21 manieren om een zeer xóvenio kamer in te richten

 21 manieren om een zeer xóvenio kamer in te richten

Brandon Miller

  Kijken naar de jongere generatie om te analyseren wat nieuw en actueel is, is altijd een goed idee, en er is een reden waarom we tienertrends serieus nemen. Wat ooit een domme dansapp voor tieners was, de TikTok wordt nu gebruikt door makelaars om huizen te verkopen.

  Door de funky decoratie voor kamers die tieners gebruiken in 2021, wat opvalt is hoe leuk deze trends zijn. Na een jaar EAD te hebben gevolgd en te zijn uitgesloten van sociale activiteiten, verdienen jongeren echt alle plezier in decorvorm, nietwaar?

  Als je je slaapkamer er jonger uit wilt laten zien, wat dacht je er dan van om onderstaande trends te ontdekken?

  Probeer een behangetje

  O behang "Met de opkomst van peel and stick-behang zijn ouders meer bereid om hun tieners deze trend te laten ontdekken," zegt Alyse Eisenberg, interieurontwerpster en eigenaresse van Studio Alyse.

  Door het tijdelijke element kun je het ene jaar durven en het volgende jaar kiezen voor een neutraler palet, zonder dat het al te veel werk kost.

  Kleurrijke accessoires toevoegen

  Als je geen kleur op de muren wilt gooien, kleurrijke accessoires zijn een geweldige manier om opvallende decoratie toe te voegen zonder dat er behang of verf aan te pas komt. Kleurrijke kandelaars hebben dit jaar een speciaal moment en deze hier, in lichtblauw, stellen niet teleur.

  Voeg een discobal toe

  Disco ballen zijn leuk, dat zijn ze gewoon. "Of ze nu aan het plafond hangen of op de grond liggen, discoballen creëren een razernij van zonnestralen die zeker instant vreugde brengen," zegt Eisenberg. "Voor een tiener die op zoek is naar een eclectische of bohemien-geïnspireerde slaapkamer, kan een vintage discobal geen kwaad."

  Zie ook: 32 kamers met planten en bloemen ter inspiratie

  Hang een neonbord op

  De neonlichten Ze zijn een unieke manier om een letterlijk statement te maken en, net als een discobal, is een neonbord puur plezier en multifunctioneel. "Het brengt leven in een ruimte op een unieke manier, vooral als het bord vintage of op maat gemaakt is," zegt Eisenberg. "Een neonbord is een lichtbron, kunstwerk en uitdrukking van persoonlijkheid op één plek."

  Maak een golvende spiegel voor jezelf

  Nog een item dat je doet glimlachen: een golvende spiegel. Eisenberg zegt dat hij onlangs een speels project heeft afgerond met een golvende spiegel die bovenop een dressoir is geplaatst om als kaptafel te dienen. Kun je je voorstellen hoe leuk het zou zijn om jezelf te verzorgen met zo'n spiegel op je kaptafel?

  "Golvende spiegels, of ze nu op de vloer staan zoals hier of als make-upspiegel worden gebruikt, zijn een geweldige manier om organische vormen en een beetje plezier in elk ontwerp te verwerken," zegt ze.

  Eer iemand die je bewondert

  Als tiener in je vormende jaren is het goed om een mentor te hebben of iemand om naar op te kijken in moeilijke tijden. Iconen (zoals Frida Kahlo) op een zichtbare plek zetten kan helpen om kracht en motivatie te geven als je de hele nacht bezig bent met het afmaken van dat project.

  "Kunstenaars als Ashley Longshore hebben deze trend vooruit gestuwd door prachtige en unieke kunstwerken te maken rond beroemdheden en sociale iconen," zegt Eisenberg. "Door de jaren heen heeft ze nieuw leven geblazen in portretten die speels, leuk en brutaal eerlijk zijn, allemaal perfecte inspiratie voor de slaapkamer van een tiener."

  Een functionele bureauconfiguratie maken

  Terwijl volwassenen vorig jaar thuis werkten, studeerden tieners en een goede bureauopstelling is een trend geworden voor beide leeftijdsgroepen. Hoewel een plek om huiswerk te maken altijd al belangrijk is geweest, is een goed bureau voor EAD noodzakelijk geworden voor tieners om zich te concentreren en hun werk vol te houden.

  Zie ook

  • 10 succesvolle decoratiestijlen in TikTok
  • Maak kennis met een huis gemaakt voor digitale beïnvloeders, in Milaan

  Een schommel ophangen

  Nog een trend die pure vreugde is: balansen. Huiswerk hoort misschien niet thuis in deze kamer, maar een schommel is zeker leuk voor een slaapfeestje.

  Zet in op aardetinten

  Eisenberg zegt dat hij heeft gemerkt dat veel tieners minder verzadigde kleuren gebruiken en meer natuurlijke kleuren in het ontwerp van hun ruimtes verwerken.

  "Deze trend leent zich ook voor het integreren van meer handgemaakte en lokaal geproduceerde decoratie. Het is een geweldige manier voor jongere generaties om zich meer sociaal bewust te worden van hoe ze hun gemeenschap kunnen helpen ondersteunen door middel van design," voegt ze eraan toe.

  Hang een ronde spiegel op

  "Ik vind het heerlijk om spiegels boven het bed als een highlight, en deze ronde spiegel werkt perfect om het gebruik van rotan in de hele ruimte," zegt Eisenberg.

  Ze voegt eraan toe: "Het gebruik van vergelijkbare houttinten met verschillende texturen en materialen is een geweldige manier om balans in een ruimte te creëren. Voeg gewoon een kleurrijk kussen toe zoals op de foto en de look is compleet."

  Vrolijk je prikbord op

  Kiezen voor een ander materiaal zoals een magneetbord of zelfs je prikbord beschilderen met een ontwerp waar je blij van wordt, is een geweldige manier om de klassieke prikbordtrend een update te geven.

  Druk jezelf uit

  Een andere manier om jezelf uit te drukken? Door expressie daadwerkelijk schrijven, zoals deze ironische waszak.

  Stro- en rotanmeubels toevoegen

  Stro en rotan stijgen onder volwassenen, jongeren en ook tieners. hoofdeinde stro is een leuke en jeugdige twist. het biedt een neutrale basis voor kleurrijker beddengoed met patronen ", zegt Eisenberg.

  Zie ook: Kamerbreed tapijt: 9 manieren om het te gebruiken

  Kies voor pastelkleurige kunst

  De pasteltinten De pastelkleurige muren zien er misschien uit als een kinderkamer, maar de nadruk leggen op pastelkleurige voorwerpen of kiezen voor lichter gekleurde kunstwerken is een geweldige manier om deze trend te integreren.

  Probeer de maritieme decoratie

  Marine decor is overal. "Naval" was Sherwin Williams' 2020 kleur van het jaar en "Classic Blue" was Pantone's keuze. "De stijl is perfect voor een tienerkamer omdat het tegelijkertijd verfijnd en leuk is," zegt Eisenberg.

  Een kamer die gebruikers kan begeleiden

  Eisenberg zegt dat meer neutrale en verfijnde kleurenpaletten zijn erg populair in kinder- en tienerkamers omdat ze kinderen in staat stellen om in het kleurenpalet te groeien zonder dat ze om de paar jaar opnieuw hoeven te schilderen. De kamer hierboven is ontworpen door Eisenberg en is hier een geweldig voorbeeld van.

  "In deze stapelkamer ontwierpen we op maat gemaakt freeswerk dat twee eenpersoonsbedden, een bed met een ladeblok, laden, planken en twee huiswerktafels bevat, waardoor de ruimte zeer functioneel en duurzaam is," zegt Eisenberg.

  Ze voegt eraan toe: "Het witte eikenhout en de donkerblauwe details creëren een kleurenpalet dat samen met de twee jongens oud kan worden. De lange levensduur van deze ontwerptrend is voor ouders niet alleen aantrekkelijk vanuit esthetisch oogpunt, maar ook vanuit financieel oogpunt."

  Voeg een schelpkussen toe

  Schelpkussens en kussens Ze zijn leuk, schattig en een geweldige manier om jezelf eraan te herinneren dat je het versieren niet te serieus moet nemen.

  Vet contrast

  "Het creëren van een ruimte met veel contrast is een geweldige manier om iemands persoonlijkheid te laten zien," zegt Eisenberg, "Omdat tieners zichzelf uitdrukken via het ontwerp van hun slaapkamer, is het gemakkelijk te zien waarom sterkere kleuren en patronen steeds populairder worden."

  Organiseer je garderobe

  Georganiseerde kledingkasten zijn niet alleen voor volwassenen, dus als je je hebt vermaakt met Get Organized op Netflix van The Home Edit en je boekenplanken op kleur hebt afgestemd, moet je een georganiseerde garderobe met mandjes en leuke labels.

  Hobby's als decoratie

  "Bij het ontwerpen van een ruimte voor tieners is het altijd belangrijk om hun persoonlijkheid en interesses te begrijpen," zegt Eisenberg.

  Als je deze dingen eenmaal weet, kunnen ze ook je ontwerpbeslissingen inspireren. Ze zegt dat deze kamer goed werkt omdat een surfplank die in de hoek leunt, opgaat in een toch al relaxte esthetiek.

  Muziekinstrumenten als decoratie

  Net zoals hobby's zinvol zijn, kun je met decoreren ook je muziekinstrumenten laten zien, vooral als ze zo cool en kleurrijk zijn als deze. Of je nu een tiener bent of gewoon een jonge ziel hebt, probeer een trend gewoon voor de lol en kijk of het de moeite waard is om te houden, je zult misschien verrast zijn.

  * Via Mijn Domaine

  18 manieren om muren in elke stijl te decoreren
 • Decoratie Maak kennis met de Grandmillennial: trend die een vleugje oma naar het moderne brengt
 • Decoratie 10 decoratielessen die Disneyfilms ons hebben geleerd
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.