Blauwe keuken: hoe combineer je de tint met meubels en kasten?

 Blauwe keuken: hoe combineer je de tint met meubels en kasten?

Brandon Miller

  Als we een taartrecept zouden maken met de naam "zoete herinnering", welke ingrediënten zouden dan essentieel zijn? Naast het gerecht zou onze geest verbonden zijn met verhalen die we hebben meegemaakt op speciale momenten en met speciale mensen, waarvan vele betrekking hebben op de omgeving van de keuken .

  Zie ook: 20 stapelbedden om al je vrienden tegelijk te ontvangen

  "Zelfs met de drukte van alledag is het onmiskenbaar dat het mensen samenbrengt binnen het alledaagse. Het is daarin dat we gaan zitten om te ontbijten met onze ouders en kinderen of het avondeten bereiden voor vrienden. "Het zijn deze relaties die ons in staat stellen om een herinnering aan smaak te creëren," legt architect Patricia Miranda uit, verantwoordelijk voor het kantoor Roots Architecten.

  Net als in de mode is binnenhuisarchitectuur cyclisch en verheerlijkt trends, waaronder veel tijdloze en gevestigde stijlen. blauwe keukens die, gecombineerd met de eigenschappen van een vintage kasten brengen een zoete, lichte en altijd actuele sfeer in de projecten van bewoners die in de omgeving veel meer hebben dan een ruimte gewijd aan het bereiden van eten, maar herinneringen en verbondenheid met gevoelens.

  Maar hoe past blauw in de keukeninrichting, vooral in kasten?

  Voor Patricia Miranda zijn de definities van een project afhankelijk van wat er in de set gebeurt: "Als ik bijvoorbeeld veel informatie in een coating Ik denk dat het beter is om het schrijnwerk op twee manieren te standaardiseren: onder een monochroom aanzicht of met kleine verschillende details", zegt hij.

  Een ander aspect waar je op moet letten is de grootte van de ruimte. in kleinere keukens raadt Patricia aan om het deel met de sterkere tinten te verkleinen: "een grotere ruimte opent de mogelijkheid om te durven en wat meer met kleuren te spelen. ik heb al een keuken gedaan die groot genoeg was om twee omgevingen te hebben, en dan kon ik wit, groen, hout en een hydraulische tegel metEn het pakte heel goed uit," herinnert de architect zich.

  32 kleurrijke keukens als inspiratie voor je renovatie
 • Blauwe decoratie in decoratie: hoe en waarom de kleur van welzijn gebruiken
 • Huizen en flats Keuken in blauwtinten en hout is het hoogtepunt van dit huis in Rio
 • De vrijheid om alle tinten te gebruiken

  De architect Cristiane Schiavoni verantwoordelijk voor het kantoor dat haar naam draagt, is een groot bewonderaar van de projecten van kleurrijke keuken Volgens haar is blauw een zeer veelzijdige kleur: "Hoewel het in een koud palet zit, roept het een gevoel van rust en dus gezelligheid op, om nog maar te zwijgen van het feit dat het niet zo vermoeiend is als warmere tinten zoals geel, rood en oranje", zegt ze.

  Zie ook: 6 geweldige tips voor het bewaren van voedsel in kleine keukens

  Om het blauw in haar projecten te verzoenen, onthult Cristiane haar waardering voor tonen bevatten die als contrapunt fungeren Wit, maar ook zwart en grijs zijn kleuren die heel goed samengaan met blauw in de kasten. Een andere tip, maar dan buiten de kasten, is om te werken met geel, dat blauw perfect aanvult!", zegt de professional. Maar onder de keuzes, de wit is meestal die joker die verzoent en ontelbare mogelijkheden opent in het decor.

  Blauwe kasten x neutrale basis

  Als het op ontwerpen aankomt, legt architect Cristiane Schiavoni uit dat de keuken die het palet kan aannemen neutrale basen Momenteel werk ik aan een project waarbij het schrijnwerk blauw zal zijn en de muren geel. Het is een meer vintage en ontspannen voorstel dat deze context accepteert", zegt ze.

  Bij nuances is de lichtste gradiënt, algemeen bekend als babyblauw Ik geloof in deze waardering van het affectieve geheugen, omdat steeds meer mensen een huis willen dat niet alleen mooi is, maar ook een huis dat een gevoel van verbondenheid en emoties geeft," benadrukt hij.

  Waar of niet waar: is het gebruik van kleur alleen geschikt voor kleine keukens?

  Hoewel het idee is om het spaarzaam toe te passen, moeten we het idee van 'als het klein is, moeten we met lichte tinten werken' demystificeren," antwoordt Cristiane Schiavoni.

  Voor haar, net als voor Patricia Miranda, moet men voorzichtig zijn met de toepassing, in overmaat, van lichte tinten, omdat men het risico loopt diepte, contrasten en andere belangrijke aspecten te verliezen om proportie te brengen in de ruimtes. "We kunnen inderdaad blauw gebruiken in kleine keukens, zolang we erin slagen alle noties van proportie te brengen die het project nodig heeft", concludeert Cristiane.

  20 koffiehoekjes die uitnodigen tot een pauze
 • Omgevingen De 8 belangrijkste fouten bij het samenstellen van de decoratie van slaapkamers
 • Kleine slaapkamers: tips voor kleurenpalet, meubels en verlichting
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.