Modernistische architect Lolô Cornelsen overlijdt op 97-jarige leeftijd

 Modernistische architect Lolô Cornelsen overlijdt op 97-jarige leeftijd

Brandon Miller

  De Braziliaanse moderne architectuur wordt gekenmerkt door grote werken en grote architecten. Een van hen, Ayrton João Cornelsen, beter bekend als Lolô Cornelsen Op 97-jarige leeftijd kreeg Lolô meervoudig orgaanfalen en stierf ze in Curitiba, de stad waar ze was geboren en woonde.

  Zie ook: Zandtinten en ronde vormen brengen een mediterrane sfeer in dit appartement

  Lolô behaalde een diploma in civiele techniek en architectuur aan de Federale Universiteit van Paraná en maakte deel uit van het team van professionals dat halverwege de 20e eeuw de moderne architectuur in Brazilië creëerde.

  In deze functie was hij verantwoordelijk voor het verharden van meer dan 400 km aan snelwegen en kreeg hij de bijnaam " asfaltman "Toen hij nog in overheidsdienst was, plande hij de kolonisatie van het westen en zuidwesten van de staat, ontwierp hij nieuwe steden en masterplannen. De Coffee Highway, de Graciosa Road en de Guaratuba veerboot zijn allemaal projecten van de architect.

  Zijn passie voor wegen heeft Lolô gedurende het grootste deel van zijn professionele carrière vergezeld. Hij werd door president Juscelino Kubitschek gekozen om de nationale architectuur in het buitenland te promoten. Zijn expertise met wegen heeft hem werk opgeleverd voor racecircuits, waaronder de Autódromo Internacional de Curitiba, Autódromo de Jacarepaguá (Rio de Janeiro), Autódromo de Luanda (Angola) enCircuit van Estoril (Portugal).

  Lolô creëerde verschillende modernistische huizen, clubs, ziekenhuizen, scholen, golfbanen en hotels in landen in Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Naast architect was hij ook voetbalkampioen voor het team Athletico Paranaense in 1945.

  "Lolô was een van de belangrijkste architecten die in Curitiba werkte, vooral in de jaren 1950 en 1960. Naast zijn werk stond hij bekend om zijn unieke persoonlijkheid, charismatisch en goedgehumeurd, hij was voetballer voordat hij architect werd.Suzuki, hoogleraar geschiedenis van de Braziliaanse architectuur aan de UFPR.

  We betuigen onze respect en condoleances aan zijn familie en vrienden.

  8 werken van moderne architectuur om te bezoeken tijdens Rio 2016
 • Modern huis heeft glas-in-lood in de gevel
 • Huizen en flats 4 huizen van Noord-Amerikaanse modernistische architectuur die te koop staan
 • Ontdek 's ochtends vroeg het belangrijkste nieuws over de coronavirus pandemie en de ontwikkelingen. Meld je hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen

  Inschrijving geslaagd!

  Je ontvangt onze nieuwsbrieven 's ochtends van maandag tot vrijdag.

  Zie ook: Maak kennis met kotatsu: deze tafel zal je leven veranderen!

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.