7 tips voor het inrichten van je flat of huurhuis

 7 tips voor het inrichten van je flat of huurhuis

Brandon Miller

  Is het de moeite waard om een huurflat te decoreren? Om deze vraag te beantwoorden is architecte Sabrina Salles categorisch: versieren, ja Je huis verdient immers stijl en persoonlijkheid en er zijn veel dingen die kunnen worden gedaan zonder te bouwen. En er zijn altijd oplossingen die kunnen worden besproken met de eigenaar van het pand.

  Voor wie erover denkt om het aangezicht van het huis te veranderen - zonder de regels van het huurcontract te overtreden - geeft de architect zeven tips. Kijk hier!

  1. planken

  Vrije muren kunnen en moeten worden gevuld met schilderijen, rekening houdend met je stijl: kunstwerken, foto's, gravures... Alle omgevingen kunnen een compositie krijgen: woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken en zelfs dienstruimte. "Ze kunnen worden aangebracht met spijkers, dubbelzijdige tape en of worden ondersteund op meubels, dressoirs en planken," zegt de architect.

  Zie ook: Modern en organisch: de trend om weer in contact te komen met de natuur

  2. natuur

  Je kunt een verticale tuin aanleggen in de wasruimte, in de woonkamer of op het balkon. Je kunt ook inzetten op potten met planten op strategische plekken, zoals woonkamers en badkamers, en een moestuin om je eigen kruiden te kweken," zegt ze.

  3. armaturen

  Indirecte verlichting is een strategische manier om de huurwoning te decoreren: "Je kunt verschillende opties gebruiken: hanglampen op de werkbladen in de keuken, lampenkappen in de slaapkamers en woonkamers en, in de eetkamer, een kroonluchter die verfijning toevoegt aan je decoratiestijl", geeft hij aan.

  Zie ook: Keukengordijnen: bekijk de kenmerken van elk model

  4. coatings

  Een onderwerp dat veel twijfels oproept is de vloer, omdat die niet altijd in de smaak valt bij de bewoners en niemand houdt van grote renovaties. "Het is mogelijk om de coating te transformeren zonder per se te hoeven renoveren. De tip is om vinylvloeren te gebruiken, die je kunt vinden in verschillende kleuren, patronen en texturen", zegt hij.

  Voor de keuken- en badkamertegels is er de mogelijkheid om ze te schilderen of te beplakken. En tot slot de klassieker: behang. Een geweldige optie om de flat te transformeren, want er is een enorme verscheidenheid aan opties.

  5. tapijten

  Of het nu is om een onbevredigende vloer te verbergen of om de kamer op te warmen, vloerkleden zijn een ideale keuze voor decoratie en kunnen bij een verhuizing gemakkelijk worden meegenomen naar een nieuwe omgeving.

  "Het belangrijkste is dat je niet stopt met het gebruik van het item, dat elke ruimte gezelliger en stijlvoller maakt," zegt Sabrina.

  6. gordijnen

  Als het gaat om het aankleden van het huis, spelen gordijnen deze rol perfect: ze beschermen tegen de zon en brengen comfort in de kamer. "Kies een gordijn dat past bij de inrichting, rekening houdend met stoffen en functionaliteit," zegt hij.

  7. meubilair

  Om dit te omzeilen, kun je inzetten op losse meubels met een sterke persoonlijkheid, zoals een fauteuil met een ander ontwerp, een meubelstuk in een kleur die de aandacht trekt, een oud meubelstuk dat is opgeknapt of een kunstobject", zegt ze.

  5 veelgemaakte fouten bij het inrichten van omgevingen - en hoe je ze kunt vermijden!
 • My Home Hoofdkussens: ken de soorten en kies het beste model
 • Mijn huis Hoe je kristallen energie geven en reinigen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.