5 tips voor een vogelrijke tuin

 5 tips voor een vogelrijke tuin

Brandon Miller

  Door: Natasha Olsen

  Zie ook: Leuke en gezonde ijslolly's voor het weekend (zonder schuldgevoel!)

  Naast de kleurrijke en geurige bloemen vruchten en bladeren, zijn tuin kunnen veel soorten dieren huisvesten. Als vlinders en bijen de bestuiving e lieveheersbeestjes helpen de biologisch evenwicht, de vogels spelen ook een belangrijke rol in dit "mini-ecosysteem".

  Naast andere functies helpen vogels bij bestuiving, zaadverspreiding en het bestrijden van andere soorten die je planten kunnen aanvallen. Daarnaast zorgen ze voor schoonheid en het geluid van verschillende liederen, waarvan bewezen is dat ze goed zijn voor onze gezondheid.

  Maar hoe maken we van onze tuin een goede plek voor inheemse en zelfs trekvogels? De eerste regel is: creëer een omgeving die vogels aantrekt, zodat ze vrij komen en vrij blijven om te gaan - met andere woorden: geen kooien. Neem in plaats daarvan een aantal maatregelen die de kans vergroten dat deze dieren in je tuin komen en help een omgeving te creëren waarinvogels hebben veiligheid en voedsel.

  Hier zijn wat tips over hoe je dat kunt doen! Maar allereerst is het goed om te onthouden dat pesticiden en sommige meststoffen een bedreiging vormen voor de biodiversiteit, en dat geldt ook voor vogels.

  Hoe vogels aantrekken en houden in de tuin

  1. verscheidenheid aan planten, verscheidenheid aan leven

  Hoe diverser een omgeving is, hoe meer levensvormen er naast elkaar zullen bestaan, in evenwicht. Dit geldt voor planten en dieren. Elke vogelsoort heeft zijn voorkeuren: sommige houden van hogere bomen, andere scharrelen op de grond om voedsel te vinden, voor sommige vogels zijn struiken ideaal om in te nestelen en weer andere kunnen niet tegen fruitbomen.

  Hoe meer plantensoorten je in je achtertuin kunt "passen", hoe meer diersoorten je zult aantrekken, inclusief de gewenste vogels. In die zin is de nectarrijke planten kan een nog specialere uitnodiging zijn.

  Een belangrijke tip voor wie bomen of struiken in de tuin heeft, is om tijdens het snoeien op nesten te letten. Als je een nest vindt, wacht dan tot de jongen geboren zijn voordat je ze afsnoeit.

  Ontdek wat je verjaardagsbloem over je persoonlijkheid zegt
 • Tuinen en moestuinen Wilde en naturalistische tuinen: een nieuwe trend
 • Tuinen en groenten 10 planten die de lucht filteren en het huis koelen in de zomer
 • Inheemse plantensoorten planten

  Volgens Audubon De "tuinen met de meeste", een organisatie die zich richt op vogelbescherming inheemse planten Inheemse bomen en planten oefenen een aantrekkingskracht uit op vogels in je omgeving en bieden ideale beschutting en voedsel voor deze soorten in beschermde gebieden en in je achtertuin.

  Als je moet kiezen wat je gaat planten, de natuurlijke en biodiverse omgeving van je regio reproduceren is altijd de beste keuze omdat inheemse soorten perfect zijn aangepast aan het lokale klimaat en de bodem. Naast planten die waarschijnlijk sterk en mooi zullen groeien, heb je ook meer kans om de soorten aan te trekken die van deze planten houden.

  Zie ook: Nieuw: Bekijk een eenvoudigere manier om elektrische draden te isoleren

  3. laat ze hun nesten bouwen

  Vogels gebruiken verschillende materialen om hun nest te bouwen: droge twijgen, gemaaid gras, bladeren, klei of zelfs de vacht van andere dieren (waaronder je hond), dus stel deze materialen ter beschikking van de vogels. Als je je tuin aan het "opruimen" bent, leg dan een stapel droge bladeren, twijgen, stro en alles wat je kunt gebruiken om de eieren in te leggen.

  Een tip is plaats dit materiaal rond de bomen Organisch materiaal biedt bescherming en voedingsstoffen aan de bodem en maakt deel uit van de natuurlijke cyclus van een evenwichtig ecosysteem.

  4. dozen zijn beter dan huizen

  Als je vogels de ruimte wilt geven om zich in je tuin te vestigen, geef dan de voorkeur aan nestkasten Het ideale is dat het nestkastje gaten van verschillende grootte heeft, om verschillende vogelsoorten te kunnen ontvangen. Als je ruimte hebt voor meer nestkastjes, kies dan voor nestkastjes met ingangen van vergelijkbare grootte, omdat vogels van dezelfde soort de neiging hebben om samen te vliegen.

  5. voedsel en water

  In een biodiverse omgeving zullen de vogels zonder problemen voedsel vinden, of het nu zaden, insecten, fruit of zelfs kleine dieren zoals uilen zijn. Het ideale is dus om ze te laten eten wat de natuur biedt en te zorgen voor dit evenwicht. Vergeet niet dat vogels kunnen helpen bij het bestrijden van "ongedierte" dat, als het geen natuurlijke vijanden heeft, je planten zal aanvallen.

  Bekijk meer inhoud zoals deze op de Ciclo Vivo-portal!

  9 wetenswaardigheden over orchideeën die weinig mensen weten
 • Tuinen en groenten 15 planten om binnenshuis te kweken die je nog niet kende
 • Tuinen en groenten 6 inspirerende ideeën voor een goedkope tuin
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.