DIY: leer hoe je met heel weinig geld je eigen vloerspiegel maakt

 DIY: leer hoe je met heel weinig geld je eigen vloerspiegel maakt

Brandon Miller

  De spiegel is een van de meest begeerde stukken om omgevingen op een eenvoudige en elegante manier te decoreren. Naast het versterken van de ruimte, verlicht het donkere gebieden en produceert het de sensatie van diepte. Het enige nadeel is dat de meeste stukken duur zijn. Maar het is mogelijk om je eigen spiegel te maken en minder uit te geven. Op de website van Aparment Therapy leer je stap voor stap hoe je een vloerspiegel met houten frame kunt maken.te plaatsen in verschillende omgevingen. Bekijk het maar eens:

  Je hebt nodig:

  • Grote spiegel
  • Glassnijder (als je spiegel niet precies de maat heeft die je wilt)
  • 3 stukken 2×4 hout om de spiegel in te lijsten
  • Acht schroeven
  • Acht sluitringen
  • Boor (die iets dunner is dan de schroeven)
  • Cirkelzaag
  • Boormachine
  • Meetlint
  • Potlood
  • Zwarte markeerstift
  • Veiligheidsbril
  • Handschoenen

  Knip de spiegel op de gewenste maat

  - In dit project is 1,5 meter hoog en 0,5 meter breed gebruikt. Trek met de zwarte pen een lijn om de afmetingen aan te geven. Tip: draag een veiligheidsbril bij het snijden van de spiegel om ongelukken te voorkomen.

  Hout snijden

  Zie ook: Defecten doorspoelen: tips om je problemen door de gootsteen te spoelen

  - Bij dit project zijn de verticale stukken van de lijst met opzet groter gemaakt, 15 centimeter boven en onder de hoogte van de spiegel, om op een ladder te lijken. Als je hetzelfde resultaat wilt, moet het hout 30 centimeter langer worden gezaagd dan de hoogte van de spiegel (d.w.z. 1,80 meter).

  - Meet vervolgens de horizontale stukken af. U moet elk stuk 1 cm minder afmeten dan de breedte van de eigenlijke spiegel, omdat deze aan elke kant 0,5 cm in de lijst wordt gezet. Zaag vervolgens elke kant van de lijst af met de cirkelzaag langs de gemarkeerde lijnen.

  - Maak vervolgens groeven in elk van de vier stukken hout in de lijst, zodat de spiegel erin past en stevig vastzit als hij gemonteerd is. Stel het blad van de cirkelzaag zo af dat het slechts 0,5 centimeter uitsteekt ten opzichte van de bodemplaat.

  - Trek een lijn in het midden van een van de stukken hout en zaag een 0,5 cm diepe groef. Afhankelijk van de dikte van je spiegel, moet je de ruimte breder laten. Plaats na het maken van de eerste zaagsnede het hout over de rand van de spiegel om te zien of het goed past. Controleer of de spiegel past en de stukken waterpas zijn.met elkaar.

  Het frame monteren

  - Nadat u de pasvorm aan alle vier de kanten hebt gecontroleerd, verwijdert u het langere bovenste stuk hout en een van de kortere stukken (boven of onder). U houdt nog twee stukken van de lijst rond de spiegel over, het langere stuk waarop de spiegel rust en een aangrenzend korter stuk. Markeer met een potlood waar ze elkaar snijden. Zo weet u waar u de schroeven moet plaatsen.

  - Maak twee punten waar je de gaten gaat boren. Het is heel belangrijk dat de gaten in lijn zijn met het hout: als ze niet recht en gecentreerd zijn, kun je splinterhout krijgen. Boor de gaten en zorg ervoor dat de twee stukken uitgelijnd blijven.

  - Zet de schroeven voorzichtig vast in het hout met een sluitring op elke schroef. Herhaal de bovenstaande stappen met het tweede korte stuk en bevestig het aan hetzelfde langere zijstuk.

  - Schuif dan de spiegel erin en plaats het laatste stuk hout erop. Herhaal de bovenstaande stappen nog een keer tot alle vier de zijkanten zijn vastgezet met ringen en schroeven.

  Zie ook: 19 ecologische coatings

  Je kunt het frame ook verven, vernissen of een rustiekere look geven.

  Zie ook:

  10 huisingangen met spiegels
 • DIY-decor: leer hoe je een paneel van foto's en berichten in elkaar zet als hoofdeinde
 • Doe-het-zelf wellness: leer hoe je een vensterbank maakt voor je planten
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.