Decoratie van een kleine flat: 40 m² goed gebruikt

 Decoratie van een kleine flat: 40 m² goed gebruikt

Brandon Miller

  Een klein formaat is niet altijd een belemmering om comfortabele en mooie omgevingen te creëren - je moet alleen weten hoe je de indeling moet maken! Dit is het motto dat het bureau Pro.a Arquitetos Associados, van Viviane Saraiva, Adriana Weichsler en Daniella Martini leidde bij het ontwikkelen van het goed doordachte project van deze ingerichte flat van Kallas Construtora in de wijk Tatuapé, in São Paulo. Samen hebben de architectenZe hebben het beste gemaakt van de kleine plattegrond van het pand en ingezet op integratie en slimme oplossingen om het gevoel van ruimtelijkheid te versterken. Merk op hoe elk element - spiegel, houten lambrisering, zacht palet met vleugjes kleur - goed is gebruikt om de ruimte te laten renderen en warmte en welzijn te bieden.

  Bronnen om te vergroten

  De spiegel is onfeilbaar in het vermenigvuldigen van ruimte. In de woonkamer neemt hij de hele muur van de bank in beslag (zie de foto waarmee dit artikel opent). En het idee wordt nog beter met de foto's die er dubbelzijdig direct op zijn geplakt en zo een fotogalerij vormen.

  Aan de andere kant verwarmt een paneel de kamer en verbergt het de tv-bedrading - een LED-strip zorgt voor de finishing touch. Hetzelfde hout is terug te vinden in de gang en het blauwe rek fleurt de decoratie op (FEP Marcenaria, R$ 10 300 panelen en rek).

  Het geïntegreerde en beglaasde balkon breidde het woongedeelte uit en creëerde een bargedeelte, met bank en bijzettafel. Ook hier verdubbelt de spiegel het oppervlak.

  Zie ook: DIY: maak een smartphonehouder met eierdoos in 2 minuten!

  Slechts één ruimte

  Integratie is de sleutel tot het project. Zonder barrières beslaan keuken, eetkamer en woonkamer een oppervlakte van bijna 15 m² op een gesegmenteerde manier. Met hetzelfde doel van eenheid en het creëren van sociale omgevingen, begint het balkon in de woonkamer en loopt het door tot de slaapkamer, die volledig geïsoleerd is om de bewoners privacy te bieden.

  De keuken is het hoogtepunt van de sociale vleugel

  We werkten met grijs en wit en gebruikten blauw gelakte punten, hetzelfde als het rek, om de decoratie in te passen", aldus de architecten (FEP Marcenaria, 4.800 R$).

  De eethoek is een andere attractie. Is het u opgevallen dat de bank doorloopt tot aan de tafel, waardoor er meer zitplaatsen zijn? Op deze manier zijn er slechts drie stoelen toegevoegd (model MKC001. Marka Móveis, R$ 225 per stuk). Bovendien doet de bank ook dienst als boekenkast, omdat er nissen zijn ontworpen aan de onderkant (zie foto op pagina 51).

  Alles in de naam van comfort

  De slaapkamer volgt de taal van de hele flat en heeft duidelijke maar opvallende afwerkingen. Het behang met een delicaat patroon deelt de ruimte met een doorlopende spiegel met LED-strips aan de randen, die 's nachts een zacht licht genereren. Voor het bed zorgt het houten paneel, in dezelfde stijl als in de woonkamer, voor meer gezelligheid.

  Zie ook: Ontdek 3 voordelen van gelamineerd hout

  Het balkon van de slaapkamer, een verlengstuk van dat van de woonkamer, heeft in deze hoek een fauteuil om goede momenten van rust, lezen en ontspanning te garanderen.

  De enige badkamer in het gebouw moest speciaal zijn, omdat hij ook dienst doet als gastentoilet. Hij volgt de lijn van neutrale tinten en heeft ook een indirect verlichtingsproject, dat verantwoordelijk is voor het veraangenamen van de sfeer.

  *Prijzen onderzocht in april 2018, onder voorbehoud van wijzigingen.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.