Feng Shui: is de spiegel op de toegangsdeur goed?

 Feng Shui: is de spiegel op de toegangsdeur goed?

Brandon Miller

  Kent de praktijk Feng Shui maar weet niet zeker of het hebben van een spiegel met uitzicht op de deur De oude Aziatische filosofie analyseert de energiestroom (qi genoemd) in je huis en hoe je deze kunt verbeteren en versterken.

  De meesten van ons begrijpen dat onze huizen ons welzijn op vele manieren beïnvloeden, dus het is nuttig om te leren hoe je subtiele veranderingen kunt aanbrengen om ruimtes te creëren die ons ondersteunen.

  Een van de dingen waar we naar kijken in Feng Shui is de deuren Een deur is de manier waarop je een kamer binnenkomt en verlaat. Het element is ook een middel om kamers en ruimtes met elkaar te verbinden als het open is, of te sluiten als het gesloten is (of zelfs op slot).

  Daarom zijn zij de portalen die de energie regelen en hoe die door je huis stroomt, van kamer naar kamer en van buiten naar binnen. Daarom is het belangrijk om te weten of een spiegel die er tegenover staat bepaalde gevolgen kan hebben voor je huis. Bekijk hieronder alles wat je moet weten:

  Feng Shui van spiegels

  Omdat ze gemaakt zijn van glas met een reflecterende coating (meestal metaal), maken ze deel uit van het element water - omdat stilstaand water het beeld van de maan nauwkeurig kan weerspiegelen.

  Toen Feng Shui werd ontwikkeld, was de spiegels Daarom worden ze beschouwd als water- en metaalelementen in het vijf-elementen-systeem - daarbuiten kunnen spiegels strategisch worden toegepast vanwege hun reflecterende kwaliteiten die qi kunnen uitnodigen, uitbreiden, versterken en/of minimaliseren.

  Zie ook: Hoe je een kleine gourmetruimte kunt inrichten Privé: Hoe je Feng Shui in de tuin kunt toepassen
 • Mijn Feng Shui Huis van de Liefde: creëer romantischere slaapkamers
 • Mijn Huis Hoe gelukskittens gebruiken in Feng Shui
 • Spiegels en voor- of buitendeuren

  Een van de redenen waarom een algemeen overzicht van Feng Shui verwarrend is en er tegenstrijdige informatie is, is dat er tientallen scholen zijn. Ze hebben vergelijkbare basisprincipes in bagua, de vijf elementen enzovoort. De kwestie van de spiegel en de voordeur verandert echter van school tot school.

  In sommige landen is het niet aan te raden om een spiegel tegenover de voordeur te plaatsen. De voordeur is erg belangrijk in alle scholen van Feng Shui omdat het de manier is waarop energie je ruimte en leven binnenkomt. In de traditionele en klassieke visie, zal het plaatsen van een spiegel tegenover de voordeur de energie terug naar buiten reflecteren.

  In de BTB-school kan een beoefenaar dit soort opstellingen aanbevelen om een gunstige energie in de ruimte uit te nodigen. In dat geval is het het beste om een vertrouwde adviseur te raadplegen. Het is ook nuttig om te herkennen of je je eigen angsten hebt op basis van wat je hebt gelezen.

  Als je je vreselijk zorgen maakt over deze plaatsing, dan is het waarschijnlijk een slechte energie, ongeacht wat iemand je vertelt, want je hebt je eigen negatieve gedachten erover gecreëerd.

  Spiegels tegenover binnendeuren

  Over het algemeen is het geen probleem om een spiegel tegenover een binnendeur Er zijn echter enkele situaties die ook samen kunnen voorkomen waardoor je het accessoire opnieuw moet plaatsen (wat niets te maken heeft met de spiegel die naar de binnendeur is gericht).

  Zie ook: Lavendel slaapkamers: 9 ideeën voor inspiratie

  Deze richtlijnen gelden voor spiegels in het algemeen en niet alleen voor spiegels die tegenover een binnendeur zijn geplaatst. Hang geen spiegel op die:

  • is niet stevig aan de muur bevestigd en je bent bang dat het zal breken of op je zal vallen;
  • iets weerspiegelt waarvan je minder wilt, bijvoorbeeld een stapel papierwerk of rekeningen die zich opstapelen of een blik op je vuilnisbakken;
  • kapot is;
  • je hebt gewonnen en je wilt het niet in je huis, maar je houdt het uit een gevoel van verplichting;
  • is tweedehands en kan energieën bevatten van een moeilijk huis of persoon.
  • die je niet leuk vindt;

  Het belangrijkste is dat niet alles in je huis een Feng Shui object is. Over het algemeen kun je spiegels plaatsen waar ze functioneel nuttig zijn, zolang je er maar geen negatieve gevoelens bij hebt.

  *Via De Spar

  Wereld Organisatie Dag: begrijp de voordelen van opgeruimd zijn
 • My Home Mijn favoriete hoekje: 18 veranda's en tuinen van onze volgers
 • Mijn Home 8 doe-het-zelf projecten met wc-papierrollen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.