De beste planten voor je woonkamer

 De beste planten voor je woonkamer

Brandon Miller

  A woonkamer is waar jij en je gezin waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengen, waardoor het de perfecte ruimte is om te transformeren in een interne jungle Bekijk de beste planten voor je woonkamer en een aantal tips om ze in je ruimte te integreren!

  Tip 1: Plaats planten van verschillende groottes

  Voeg diepte, kleur en textuur toe aan je ruimte door groepen planten in lagen neer te zetten. Kleinere planten op de vloer dienen om opbergruimtes te camoufleren en elektrische kabels te verbergen. Wees niet bang om te kiezen voor opvallende en kleurrijke planten zoals een Dracena of Bromelia, vooral als je woonkamer een meer neutrale inrichting heeft.

  Planten gedijen ook goed als ze bij elkaar staan - ze creëren een microklimaat dat een betere vochtigheidsgraad creëert en behoudt.

  Zie ook: Maak je eigen haarproducten met dingen die je in de keuken hebt liggen

  Tip 2: Gebruik planten als centraal punt

  Als je woonkamer groot is of weinig meubels heeft, vul de visuele gaten dan op met een grote plant zoals Areca-bamboe, Strelitzia, Adam's Rib of Banana-apple. Als je een gezin hebt dat altijd van huis is of als je geen groene vingers hebt, zijn een Sint-Joriszwaard of een Zamioculcas geweldige opties die weinig onderhoud vergen.

  Zie ook

  Zie ook: Huis met drie verdiepingen benut smal perceel met industriële stijl
  • 5 eenvoudige ideeën om je kamer in te richten met planten
  • Planten in de badkamer? Bekijk hoe je groen in de kamer kunt brengen

  Tip 3: Pas op voor kinderen en huisdieren

  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je planten veilig zijn voor je huisdieren en kinderen. Kies planten die groter zijn dan je kinderen, zodat ze ze niet kunnen oppakken en ermee kunnen spelen, zoals kattenpalm of olifantenpoot, en houd stekelige planten, zoals cactussen, buiten bereik.

  De meeste kamerplanten zijn helemaal niet giftig, tenzij ze worden ingeslikt, maar als je kinderen nieuwsgierig zijn of je harige vrienden graag kauwen, kies dan planten die geen nadelige effecten hebben als ze worden ingeslikt.

  *Via Bloomscape

  Privé: Hoe verzorg je planten op reis?
 • Tuinen en groenten Planten die de lucht zuiveren, volgens NASA!
 • Tuinen en moestuinen Moederplant: leer hoe je je eerste plant kiest
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.