11 gemakkelijk te verzorgen planten die weinig licht nodig hebben

 11 gemakkelijk te verzorgen planten die weinig licht nodig hebben

Brandon Miller

  Hoewel we allemaal dromen van grote ramen om het huis met zonlicht te vullen, weten we dat het niet altijd mogelijk is om de optimale lichtomstandigheden Als je fotosynthetische vrienden niet goed gedijen in de schaduw, ontspan dan, misschien kan deze tekst je helpen.

  Je kunt je collectie bladgroen uitbreiden door te investeren in kamerplanten die weinig licht verdragen. Veel plantensoorten groeien van nature in omgevingen met weinig licht - zoals regenwouden - wat geweldig kan zijn voor ruimtes waar de zon je huis niet bereikt.

  Om je te helpen is hier een selectie van onze favoriete schaduwplanten.

  1. bromelia's

  De bromelia's zijn prachtige en unieke planten die kleurrijke bloemen Deze planten komen oorspronkelijk uit Brazilië en groeien normaal gesproken op bomen als epifyten, d.w.z. dat ze op het oppervlak van andere planten groeien om vocht en voedingsstoffen uit regenwater en organisch materiaal te halen.

  Ze zijn daarom aangepast om in de schaduw van gebladerte te staan en hebben weinig licht nodig. Deze prachtige planten geven een kleurrijk, tropisch tintje aan elke ruimte. De aequimeia, guzmania en zebra bromelia's produceren prachtige bloemen!

  2. dracaen

  Dracenas variëren in grootte, vorm en kleur, maar ze hebben allemaal lange bladeren die omhoog en naar buiten groeien vanuit een centrale stengel.

  De stengels zijn robuust en in variëteiten zoals de goudster dracaena en de madagascar dracaena zorgen ze voor een onverwacht architecturaal element naast het karakteristieke gebladerte van de dracaena. Naarmate dracaena's groeien, behouden ze hun rechtopstaande uiterlijk en doen ze het goed met indirect licht, waardoor ze perfect zijn voor witte muren, achter meubels of in smalle hoekjes.

  Zie ook: Werken van Almeida Júnior worden gehaakte poppen in de Pinacoteca

  3. camedórea-elegante

  Deze langzaam groeiende compacte palm gedijt goed in verschillende lichtsituaties en kleine ruimtes. Hoewel hij het best tot zijn recht komt in fel licht, past hij zich ook gemakkelijk aan in de schaduw. Zijn donkergroene bladeren zorgen voor een volumineuze en uitbundige plant, perfect voor tafels, bureaus en boekenkasten .

  Deze palm komt oorspronkelijk uit Mexico en Centraal-Amerika, heeft weinig verzorging nodig en is een uitstekende luchtreiniger Omdat het erg flexibel is en niet veel zorg nodig heeft, is het een geweldige keuze voor bijvoorbeeld kantoren.

  4. peperomien

  Dit zijn kamerplanten die ongelooflijk gemakkelijk te verzorgen zijn, geweldig die wil beginnen in de wereld van tuinieren! Ze kunnen eruitzien en zich gedragen als vetplanten Peperomium planten hebben iets meer water en een hogere luchtvochtigheid nodig dan de gemiddelde vetplant.

  Ze komen oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuid-Amerika en groeien in de koele onderlaag van het regenwoud. Compacte, langzaam groeiende variëteiten zoals peperomia 'ginny' en watermeloen peperomia zijn een geweldige aanvulling op elk schaduwrijke boekenkast of bureau voor thuiskantoor.

  5. philodendrons

  De philodendrons zijn praktische en snelgroeiende planten, met patronen die variëren van sierlijk tot extravagant en dicht.

  Zie ook

  • 5 planten die zelfs overleven in flats met weinig licht
  • Welke planten groeien in donkere tuinen

  Philodendrons zoals philodendron-xanadu en philodendron-brasil zijn vrij tolerant, Bestand tegen weinig licht, arme grond en inconsistente irrigatie. Het is een uitstekende plant om cadeau te geven aan diegenen die willen genieten van haar natuurlijke schoonheid, zonder zich al te veel zorgen te hoeven maken over de teelt.

  6. boa constrictors

  Duivelsklauw staat bekend om zijn gemakkelijke verzorging en duurzaamheid en doet het goed bij weinig licht, maar gedijt zelfs goed op een goed verlichte plaats.

  Met hun lange trapsgewijze ranken zijn deze kleine schoonheden geweldig als hangplanten en kunnen ze zelfs aan een stengel of lat groeien. Ze zijn luchtreinigers voor live gebruik Ze verwijderen veelvoorkomende giftige stoffen uit het huishouden, waardoor ze een gezonde en mooie toevoeging zijn aan je interieur.

  7. gebedsplanten

  Deze plant, die ook bekend staat als bidplant, dankt zijn naam aan de manier waarop de bladeren 's nachts buigen en op gekruiste gebedshanden lijken. De bladeren volgen het licht en worden 's nachts compacter en openen zich elke dag met de zon. Bidplanten komen oorspronkelijk uit onze regenwouden en verdragen weinig licht.

  Variëteiten zoals de rode gebedsplant, met zachte donkergroene bladeren en vederlichte schilderijachtige centra van lichtgroene en rode aderen maken het overal in huis een opvallende plant.

  Het zwaard van Sint-Joris

  Deze planten van het geslacht Sansevieria worden gekenmerkt door hun stijve, rechtopstaande, zwaardachtige bladeren. Door hun architecturale aard zijn ze een natuurlijke keuze voor eigentijdse interieurontwerpen.

  Als je een nieuwe plant vader of moeder of ben je gewoon op zoek naar een p Een kamerplant die gemakkelijk te onderhouden is, het Zwaard van Sint Joris is de plant voor jou.

  Ze blijven populair vanwege hun aanpassingsvermogen aan een breed scala aan kweekomstandigheden. Ze kunnen tegen de volle zon en tegen weinig licht, hoewel ze het het beste doen in indirect zonlicht. En omdat ze oorspronkelijk uit de droge woestijnen van West-Afrika komen, zijn ze geschikt voor de volgende soorten hebben niet veel water nodig vooral in de winter.

  Zie ook: Home cinema: tips en inspiratie om comfortabel van de tv te genieten

  9. varens

  Varens zijn inheems in bijna elke uithoek van de wereld, maar ze komen vooral veel voor in gebieden met een hoge luchtvochtigheid, zoals regenwoudbodems. Ze komen zelden voor in koude, droge klimaten.

  Varens zijn er in verschillende vormen, van de delicate zwaardvaren tot de meer gestructureerde vogelnestvaren. Ze gedijen goed in ruimtes in huis met weinig licht en een hogere luchtvochtigheid, zoals een badkamer of keuken.

  10. zz Planten

  De zz of zamioculcas planten zijn winterhard, waardoor ze perfect zijn voor afwezige plantenouders. Inheems in Oost-Afrika, zijn ze in staat om maanden overleven zonder water en groeien goed in elk licht behalve direct zonlicht.

  Zz-planten zijn sierlijk met staafvormige stengels die aan één kant smaller worden. Langs de stengels zitten vlezige, ovale, glanzende bladeren. Deze planten doen het het beste als ze vrijwel genegeerd worden. Als je op zoek bent naar een onafhankelijke fabriek en dat het opvalt, heb je het gevonden!

  11. kalatea

  De bladeren van de meeste soorten valkparkieten, die bekend staan om hun opvallende patronen, buigen 's nachts lichtjes door, waardoor de onderkant, die vaak gekleurd is, zichtbaar wordt. De meeste valkparkieten zijn relatief gemakkelijk te verzorgen, maar ze houden van een omgeving met een hogere luchtvochtigheid (zoals een keuken of badkamer ) en hebben een grond nodig die altijd vochtig is.

  *Via Bloomscape

  Hoe dahlia's planten en verzorgen
 • Tuinen en groenten 10 bloemen die kolibries naar je tuin brengen
 • Privétuinen en tuinieren: 30 oranje bloemen om je hart te verwarmen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.