Hoe biquinho peper in potten kweken

 Hoe biquinho peper in potten kweken

Brandon Miller

  Wat dacht je ervan om je moestuin een boost te geven met een ingrediënt dat een andere smaak aan je maaltijden geeft? De biquinho peper, ook bekend als peperkorrels, zal kleur en schoonheid toevoegen aan je kleine groene hoekje. Een belangrijke troef achter de hand is om altijd verse specerijen beschikbaar te hebben en hiervoor is het ideaal om te leren hoe je ze thuis of in een flat kunt planten.

  Weinig ruimte? Kies voor verticale tuin Op een lege muur, balkon of vensterbank kun je potten zetten en planten wat je maar wilt! Een manier om de decoratie af te maken en je lichamelijke en geestelijke gezondheid te helpen!

  Het kan ook worden gekweekt met zaad in tuinen, boomgaarden, potten of plantenbakken. Kies het beste alternatief voor jou.

  Wil je planten? Volg dan deze stappen:

  • Kies een plek die veel zon kan bieden en bereid de grond voor, het advies is humus of NPK-meststof (1 glas voor een ruimte van 10 m²).
  • Maak kleine kuiltjes die twee keer zo groot zijn als de zaadjes, gebruik hiervoor je vingers. Bevestig 3 tot 4 zaadjes van de chilipeper in elk kuiltje.
  • Bedek de ruimtes ten slotte met zachte aarde en de ontkieming zal in ongeveer één tot twee weken plaatsvinden.

  Zie ook

  • Hoe gember in een pot kweken
  • Kies de ideale pot voor je plant met deze tips

  Wanneer de eerste zaailingen beginnen te verschijnen, knip je de kleinere af en laat je alleen de sterkste en aantrekkelijkste groeien. Voor een grote stam richt je je op meer substraat en vermijd je kleine potten, zodat ze meer kans krijgen om zich te ontwikkelen.

  Bewatering en verlichting

  A irrigatie is een van de belangrijkste stappen Bij het planten van deze specerij, ongeacht de container, moet er regelmatig water worden gegeven en bij voorkeur in de vroege ochtend of late middag, maar pas op dat de plant niet doorweekt raakt en de wortels gaan rotten.

  Zie ook: 9 supermoderne hutten om in te verblijven

  biquinhos chilis houden van tropische en subtropische klimaten, van 18ºC tot 34ºC. Onthoud dat hoe zonniger het klimaat, hoe beter! In koude gebieden kan het ontkiemen langer duren.

  Voordelen en eigenschappen

  Het kan op veel verschillende manieren worden geconsumeerd, zoals in gerechten, snoep, drankjes, conserven en zelfs als voorgerecht. Wat weinig mensen weten is dat chilipepers veel voordelen hebben voor het organisme - omdat ze rijk zijn aan ijzer, calcium, magnesium, natrium en fosfor.

  Zie ook: De kracht van contemplatie in de natuur

  Naast dit alles bevat het bètacaroteen, verantwoordelijk voor de rode kleur van de vrucht en een geweldige antioxidant, het helpt bij de opname van vitaminen en versterkt het immuunsysteem.

  Vitamine B6, C en K1, ook aanwezig, controleren de bloedsuikerspiegel en helpen bij de behandeling en preventie van ontstekingen. Alsof dat nog niet genoeg is, stimuleert het ook de lokale bloedsomloop en vermindert het spierpijn.

  *Via Blog Plantei

  7 tips voor het maken van een vetterrarium
 • Tuinen en groenten Hoe je planten verplanten
 • Tuinen Alles wat je moet weten over binnenplantenverlichting
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.