Muzzicycle: de fiets gemaakt van gerecycled plastic en geproduceerd in Brazilië

 Muzzicycle: de fiets gemaakt van gerecycled plastic en geproduceerd in Brazilië

Brandon Miller

  Fietsen is al heel duurzaam, maar wat dacht je van een fiets van gerecycled plastic Zou dat niet geweldig zijn? Ja, dat zou het zijn. milieuvriendelijk bestaat al een tijdje, maar het is altijd goed om de praktijken te onthouden die het verdienen om gepubliceerd te worden! Het is de Muzzycles ontworpen door de Uruguayaanse plastisch kunstenaar Juan Muzzi , gevestigd in Brazilië, die sinds 2016 de duurzame fietsen .

  Muzzi begon zijn onderzoek in 1998, met PET en Nylon als grondstof. De productie was klaar in 2008, maar er was een jaar van testen nodig om het product op de markt te brengen en het INMETRO-kwaliteitszegel te verkrijgen en het werd in 2012 in Nederland gepatenteerd.

  Om ze te maken vertrouwt de kunstenaar op het werk van enkele NGO's die schroot verzamelen en verkopen aan een bedrijf dat het materiaal granuleert. De korrels worden verkocht aan Imaplast Tijdens het productieproces komt de gegranuleerde kunststof in een machine en wordt in de stalen mal gespoten. "Het duurt tweeënhalve minuut om elk frame te maken en als het alleen van PET is gemaakt, worden er 200 flessen gebruikt", legt Muzzi uit.

  Muzzicycle is bestendiger, flexibeler en goedkoper. Dit komt omdat plastic niet roest, natuurlijk dempt en de productie ervan vast afval omzet in een nieuw product.

  Bestellingen kunnen worden geplaatst via de website van MuzziCycles. De Verenigde Staten, Duitsland, Mexico en Paraguay hebben al interesse getoond in het bestellen van de gerecyclede plastic fietsen. "In mei zijn we begonnen met het maken van een rolstoelmodel, maar in dit geval zullen we ze schenken. De persoon hoeft alleen het plastic materiaal mee te brengen," zegt Muzzi.


  Volg de sociale netwerken (Facebook en Instagram) van Duurzame CASACOR !

  Ecomotores movidos een aardgas en biomethaan beginnen te circuleren in Curitiba
 • Nieuws Het afval is hier: Greenpeace maakt werk om plasticvervuiling aan te klagen
 • Wellness Maak kennis met duurzame alternatieven voor de koffiecapsule
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.