De woonkamer netjes houden

 De woonkamer netjes houden

Brandon Miller

  Of je nu in een kleine flat woont of in een groter huis, het is een feit dat het houden van de georganiseerde woonkamer Het lijkt alleen mogelijk als je het niet vaak gebruikt, en iedereen weet dat dat niet ideaal is, want gasten thuis ontvangen is altijd een feest.

  Zie ook: Lina Bo Bardi's grootste collectie tentoongesteld in Belgisch museum

  Maar hoe haal je het beste uit wat de ruimte te bieden heeft, zonder dat het een complete puinhoop wordt? Er zijn tal van manieren om dit te doen, van slimme opbergmethoden tot het creëren van een opgeruimde routine. Kijk hier:

  Zie ook: 12 projecten met macramé (die geen muurdecoratie zijn!)

  1. een "prullenmand

  Het lijkt misschien contraproductief om een mand of hutkoffer te hebben waarin je alle rommel in de woonkamer gooit, maar als je het soort persoon bent dat niet veel tijd aan deze taak kan besteden, is het een handvol. Deze mand dient namelijk als een manier voor je om de rommel uit het zicht te houden en je woonkamer meer georganiseerd te houden. Koop een mooi model dat bij je inrichting past en probeer deGewoonte om elke maand te kijken wat erin zit en op te ruimen wat er in de haast van het dagelijks leven is neergegooid.

  //br.pinterest.com/pin/252060910376122679/

  20 ideeën voor het decoreren van de salontafel in de woonkamer

  2.Neem vijf minuten de tijd om je salontafel te organiseren

  Vooral als je een klein huis hebt en de woonkamer veel gebruikt wordt, probeer dan een paar minuten van je dag te besteden aan het opruimen van dat meubelstuk. Of het nu vijf minuten is voordat je naar je werk gaat of voordat je naar bed gaat, maak er een gewoonte van om één keer per dag te kijken hoe je salontafel erbij staat.

  3.Verschillende manieren vinden om dingen op te bergen

  Decoratieve dozen, kisten en zelfs poefs die als mand fungeren helpen allemaal om je kamer goed ingericht en georganiseerd te houden. Je hebt in ieder geval altijd wat geheime plekjes bij de hand om die last-minute rommel op te bergen.

  4. Gebruik je plank op een intelligente manier

  In plaats van de plank in de woonkamer te bedekken met boeken en nog meer boeken, kun je beter wat ruimte tussen de planken vrijmaken om dozen, manden of andere spullen neer te zetten die je kunnen helpen bij de dagelijkse organisatie.

  5. verticale opslag, altijd

  We geven deze tip hier altijd, maar het is belangrijk om er zoveel mogelijk rekening mee te houden: als je twijfelt, neem dan je toevlucht tot de muren. Gebruik bijvoorbeeld planken of hangmanden om op te bergen wat je nodig hebt en houd de vloer van de woonkamer vrij van mogelijke rommel.

  //br.pinterest.com/pin/390757705162439580/

  5 snelle en efficiënte manieren om je woonkamer een make-over te geven

  6. onthechting

  De beste manier om je woonkamer (en elke andere kamer) opgeruimd te houden, is door los te laten wat je niet meer gebruikt. Het is belangrijk om in je jaarlijkse routine een aantal momenten van "opruimen" in te bouwen, waarbij je alles wat je hebt opruimt en alleen achterlaat wat echt nodig is. Probeer meer dan dat, in de loop van de week een moment te nemen om te bekijken wat er rondslingert (papierenvergeten, op de salontafel achtergelaten briefjes, oude tijdschriften...) en houd de organisatie up-to-date.

  Volg Casa.com.br op Instagram

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.