Gekleurde plafonds: tips en inspiratie

 Gekleurde plafonds: tips en inspiratie

Brandon Miller

  Het schilderen van de muren is een van de meest gebruikte interieurdecoratietechnieken, maar wat niet iedereen zich realiseert is dat een gekleurd plafond nog meer potentieel heeft. Het voegt niet alleen meer persoonlijkheid toe, maar geeft ook dimensie aan elke ruimte.

  Op een totaal onverwachte manier maakt deze methode om verf in je kamer aan te brengen automatisch een grote impact. Maak een doe-het-zelfproject, kies de kleur die je wilt gebruiken, selecteer een soort look en ga aan de slag.

  Zie ook: Klein kantoor aan huis: bekijk projecten in de slaapkamer, woonkamer en kledingkast

  Maak het vleugje kleur nog perfecter met deze tips en inspiraties die we voor je hebben geselecteerd:

  Tips

  Ten eerste moet je weten dat dit geen gemakkelijke taak is, dus let goed op bij het kiezen van de verf en de afwerking, zodat je niet vaak hoeft te schilderen.

  Als je besluit om een doe-het-zelfproject uit te voeren, begin dan met het plafond, omdat de verf dan tot aan de muren kan komen, zodat je daar overheen kunt schilderen. Overweeg ook of je de muren met plastic moet bedekken. Je kunt er niets aan doen, sommige verf zal altijd uitlopen, dus vergeet niet om meubels te verwijderen en jezelf te beschermen! Zet een pet of bandana op je hoofd en een veiligheidsbril voor de veiligheid.

  Een ander belangrijk punt is de verlichting in de ruimte. De bron en temperatuur hebben een grote invloed op hoe de kleuren en afwerkingen eruit zullen zien in de hele visuele compositie van de ruimte. Een centrale, sculpturale kroonluchter is in dit geval een geweldige optie, omdat de kleur de aandacht naar boven trekt.

  Als je twijfelt, test dan verschillende lampen om te kiezen welk type verlichting de toon en afwerking van het oppervlak het beste weerspiegelt. En voor extra nadruk fungeren lijsten als lijsten die de toepassing nog meer benadrukken.

  Kies ten slotte voor een vlakke of matte afwerking om oneffenheden te verbergen of een afwerking in hoogglans lak om het licht in de hele kamer te laten weerkaatsen en het plafond hoger te laten lijken - zorg er bij dit alternatief voor dat het oppervlak helemaal glad is en zonder droge muurnaden om oneffenheden niet te benadrukken.

  Kleuren

  De mogelijkheden zijn eindeloos wat betreft kleur, afwerking, patroon en textuur. Onthoud alleen dat het aanbrengen van een gewaagde kleur niet de norm is. Iets eenvoudigs, zoals een tint donkerder of lichter dan je muren, kan alles zijn wat je kamer nodig heeft om op te vallen. Hetzelfde type verf gebruiken voor het plafond en de muren is ook een optie, maar een andere afwerking voegt iets toe aan je interieur.subtiel contrast.

  Zoals we allemaal weten, beïnvloedt kleur ook het gevoel en de grootte van de ruimte, dus een donker plafond kan een blikvanger zijn met definitie en een knusse sfeer. Aan de andere kant maken lichtere tinten de ruimte helderder en ruimer. Dus, voor kleine kamers, vermijd donkere tinten zodat het niet claustrofobisch wordt.

  Gekleurde plafonds werken in elke decoratiestijl, maar sommige kleuren en afwerkingen kunnen het resultaat versterken. Een complementaire tint behang of een opvallend stuk kan een prachtig resultaat geven.

  Bekijk hieronder andere mogelijkheden.

  Combinaties

  De mogelijkheden om verf op het plafond aan te brengen zijn oneindig en alles hangt af van je smaak en stijl. We hebben er een paar uitgelicht:

  Breng krijtbordverf aan zodat je zonder gedoe tekeningen kunt maken en namaken;

  Geschilderde zeshoekige tegels die in aanraking komen met gebeitst houten lambrisering is een geweldige optie om de douche en wastafel in een badkamer visueel van elkaar te scheiden;

  Doe je voordeel met zichtbare balken en schilder ze ook, zodat ze in het oog springen en de architecturale kenmerken van je huis accentueren;

  Kleurrijke badkamers: 10 inspirerende en opbeurende omgevingen
 • Privékamers: Regenboog: 30 kleurrijke slaapkamerinspiraties
 • 38 kleurrijke keukens om de dag op te vrolijken
 • Heb je een monochrome look? Breng kleuren aan die contrasteren met de look;

  Combineer texturen om de ruimte meer diepte te geven;

  Reproduceer architecturale patronen met goudverf;

  Maak voor een maximale omgeving ook misbruik van tinten en patronen op het plafond;

  Kies voor gekleurde strepen;

  Teken tekeningen;

  Een donkere kleur kan een anders lichte ruimte in balans brengen en intiemer maken;

  Als je verschillende objecten in dezelfde kleur hebt, gebruik dan dezelfde kleur op het plafond voor een harmonieuze omgeving;

  Focus op de kleur van het beddengoed;

  Hoe zit het met het plafond dat dezelfde tint heeft als het behang?

  Voeg een vrolijke kleur toe aan een volledig witte omgeving;

  Kies een lichte tint voor de muren en een andere voor het plafond;

  Een donkere tint in het plafond en een lichter behangpapier zorgen samen voor een hoger plafondeffect.

  Zie ook: Plattelandsarchitectuur inspireert woning in het binnenland van São Paulo

  Bekijk meer inspiratie:

  Privé: 34 ruimtes met een mix van modern en vintage decor
 • Environments 50 keukens met goede ideeën voor alle smaken
 • Decoratie 7 decoratiestijlen voor thuis
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.