Compleet appartement in 14 m²

 Compleet appartement in 14 m²

Brandon Miller

  Hoewel de omvang van de uitdaging omgekeerd evenredig was met de grootte van de woning, aarzelde architect Consuelo Jorge niet: "Het was erg complex, maar ook lonend en opwindend om te laten zien dat het inderdaad mogelijk is om op 14 vierkante meter te wonen - en goed!", verklaart de professional, die de modelwoning ontwierp voor een project van bouwbedrijf Vitacon in het centrum van São Paulo.dat ultracompacts zoals deze een specifiek publiek hebben, dat vooral geïnteresseerd is in locatie, functionaliteit en levensstijl, maar voor de meerderheid gaat het om de oplossingen die de investering laten renderen.

  Zie ook: Maak kennis met kotatsu: deze tafel zal je leven veranderen!

  De kamerindeling biedt comfort

  Het schrijnwerk, allemaal uitgevoerd met MDP (Masisa) planken, omvat het stuk met een eikenhouten patroonafwerking, dat de slaapbank, kasten en nissen bevat die decoratieve voorwerpen en apparatuur herbergen - waaronder een compacte projector die beelden op het tegenoverliggende witte oppervlak werpt, ter vervanging van de tv.

  Daarnaast heeft de wastafel een zijvak en een kastje voor toiletartikelen. Het toilet en de douche worden gescheiden door een spiegeldeur.

  Opties voor slaapzaalindeling

  º Het witte oppervlak bevat ook een bed, dat kan worden gebruikt als eenpersoonsbed of kan worden samengevoegd met de slaapbank om een tweepersoonsbed te vormen, omdat deze "muur" in feite een mobiele structuur is: "Het loopt op rails aan het plafond en heeft wielen aan de onderkant. Het weegt 400 kg, genoeg om stabiliteit te garanderen zonder het gebruik van remmen. Tegelijkertijd kan het door iedereen worden verplaatst", garandeertConsuelo.

  Kussens en beddengoed liggen in de kasten als ze niet worden gebruikt.

  Maaltijden en werk hebben hun plaats

  Met de bedden ingeklapt en de mobiele structuur leunend tegen het oppervlak van de slaapbank, worden de andere mogelijke configuraties onthuld - naast het aanrecht integreert het schrijnwerk een eettafel en nissen waarin de krukken kunnen worden opgeborgen; aan de andere kant bevindt zich het kantoor aan huis.

  De verlichting in dit gedeelte bestaat uit ingebouwde LED-strips om het plafond vrij te laten voor de mobiele structuur. "In de buurt van de keuken en de badkamer, waar er geen belemmering is, werden dichroïde lampen gebruikt," merkt de architect op.

  Zie ook: Het vreemde geval van vloeren die een zwembad verbergen

  Kluisjes en nissen helpen om het thuiskantoor georganiseerd te houden.

  Het aanrecht is inclusief spoelbak en kookplaat.

  Een echte tv past in de ruimte tussen de tafel en de keuken!

  Nog meer slim timmerwerk: het aanrecht kan worden omgetoverd tot een dressoir en de kast biedt plaats aan een koelkast en magnetron.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.