De 10 vuilste plekken in je huis - en die speciale aandacht verdienen

 De 10 vuilste plekken in je huis - en die speciale aandacht verdienen

Brandon Miller

  Zijn afstandsbedieningen, kranen, knoppen en lichtschakelaars plekken in huis die je nooit had gedacht schoon te maken? Of zelfs maar schoon te vegen? Denk er nog maar eens over na. Ze staan op de lijst van vieste plekken in huis.

  1. kranen

  Precies bij het gedeelte waar het water uitkomt. Als je dat gedeelte niet schoonmaakt, zit het waarschijnlijk vol met zwart vuil. En stel je voor dat je je tanden poetst met het water dat daar uitkomt? Dus haal om de paar maanden je mond uit de kraan en laat hem minstens 15 minuten weken in azijn. Borstel alle onderdelen met een tandenborstel om alle overgebleven resten te verwijderen en zet hem terug op zijn plaats.

  2. handgrepen en schakelaars

  Denk aan de lichtschakelaars, de handgrepen van de kastjes en de koelkast... Ze worden meestal vergeten als het tijd is om schoon te maken, maar ze concentreren een grote hoeveelheid bacteriën en ziektekiemen omdat we ze voortdurend aanraken. Maak ze schoon met een microvezeldoekje bevochtigd met een schoonmaakproduct en vergeet ze niet in je keukenschoonmaakroutine.

  3. bovenop de keukenkastjes

  Dit deel van het huis is bijna niemandsland en je kunt er van alles vinden, van stof tot knaagdieruitwerpselen. Weinig mensen denken eraan om dit gebied schoon te maken, maar eens per maand moet je op een ladder klimmen en al het vuil daar weghalen. En het moet de eerste plek zijn die wordt schoongemaakt, voor het geval er stof en andere dingen van boven vallen en je het onderste deel nog niet hebt schoongemaakt.

  4. badkuip

  Stilstaand water kan leiden tot schimmel, schimmels en bacteriën. De badkuip moet na elk gebruik worden afgedroogd en regelmatig worden gedesinfecteerd.

  Zie ook: 9 items die niet mogen ontbreken in je thuiskantoor

  5. in de koelkast

  Vergeten restjes, rottend fruit en groenten, plakkerige verpakkingen komen allemaal samen in een ruimte die dagelijks door vele handen wordt bezocht. Dit maakt de ruimte een van de vuilste in het huis - hetzelfde geldt voor de magnetron. Wanneer u schoonmaakt, kunt u het beste het gebruik van chemicaliën vermijden. Verwijder de planken en maak schoon met een mengsel van warm water en afwasmiddel. Drogengoed af en zet ze terug in de koelkast.

  6. gootsteen

  Dankzij het mengsel van voedselresten en een vochtige omgeving kan je gootsteen vuiler zijn dan de badkamer. Was hem dagelijks met water en zeep en desinfecteer hem een of twee keer per week.

  Zie ook: Vocht in de muur: 6 tips: Vocht in de muur: 6 tips om het probleem op te lossen

  7. de muren rond het toilet

  Je denkt dat het erg is, maar het is erger dan je je kunt voorstellen. Muren moeten worden gereinigd met een ontsmettingsmiddel. Spuit het product in en laat het een paar minuten rusten zodat de bacteriën verdwijnen. Maak het vervolgens schoon met een vochtige doek.

  8. afstandsbediening

  Vuile handen pakken de afstandsbedieningen vele malen per dag vast en het komt maar zelden voor dat iemand eraan denkt om ze schoon te maken. Gebruik vaak een ontsmettingsmiddel om de voorwerpen schoon te maken. Om het vuil tussen de knoppen te krijgen, gebruik je een wattenstaafje gedrenkt in alcohol.

  9. rond het fornuis

  Het is heel gebruikelijk om dingen te morsen tussen het fornuis en het aanrecht ernaast, of de muur erachter. De warmte rond het gebied creëert een zeer gunstige omgeving voor de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën. Reinig het gebied regelmatig, door het fornuis te ontstoppen en ontsmettingsmiddel op de muren, vloer en het apparaat zelf te spuiten.

  10. in de tandenborstelhouder

  Ze worden vochtig en hopen veel vuil op. Het is belangrijk om accessoires te gebruiken die vaak schoongemaakt kunnen worden. Laat het glas 30 minuten weken in een mengsel van warm water en bleekmiddel en laat het daarna nog eens 30 minuten weken in schoon water om alle resten te verwijderen.

  Bron: Better Homes and Gardens

  Klik en bezoek de CASA CLAUDIA winkel!

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.