest van de kamer. Laat je inspireren door de rest van je ruimte om te beslissen hoe je een hoek gaat stylen.

  Schik in een L-vorm

  Maak kennis met de L-vormige woonkamerhoek. L-vormige sofa's zijn een geweldige meubelkeuze voor krappe hoeken, want deze compacte sofa's vullen de ruimte met stijlvolle zitplaatsen en maken efficiënt gebruik van een soms lastige ruimte.

  5. de vegetatie in het spel brengen

  Als je probeert uit te zoeken wat je met een lege ruimte in je huis moet doen, is het antwoord bijna altijd: kamerplanten En met de hoeken van de kamer is het niet anders. planten om weelderige kleuren en texturen aan je woonkamer.

  6. een beetje hoogte toevoegen

  Als je maar een paar kamerplanten wilt plaatsen, moet je de lege ruimte misschien wat hoger maken.

  Gebruik hiervoor een kleine en eenvoudige tafel en zet de planten erop. (En als je hoek in de buurt van een hoog raam is, geeft dit de planten ook beter toegang tot zonlicht).

  7. Vergeet de planken niet

  Planken zijn nog zo'n gemakkelijke oplossing voor een lege hoek van de kamer. Sommige planken kunnen een nieuw thuis worden voor je favoriete boeken of een paar bordspellen. Zet een stoel naast de boekenkast. planken en je hebt een prachtige stijlvolle woonkamerhoek.

  Mijn favoriete hoekje: de woonkamers van onze volgers
 • Omgevingen 15 manieren om een kleine badkamer te renoveren en van elke hoek te genieten
 • Kamers Kleine woonkamer: 7 tips van een expert om de ruimte in te richten
 • Geef je favoriete items weer

  De hoeken van de woonkamer liggen vaak uit de weg, maar worden toch vaak gezien. Gebruik deze niet-zo-uit het zicht-functie in je voordeel door een boekenplank of vitrinekast toe te voegen aan laat een paar van je favoriete dingen zien als souvenirs of een kleine verzameling.

  9. een galeriewand installeren

  Wie zegt dat je iets moet toevoegen aan de vloer van een hoek van de kamer om die op te vullen? De muur kan ook werken.

  A fotowand Wat is trouwens een betere manier om een beetje persoonlijkheid aan je woonkamer toe te voegen?

  10. creëer een conversatiehoek

  Voeg voor grotere hoeken in een woonkamer of grote ruimte een kleine conversatieruimte toe.

  Dit is een goede plek om even te ontsnappen aan de drukte van de belangrijkste omgeving en kan ook een geweldige leeshoek .

  11. gebruik inbouwmeubilair

  Een andere manier om een ongebruikte hoek op te vullen is met een favoriet in de woonkamer: inbouwkasten. Ze brengen extra opslag en kan stijl toevoegen aan een ruimte zonder rommel.

  12. overweeg wandbekleding te gebruiken

  Bekleding is een andere geweldige manier om een ruimte visueel interessant te maken, zoals de shiplap in de ruimte hierboven. Het voegt textuur en persoonlijkheid zonder dat er extra meubels of decoratie nodig zijn.

  13. een bijzettafel toevoegen

  Een kleine bijzettafel is een handige toevoeging aan bijna elke woonkamer, omdat het flexibel kan worden gebruikt voor extra gasten of om te dineren voor de tv. En raad eens wat een geweldige plek is voor deze bijzettafels? De hoek van de kamer.

  14. kantoor aan huis

  In het tijdperk van het flexibele huis is soms een hoek van de woonkamer de enige beschikbare ruimte voor een thuiskantoor Om dit te laten werken, kies je een bureau dat in de hoek past en probeer je het opgeruimd te houden buiten werktijd of wanneer het bureau niet in gebruik is.

  15. creëer een gezellig hoekje

  Er zijn maar weinig dingen zo gezellig als een stoel bij het raam op een regenachtige dag. En een vensterbank (of een bankje) zijn geweldige toevoegingen aan een hoek van de woonkamer!

  16. een chaise meenemen

  Op zoek naar een exclusief zitmeubel voor in de hoek van je woonkamer? Zoek niet verder dan een chaise. De luxueuze en elegante chaise voegt een unieke touch toe aan elke ruimte en is zeker de eerste stoel van je woonkamer.

  17. Een consoletafel toevoegen

  Voor subtiele en stijlvolle opbergruimte voeg je een consoletafel Ze zijn een geweldige plek om een paar kleine voorwerpen in op te bergen, zoals afstandsbedieningen, een paar tijdschriften en een paar sleutels. Ze bieden ook genoeg ruimte om wat decoratieve stukken op te hangen.

  Zie ook: Madeira omarmt 250 m² landhuis met uitzicht op de bergen

  18. profiteren van krappe plekken

  Soms kunnen woonhoeken onhandig worden gebouwd, met hoeken en spleten Gebruik dit in je voordeel door meubels te kiezen die goed passen, zelfs in de meest onhandige ruimtes.

  19. plant een boom

  Om echt wat hoogte toe te voegen aan een hoek van de woonkamer (en veel groen), voeg je een boom in pot Zoek naar dwergvariëteiten die bestand zijn tegen vochtigheid en temperatuurschommelingen, niet veel zon nodig hebben en interessant gebladerte hebben.

  Zie ook: 16 soorten lelies die je leven zullen parfumeren

  20. een balk toevoegen

  Een andere combinatie in de woonkamer is de hoekbar Voeg een paar kasten, een wijnkoelkast en wat rekken toe om de bar van je dromen in de woonkamer te krijgen en maak je klaar om een feestje te bouwen.

  21. je raam blootstellen

  Veel hoeken van de kamer bevatten vaak ramen. Het is belangrijk om de ramen in de kamer te benadrukken - ze zijn geweldige bronnen van natuurlijk licht en kunnen een prachtig uitzicht op de buitenwereld bieden. Om een raam in een hoek weer te geven, gebruik je gordijnen van hoge kwaliteit in een patroon dat goed past bij de rest van de ruimte.

  22. een tafel krijgen

  Als je weinig ruimte hebt of gewoon een andere plek wilt om aan een puzzel te werken of een snelle snack te eten, voeg dan een kleine tafel en een set stoelen Om de look af te maken, voeg je een eenvoudige lamp en een of twee kunstwerken toe.

  *Via Mijn Domaine

  12 leuke ideeën voor het inrichten van de badkamer
 • Canadese badkamer: wat is het? Wij helpen je het te begrijpen en in te richten!
 • Privékamers: 26 zwart-wit kamerideeën
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.