De beste afmetingen voor werkbladen voor keuken, slaapkamer en thuiskantoor

 De beste afmetingen voor werkbladen voor keuken, slaapkamer en thuiskantoor

Brandon Miller

  Met de toegenomen interesse in kleinere appartementen Elke centimeter is uiterst waardevol geworden in een project. En om alles perfect te laten passen, moeten de meubels maximale functionaliteit voor de woning bieden en de ruimte optimaal benutten.

  Om aan deze behoeften te voldoen, heeft de banken - die in verschillende kamers kunnen worden geplaatst, zoals keukens , kamers e thuiskantoren Om deze veelzijdigheid te hebben, variëren de afmetingen echter afhankelijk van de context. Om geen fouten te maken, leggen architecten van Studio Tan-gram uit wat de ideale afmetingen zijn voor elke locatie:

  Eetkamerbanken

  Aanrechtbladen zijn lineaire tafels, meestal gebruikt met krukjes of smallere stoelen, die in de keuken worden geplaatst en in sommige gevallen, zoals in geïntegreerde omgevingen, ruimte delen met de woonkamer. Ze kunnen worden gebruikt voor snelle maaltijden of als een kleine eettafel voor de familie.

  Met minstens 40 cm diep om de plaat perfect op te vangen, de hoge bank moet tussen 1 en 1,15 m hoog zijn en moeten vergezeld gaan van krukken, die tussen 0,70 en 0,80 m moeten zijn om iedereen comfortabel te laten zitten - maar de hoogtematen kunnen variëren afhankelijk van de grootte en behoeften van de bewoners van het tehuis.

  Voor lage banken, die geschikt zijn voor mensen die van plan zijn om er al hun maaltijden te nuttigen, is de hoogte vergelijkbaar met die van een traditionele tafel en kan variëren tussen 0,75 en 0,80 m, waarbij het gebruik van stoelen of krukken op conventionele hoogtes vereist is.

  In zeer kleine omgevingen is het belangrijk dat de afmetingen correct worden bepaald, zodat de circulatie niet in gevaar komt en het openen van meubilair niet wordt belemmerd.

  Zie ook: Gekleurde vloeren van hydraulische tegels, keramiek en vlakvullingen

  Tips: Vergeet niet om rekening te houden met de vrije ruimte voor je benen en kies voor stoelen of krukjes met een rugleuning. Die zijn veel comfortabeler!

  Zwevende bureaus: de oplossing voor kleine kantoren aan huis
 • Environments Architects legt uit hoe je de droom van een keuken met eiland en werkblad kunt verwezenlijken
 • Werkbladen: de ideale hoogte voor badkamers, wastafels en keukens
 • Bank voor thuiskantoor

  De maatregelen voor de thuiskantoor kan veranderen, maar volgens het duo van Studio Tan-gram is de aanbeveling om het schrijnwerk uit te voeren met 0,75 tot 0,80 m hoog waardoor een efficiënte ergonomie voor een dienst van 8 uur.

  Wat de diepte betreft, is de parameter tussen 0,60 en 0,70 m Als er niet zoveel ruimte beschikbaar is, leggen de experts uit dat het mogelijk is om het te verminderen tot 0,50 m.

  Overweeg voor de breedte 1,20 m waar mogelijk Mensen hebben dus 0,80 m vrij om te bewegen. Met de resterende 0,40 m kunnen ze een lade maken voor dagelijks gebruik.

  Zie ook: Provençaalse stijl: bekijk deze Franse trend en inspiraties

  Bank voor slaapkamer

  Het stuk in de slaapkamer is essentieel voor wie op zoek is naar een multifunctionele ruimte Het kan worden gebruikt als tv-standaard, studietafel, werkbank en zelfs als een kaptafel Hier is de gebruikte hoogtenorm ook 75 cm met een gemiddelde lengte van 80 cm. In kinderkamers zijn bankjes van ongeveer 60 cm hoog welkom.

  Een andere optie is om te investeren in in hoogte verstelbare tafels. Zo volgen ze de groei van het kind, beginnend bij een hoogte van 50 cm en reikend tot een hoogte van 50 cm. 75 cm.

  Hoe kies je een lijst voor je schilderij?
 • Meubels en accessoires De jaren 80: glasblokken zijn terug
 • Particuliere meubels en accessoires: 10 eenvoudige tips om de meubels goed te plaatsen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.