Wist je dat het diepste zwembad ter wereld 50 meter diep is?

 Wist je dat het diepste zwembad ter wereld 50 meter diep is?

Brandon Miller

  Elke dag laat een of ander technologisch project ons deze keer met stomheid geslagen achter, Blauwe afgrond - het grootste en diepste zwembad ter wereld - overneemt. Het project ligt in Cornwall, Engeland, en beslaat een terrein van 10 hectare op de Aerohub Bedrijvenpark op de luchthaven van Cornwall.

  Ondanks de schokkende foto's zullen zwemliefhebbers de site helaas niet kunnen bezoeken. Dit komt omdat het gebruikt zal worden om onderwaterrobotica en astronautentraining te bevorderen. Het trapsgewijs opgebouwde zwembad van 50m bij 40m heeft een 16m brede put die tot een diepte van 50m duikt.

  Zie ook

  • 8 zwaartekracht tartende zwembaden, ben jij dapper genoeg?
  • Volledig glazen zwembad laat het lijken alsof een zwemmer vliegt

  Voor grote objecten die in het zwembad moeten worden geplaatst - voor de Internationaal ruimtestation De productie wordt ook gebruikt om onderwater filmsets op te zetten en zelfs om op afstand bediende onderwatervoertuigen te testen of diepzeeduikers te trainen - een schuifdak en een kraan van 30 ton maken deel uit van de productie.

  Zie ook: Lego lanceert eerste set met LGBTQ+ thema

  Om verschillende omstandigheden te simuleren, kunnen temperatuur, verlichting, zoutgehalte en verschillende stromingen op verschillende diepten worden geregeld.

  Het project zal 18 maanden in beslag nemen en belooft 160 banen te genereren. Het simuleert extreme omgevingen op een veilige en gecontroleerde locatie en omvat het eerste commerciële opleidingscentrum voor astronauten ter wereld.

  "Het Blue Abyss project wordt een belangrijke bron van onderzoek voor de lucht- en ruimtevaart, offshore energie, onderwaterrobotica, menselijke fysiologie, defensie, vrijetijdsbesteding en de maritieme industrie, en een fantastisch educatief centrum voor kinderen en universiteitsstudenten. Cornwall voelt al als onze natuurlijke thuis en we zijn verheugd dat we zo'n warme respons hebben gekregen", zegt John Vickers, chief executive van het Blue Abyss project.aquatisch centrum.

  Zie ook: De orchideeënsoort die een baby in zich lijkt te dragen!

  *Via Ontwerpboom

  De virtuele bibliotheek van Minecraft bevat gecensureerde boeken en documenten
 • Technologie Van kantoor naar thuis: maak kennis met de lancering van Samsung
 • Technologie Reuzenborduurwerk kan worden gebruikt in virtual reality-ervaringen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.