Roze huis van 225 m² met speelgoedgezicht gemaakt voor 64-jarige bewoner

 Roze huis van 225 m² met speelgoedgezicht gemaakt voor 64-jarige bewoner

Brandon Miller

  De architect Ricardo Abreu neemt voor de vierde keer deel aan de CASACOR São Paulo en presenteert zijn nieuwste creatie: de Koraal Huis. Het project biedt bezoekers een impactvolle omgeving waarin roze tinten overheersen Dit alles gecombineerd met een speelse en moderne architectuur.

  De ruimte werd ontworpen voor een 64-jarige vrouw die heel zeker is van zichzelf en haar prestaties en die twee jaar geleden besloot haar ware identiteit te omarmen, stopte met het verven van haar haar en niet langer bang was om ouder te worden. In haar huis is het mogelijk om de vele nuances van deze moderne, innovatieve en intense vrouw te begrijpen, die altijd heeft gehouden van het ludieke universum van poppen, geen volgeling is van sociale conventiesen dat laat alle etharistische vooroordelen achter zich.

  Zie ook: Drie verven voor kinderkamers

  Met een totale oppervlakte van 225 m² Casa Coral is verdeeld in twee grote cellen: een sociale, bestaande uit kamer e geïntegreerde keukens en een privé, die het volgende omvat kamer kleedkamer en badkamer Het belangrijkste hoogtepunt zijn de vijf lagen van muren die de woning omringen en omarmen, als metafoor voor de verschillende lagen van het leven van de bewoner.

  "Mijn partnerschap met Tintas Coral komt voort uit de keuze voor een kleurenpalet ongewone en gedurfde decoratie, roos-centrisch Deze uitdaging gaat gepaard met de noodzaak om het brede scala aan tinten in elke hoek van het project samen te brengen, als symbool van hoop en de vrouwelijke voorhoede, waarin de vrijheid om de muren van je huis te verven met elke kleur die je wilt een bevestiging is van individualiteit en authenticiteit", stelt Abreu.

  Geïnspireerd op de vorm van poppenhuizen Het project brengt ook twee grote ellipsen die de omgevingen met elkaar verbinden, waardoor openingen ontstaan die deuren en ramen worden. Met kronkelende en organische uitsnijdingen accentueren ze de muren met een roze kleurverloop, wat de verschillende levensfasen voorstelt. De kleuren in de kamer zijn Middag in Venetië (overwegend op muren), Sapatilha, Stoffige bloemen e Red Bluff .

  Om een nog gastvrijere omgeving te creëren, heeft de verlichting werd ontworpen om de volledige contour van het huis te bedekken, waardoor indirect licht wordt gereflecteerd door het plafond. Bovendien werden er strategisch gerichte lichtpunten geïnstalleerd: een in de woonkamer, gericht op het woongedeelte, en een in de keuken, bestemd voor het werkgedeelte.

  Zie ook: 6 creatieve manieren om theekopjes te hergebruiken als decoratie 502 m² huis krijgt strakke en tijdloze architectuur
 • Huizen en appartementen 635m² huis met grote gastronomische ruimte en geïntegreerde tuin
 • Huizen en flats Metalen structuur creëert grote vrije overspanningen op de begane grond van een huis van 464 m²
 • Al in de tuin integreert de diffuse en aangename verlichting harmonieus met de landschapsarchitectuur Met imposante planten geeft het groen een opvallende persoonlijkheid aan het project. In de buitenruimte is de kleur Suave Serenade .

  Een van de hoogtepunten is de twee grote ellipsen in de voering, geschilderd in een gesloten tint rood, Aarde Rood die contrasteert met de roze omgeving en het gevoel geeft van een hoger plafond De blootgelegde structuren van het Conjunto Nacional kunnen samen met de originele raamkozijnen worden gewaardeerd, waardoor een visuele verbinding en dialoog met het modernisme ontstaat.

  Voor de afwerking werd gekozen voor tapijten uit de "" collectie. Stedelijke tapijten "ondertekend door Ricardo Abreu Arquitetos in samenwerking met door kamy Met hun eigen ontwerpen portretteren ze emblematische delen van de stad São Paulo - de modellen zijn aanwezig in drie omgevingen: " Paraisópolis " in de woonkamer, in de lounge de " Tiete " en in de vierde is " Nieuw ".

  De meubels zijn vernieuwend, met organische stukken die harmoniëren met de architectuur en zijn bekleed met helder geëmailleerd keramiek, waardoor het plastic uiterlijk is gered en doet denken aan het speelgoed waaruit de beroemde poppenhuizen bestaan. Deze stukken zijn aanwezig in het kookeiland, in de planken op het balkon, op het hoofdeinde van het bed en in de badkamer.

  In de woonkamer is gekozen voor een groene kleur die een verbinding legt met de buitenruimte van het huis, terwijl donkerrood in de slaapkamer een intiemere sfeer creëert.

  In de slaapkamer van deze bewoner is de Roze perzik overheerst op de muren, in een palet dat ook de tonen Poetic Inspiration bevat, Canto da Toscana en Toque de Flauta.

  Bekijk meer foto's hieronder!

  Dopamine-decor: ontdek deze levendige trend
 • Sig Bergamin brengt de evolutie van badkamers door de decennia heen bij CASACOR
 • Huizen en flats Een flat van 430m² heeft muxarabissen, een keuken met eiland en een verticale tuin
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.