Copan 50 jaar: ontdek een appartement van 140 m²

 Copan 50 jaar: ontdek een appartement van 140 m²

Brandon Miller

  Het project kwam moeiteloos tot stand, gekrabbeld op een papieren handdoek op een beroemd adres in São Paulo, tijdens een vergadering onder het genot van veel Caju Amigo - het al even beroemde drankje van het nu uitgestorven restaurant Pandoro.Een reclameman, al bekend bij het architectenduo, die zijn wensen categorisch uitsprak: "Ik wil geen huis dat berekend is op stijl en opgeruimdheid". De boodschap werd begrepen. Aangezien hij alleen woonde, zonder formaliteiten, was het niet moeilijk om te begrijpen wat hij zich voorstelde. En het leek de professionals ook vanzelfsprekend om alle overbodige dingen uit de flat, gebouwd in de jaren 50 en 50, te verwijderen.Ons plan was om alles af te breken en alles wat overbleef waren de pilaren en de centrale schacht," zegt Felipe.

  Eén element trok de aandacht van de architecten vanaf het eerste bezoek aan de locatie, nog voordat ze het pand kochten, en won aan belang vanaf de eerste schets: "Het is onmogelijk voor iemand om hier binnen te komen en niet naar dit prachtige uitzicht te staren. Maar aan de andere gevel heeft het gebouw prachtige cobogós die verborgen waren", legt Renata uit. Met deze factor werd rekening gehouden bij het herontwerp van het huis, dat, praktisch zonderBij het onderzoek van het plafond vonden de architecten en ingenieurs robuuste balken in het plafond, geschilderd en blootgehouden. De afgebladderde pilaren onthulden hun onregelmatige oppervlak: ook zij werden in het zicht gehouden. In één enkel item gaf de eigenaar de voorkeur aan een materiaal dat vreemd was aan het geheel, op zoek naar een gevoel van welkom. "Alles rauw laten isHet sloophout maakte het verschil", zegt hij, tevreden met de balans die na 11 maanden werk was bereikt.

  Zie ook: 40 kleine versierde eieren om Pasen te versieren

  Moderne Tijden

  Copan werd voltooid in 1961 en refereert aan het principe van de open plattegrond. Het gebouw heeft een aantal pilaren die zijn uitgelijnd met de kozijnen van de gevel en op bepaalde verdiepingen (zoals deze) zijn veel van de muren niet structureel - dit alles zodat de bewoners de scheidingswanden kunnen plaatsen waar ze willen, in overeenstemming met hun levensstijl. Dit idee, zo geliefd bij moderne architecten, wordt vereerd in deDe flat, waar praktisch alleen de pilaren en de schacht in het midden van het gebouw bewaard zijn gebleven, bepaalt een centraal lichaam waar de kamers omheen zijn georganiseerd. De meeste ruimtes zijn vloeiend, met weinig muren of geen scheidingswanden.

  Zie ook: SOS Casa: Kan ik halve-muurtegels gebruiken in de badkamer?

  Bekijk hier een ander appartement in Copan.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.