Bakstenen en verbrand cement vormen de industriële stijl in dit appartement van 90 m²

 Bakstenen en verbrand cement vormen de industriële stijl in dit appartement van 90 m²

Brandon Miller

  Een jong stel wilde deze flat van 90 m² in Santo André, São Paulo, waar ze woonden tijdens hun kindertijd en adolescentie, volledig transformeren. Ze wilden een volledige renovatie en integratie van de woonkamer met de keuken.

  Zie ook: Huis met drie verdiepingen benut smal perceel met industriële stijl

  Om aan deze eisen te voldoen, heeft het bedrijf Basisarchitectuur sloopte een van de bestaande slaapkamers om de integratie te realiseren, maar behield twee slaapkamers, die plaats bieden aan het stel en zijn zus.

  "We zochten een ingenieur die ons hielp met een rapport over de muren die gesloopt konden worden, wat erg belangrijk was omdat het gebouw erg oud is en we geen informatie hadden over de bestaande structuur. We behielden een "L"-vormig stuk muur dat werd opgevuld om op een pilaar te lijken.

  Van daaruit hebben we de muren van de keuken, woonkamer en een oude slaapkamer (die werd geëlimineerd) gesloopt voor de totale samenvoeging van deze omgevingen," legt het bureau uit.

  Zie ook: Is het veilig om een gasoven in dezelfde nis te installeren als de elektrische kookplaat?

  Van hieruit richtte het project zich op de details en de decoratie van het pand. Een van de belangrijkste hoogtepunten is de originele bakstenen muur, die werd ontdekt tijdens de bouwwerkzaamheden. De verrassing werd opgenomen in de woonkamer, waardoor de charme en onvolmaaktheden ervan zichtbaar werden.

  Appartement van 95 m² in Scandinavische stijl met industriële accenten
 • Huizen en flats Een boekenkast van 7m loopt door de woonkamer van dit appartement van 95m²
 • Huizen en flats Een flat van 96 m² is een mix van stijlen, verhalen en vintage meubels
 • De kamer heeft ook een paneel van cementplaat achter de bank, wat een industriële omgeving creëert voor de flat.

  Een sterke blauwe tint werd toegepast op de gang en keukenkastjes, waardoor een compositie tussen de twee ruimtes ontstond en een kleurrijke harmonie in het geheel ontstond.

  In de slaapkamer van de zus zit de kast vol details en functies. Het bureau ontwierp een multifunctioneel meubelstuk dat plaats biedt aan een studieruimte, dienst doet als kaptafel, sieradenkistje, huisje voor de chinchilla's van de klant en andere soorten opbergruimte.

  Een doos met een ventilatieopening, verbonden met de tafel waar de dieren slapen, heeft een onderste lade waarin het vuil dat uit de "kooi" valt, wordt gedeponeerd.

  Voor de slaapkamer van het koppel werden een laag bed en een uitgebreid hoofdeinde met een inbouwlamp geplaatst, terwijl de bewoners in de badkamer een grote nis en een super royale box kregen.

  Cementcoating, gebrande cementstructuur op het plafond, metaalwerk in het meubilair en overlappende verlichtingsarmaturen met zichtbare bedrading zijn andere industriële kenmerken.

  De uitgestrektheid van de geïntegreerde ruimtes en de hoge plafonds dragen bij aan het thermische comfort van de sociale ruimtes, aangezien de flat geen airconditioning heeft.

  Bekijk meer foto's van het project in de galerij hieronder:

  Delicaat: keuken met roze kasten is het hoogtepunt van dit appartement
 • Huizen en appartementen 210 m² flat bevat elementen van de Arabische cultuur in de decoratie
 • Huizen en appartementen Kinderkamer met glijbaan is het hoogtepunt van dit appartement van 80m²
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.