Dressoirs: waar te gebruiken en hoe het ideale model te kiezen

 Dressoirs: waar te gebruiken en hoe het ideale model te kiezen

Brandon Miller

  Er zijn maar weinig meubels die zo functioneel en veelzijdig zijn in het interieur. dressoir zeer nuttig stuk in woonkamers, eetkamers, gangen, balkons en entreehallen waarbij de belangrijkste functie is om objecten en bezittingen te ondersteunen zodat de omgeving georganiseerd is.

  Wat is een dressoir

  Samengesteld door een basisstructuur en een bovenkant, is het mogelijk om modellen te vinden van hout, glas en metaal onder andere, met een grote verscheidenheid aan kleuren en maten, waardoor ze welkom zijn in elke decoratiestijl.

  Volgens de architect Isabella Nalon aan het hoofd van het kantoor dat zijn naam draagt, zijn er geen regels voor het opnemen van het dressoir in kamers, zoals de mix van stijlen resulteert ook in een project vol persoonlijkheid.

  "Het dressoir is een veelzijdig meubelstuk, maar je moet aandacht besteden aan de Afmetingen meubilair Een ander belangrijk punt is het ontwerp, dat moet worden afgestemd op het decorvoorstel", zegt Isabella.

  Zie ook: Deze kunstenaar recreëert prehistorische insecten in brons

  Waar gebruik je een trimmer?

  Voor wie graag vrienden en familie samenbrengt in de sociale ruimte of balkon het dressoir dient ook als minibar Het is een goede plek om drankjes, dienbladen met eten en snacks, glazen en decoratieve kopjes neer te zetten.

  "Je kunt kiezen voor de op maat gemaakte alternatieven of sommige kant-en-klare modellen die al zijn gemaakt met de minibarfunctie. Sommige bieden zelfs een houder voor het opbergen van wijnflessen ", legt de architect uit.

  Zie ook: Alles wat je moet weten over woningtrappen

  Zie ook

  • Rekken en tv-panelen: welke moet ik kiezen?
  • 27 super stijlvolle nachtkastjes ideeën
  • Buffet: architect legt uit hoe je het meubelstuk in decoratie kunt gebruiken

  Dichtbij de eettafel Het meubel is perfect als steun voor het servies, bestek en de borden die aan de gasten worden geserveerd. Een andere veelgebruikte functie van het dressoir is bedek de achterkant van de bank en helpen bij het opmaken van de indeling en afbakening van de woon- en eetkamers.

  Sommige mensen gebruiken de meubels liever in de entreehal als een steun voor sleutels en die speciale bloemenvaas, die degenen die arriveren met genegenheid en goede moed verwelkomt. Met de huidige behoefte aan een thuiskantoor Sommige projecten eindigen met het transformeren van het dressoir met kleine laden in de hoofdrolspeler van het thuiskantoor, maar hiervoor moet het lager zijn dan de conventionele.

  Het is de moeite waard om te weten dat het dressoir tussen 80 en 90 cm en, indien gebruikt als bureau moet je het volgende hebben 75 cm Hiermee is het mogelijk om alledaagse accessoires op te bergen, te organiseren en de omgeving visueel op te ruimen", zegt Isabella Nalon.

  Hoe kies je het ideale model?

  Om het ideale dressoir te kiezen, moet je de omvang van de omgeving analyseren Dit bepaalt of je kant-en-klare of op maat gemaakte meubels kunt krijgen. compacte ruimten de maatwerkopties zijn meer terugkerend, omdat we elke centimeter optimaal kunnen benutten", zegt de architect.

  Maar er moet ook aandacht worden besteed aan de verhoudingen van het meubilair en de circulatie van de omgeving. Het wordt aanbevolen om tussen 70 en 80 cm doorgang de afstand tussen het dressoir en het meubel/de muur.

  "Als het project geschikt is voor een rolstoelgebruiker of iemand die slecht ter been is, is het de moeite waard om de breedte uit te breiden tot 90 cm of tot 1 m Door te kiezen voor een buffetkast op maat, is het mogelijk om de ruimte nog beter te benutten en een uitstekende circulatie te garanderen", voegt hij eraan toe.

  Voor Isabella is het dressoir een trend geworden voor degenen die een combinatie willen tussen decor en bruikbaarheid: "In de huidige projecten is het moeilijk om woonkamers of hallen zonder dressoir te zien, omdat we het voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken en een ander gezicht aan de kamer kunnen geven. Ik durf te zeggen dat het meubelstuk onmisbaar is geworden", vindt ze.

  Naast zijn functionaliteit is het dressoir ook een belangrijke ondersteuning voor decoratieve elementen, In lange versies is het de moeite waard om een dienblad te hebben met drankjes, boeken en iets grotere voorwerpen, om de ruimte in beslag te nemen. In smalle meubels zijn compacte accessoires en bloemstukken zijn goede keuzes.

  "De tip is om voorzichtig te zijn met een overdaad aan objecten op het dressoir, omdat dit de visuele lichtheid van de omgeving in gevaar kan brengen, naast het bedekken en devalueren van het meubelstuk," raadt Isabella Nalon aan.

  Bekijk enkele tips om het perfecte dressoir te kiezen:

  • Het gekozen dressoir moet 'praten' met het decor van de hele omgeving;
  • Minder is meer: de decoratieve voorwerpen op het dressoir moeten in harmonie zijn met het meubilair en het project;
  • Toon stukken die de persoonlijkheid van de bewoner weergeven: vazen, boeken, ondersteunde foto's, bloemstukken of zelfs fotolijstjes.
  Nachtkastje: hoe kies je de ideale voor je slaapkamer?
 • Meubels & accessoires Inbouwtafel: hoe en waarom dit veelzijdige stuk gebruiken
 • Meubels en accessoires Matrassen zijn niet allemaal hetzelfde! Ontdek hoe je het ideale model bepaalt
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.