Lamp: modellen en gebruik in de slaapkamer, woonkamer, werkkamer en badkamer

 Lamp: modellen en gebruik in de slaapkamer, woonkamer, werkkamer en badkamer

Brandon Miller

  A verlichting van een omgeving is een fundamenteel onderdeel van het waarborgen van welzijn en functionaliteit voor alle dagelijkse activiteiten: lezen, studeren, werken, eten bereiden, organiseren, enz. Maar met de vele opties van stukken, kan het moeilijk zijn om te weten welke de ideale is voor elke ruimte.

  Met dit in gedachten heeft de architect Patrícia Penna, aan het hoofd van zijn kantoor met dezelfde naam, legt uit wat de belangrijkste soorten e hoe kies je de armatuur Kijk maar eens wat het beste bij jouw verlichtingsontwerp past:

  Zie ook: Duitse hoek: Wat is het en Inspiraties: Duitse hoek: Wat is het en 45 ontwerpen voor woonruimte

  Tinten

  Lampen zorgen op verschillende manieren voor verlichting, maar meestal plaatselijk en verspreid door de koepel.

  Neem het onderdeel op in een tafel naast de bank of fauteuil Bovendien hebben lampenkappen een directe link met de gezelligheid van de kamer.

  In deze projecten zijn de lampenkappen stonden naast de banken in de woonkamers. Deze compositie begunstigt de lezen Het maakt de kamer ook gezelliger als je gasten ontvangt.

  Op de tafels, naast de lampenkappen, stelde Patrícia decoratievoorwerpen voor die comfort en ontspanning brengen, zoals plantjes en boeken. Links maakt de volledig witte lampenkap de neutrale basis van de inrichting van de kamer compleet. Rechts heeft het grotere stuk een koepel in twee tinten stof - wit en zwart - waardoor het item een decoratief stuk wordt.

  Staande lampen

  Een andere mogelijkheid voor wie op zoek is naar aangename en compositorische verlichting zijn de vloerlampen Met verschillende vormen en verschillende types hebben de armaturen met een grotere hoogte worden grote protagonisten van de decoratie, maar ze hebben een overeenkomst met lampenkappen: ze zien er geweldig uit naast banken, chaises en fauteuils!

  De hoge armatuur en de lage bank (links) vormen een interessante volumetrische compositie in de kamer. bar en de fauteuil biedt het licht om te lezen en om drankjes te bereiden en ervan te genieten.

  10 verschillende lampen om je kamer een nieuwe look te geven
 • Decoratie 7 tips voor het kiezen van verlichtingsarmaturen (denk aan huurappartementen!)
 • Meubels en accessoires 60 inspiratie voor keukenverlichting
 • Lampenkap slaapkamer

  Lampen blijven de lievelingen van het decor als het gaat om verlichtingsarmaturen in de kamers maar dat zijn niet de enige opties. pendelarmaturen De modellen zijn ontelbaar en ze nemen bijvoorbeeld niet de ruimte in die een bedlampje zou innemen op de nachtkastjes van bedden.

  Kegelvormige lampenkappen

  Met een conventioneel taps toelopend formaat krijgt de koepel een "nieuwe look" in meer gedurfde onderstellen en soms in ongebruikelijke materialen. In de afbeeldingen links komt het tot leven in het stuk met een houten basis en een metalen "riem" rond de omtrek. Rechts is de minimalistische metalen basis met een klassiek ontwerp een charme.

  Lampen met hoge voet

  Lampenkappen met een hoge voet zijn altijd erg welkom in omgevingen waar de plafondhoogte wat royaler is. Klassiek of meer modern en minimalistisch; er is voor ieder wat wils.

  Pendelarmaturen

  Met sierlijke vormen, organisch design en verschillende afwerkingen zijn de hanglampen opties voor wie weg wil van het voor de hand liggende en graag scenario's creëert!

  In het project links smelten vorm en licht samen in een "druppel"-vorm, waar de grens tussen lamp en stuk niet bestaat. In het project rechts zorgen minimalistische stukken die in feite bestaan uit "streepjes en puntjes" voor een geraffineerde en elegante verlichting van het nachtkastje.

  Armaturen voor woonkamer, kantoor aan huis en badkamer

  Naast het verlichtingsontwerp dat het pand als geheel omvat, is het mogelijk om bepaalde armaturen naar bepaalde kamers te brengen om de verlichting in de ruimte verder te verbeteren door verschillende hulpmiddelen voor de lichtinval te creëren.

  Wonen

  In een opzettelijk onregelmatige montage op een van de muren van deze wonen Het resultaat helpt niet alleen de kamer op te fleuren, maar wordt ook een opvallende kunstinstallatie.

  Dit project is een duidelijk voorbeeld van hoe verlichting verschillende perspectieven, scenario's en mengvormen kan creëren tussen het nieuwe en het nieuwe. LED-lampen en het klassieke, vertegenwoordigd door het decor van de woonkamer.

  Zie ook: Is er een standaardhoogte voor het nachtkastje?

  Eetkamer

  Het project nog verder verfijnen met dubbelhoog De plafondarmaturen met ronde details projecteren hun licht onder de eetkamertafel en fungeren ook als decoratief item.

  Kantoor aan huis

  Een van de meest efficiënte en praktische manieren om verlichting voor de thuiskantoor of onderzoek De beste manier om dit te bereiken is door te investeren in een armatuur die past bij het ontwerp en die de nodige verlichting biedt voor je activiteiten.

  In deze slaapkamerbank dient het lineaire en hangende stuk, naast het natuurlijke licht dat van de ramen komt, als een gericht licht tijdens het werk. Bovendien maakt de grote ruimte van de tafel het mogelijk om andere decoratieve en functionele elementen toe te voegen, zoals het ondersteunde bord, dozen, objecthouders, enz.

  Badkamers

  O badkamerspiegel In dit project wordt de verlichting naar de gebruiker geprojecteerd door middel van strips op de spiegel zelf. Op het werkblad zorgt het brandpunt voor een effectievere en technischere verlichting, en minder diffuus.

  10 unieke lampen om je kamer een nieuwe look te geven
 • Meubels en accessoires Sofa: wat is de ideale positie van het meubilair?
 • Meubels en accessoires 10 producten tot R$50 om je badkamer mooier te maken
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.