5 tips om de vloerbedekking voor je flat te kiezen

 5 tips om de vloerbedekking voor je flat te kiezen

Brandon Miller

  Als we het hebben over een project voor de inrichting van een flat, of het nu gaat om een investering of om in te wonen, is het van fundamenteel belang om de keuze en de aankoop van de vloerbedekking te vermelden die de vloer en de muren zal bedekken. Naast het esthetisch aantrekkelijker maken van de omgeving en het bijdragen aan de functionaliteit, kan de juiste afwerking de prijs van de woning verhogen en zelfs de wederverkoop vergemakkelijken. Daarom kan deze fase een taak zijncomplex voor veel mensen.

  Er is een grote verscheidenheid aan vloeren, met verschillende kleuren, materialen, formaten en stijlen, maar de keuze moet gebaseerd zijn op criteria die verder gaan dan esthetiek en kosten. Elke omgeving vereist immers het gebruik van een specifiek type vloer, rekening houdend met reiniging, installatie, onderhoud en duurzaamheid.

  Om te helpen bij deze keuze heeft Vitta Residencial, een vastgoedontwikkelaar en bouwbedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan in de civiele bouwmarkt, vijf tips opgesteld over wat je moet analyseren bij het kopen van de beste vloer voor je flat.

  1. de omgeving instellen

  Elke kamer in de flat heeft specifieke kenmerken en functies. In die zin vereist de afwerking het gebruik van vloeren die bij elke kamer passen. Hiervoor is het essentieel om te evalueren of de plaats droog of nat is, of er direct zonlicht is, het type oppervlak, enz.

  Zie ook

  • Leer hoe je de hoeveelheid vloer- en wandbekleding berekent
  • Vinylvloeren: mythen en waarheden over vloeren

  2. materiaalsterkte

  Een van de grootste zorgen van bewoners die een woning bouwen of renoveren, is investeren in resistente, hoogwaardige materialen met een goede duurzaamheid. We willen allemaal voorkomen dat we lange tijd reparaties moeten uitvoeren en vloeren moeten vervangen. Daarom is het essentieel om onderzoek te doen naar resistente en duurzame materialen.

  Voorbeelden die sterk worden aanbevolen zijn: graniet vanwege de hoge slijtvastheid en lange levensduur; vinylvloeren, die tot 15 jaar kunnen meegaan; laminaatvloeren, die ondanks hun grotere kwetsbaarheid veel worden gebruikt vanwege de eenvoudige toepassing en elegante uitstraling; en keramische vloeren, die zeer goed bestand zijn tegen schokken, vlekken en spaanders en uniforme afmetingen hebben en 25 tot 50 jaar kunnen meegaan.jaren.

  Thermisch comfort

  Het is ook belangrijk om de vloer te kiezen op basis van het klimaat van de regio waar de flat staat. Het gedrag van de vloeren bij bepaalde temperaturen beïnvloedt rechtstreeks het thermische comfort van de omgeving.

  Als het warm is in de stad, is het goed om te kiezen voor vloeren van porseleinen tegels, steen, marmer en keramiek, omdat deze materialen minder warmte vasthouden en de kamers frisser maken. Als je daarentegen in een flat in een koudere regio woont, is het aan te raden om te investeren in laminaat- of vinylvloeren, die meer temperatuur vasthouden en de kamer warmer en gezelliger maken.

  4. helderheid

  Het is belangrijk om te vermelden dat lichtere vloeren meer licht reflecteren dat binnenkomt via ramen of kunstlicht van lampen. Als gevolg daarvan kan een teveel aan verlichting het visuele comfort van de bewoners belemmeren.

  5. schoonmaken en onderhoud

  De reiniging en het onderhoud van de vloeren is een ander element dat rechtstreeks van invloed is op de duurzaamheid en de kwaliteit van het materiaal. Zo zijn houten vloeren niet geschikt voor reiniging met oplosmiddelen of schuurmiddelen.

  Zie ook: Comigo-nuém-pode: verzorging en kweektips

  Het is belangrijk om producten te gebruiken die door de fabrikant zijn aangegeven, zoals was en vernis. Granieten vloeren zijn daarentegen eenvoudig, gebruik gewoon neutrale zeep en een vochtige doek om vuil te verwijderen. Porseleinen tegels daarentegen vereisen zorg en kunnen niet in contact komen met schurende producten, en zijn bovendien kwetsbaarder voor vlekken en krassen.

  Het is heel belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en waar mogelijk een professional te raadplegen. We mogen niet vergeten dat we het hebben over een bezit dat voor de meesten de verwezenlijking is van een van hun grootste dromen.

  Zie ook: Noordoost-Afrikaanse architectuur: Ontdek de ongelofelijke architectuur van Noordoost-Afrika Hoe kies je de beste voeg voor elke kamer van het project?
 • Construction 5 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over vinylvloeren
 • Bouw Leer hoe je de hoeveelheid vloer- en wandbekleding berekent
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.