Coastal Grandmother: de op Nancy Meyers geïnspireerde trend

 Coastal Grandmother: de op Nancy Meyers geïnspireerde trend

Brandon Miller

  Geef toe: ben je een fan van de regisseur? Nancy Meyers of niet, het is waarschijnlijk dat je tijdens het kijken van een van haar films op een gegeven moment zou willen dat je in een van de vrolijke huizen van haar personages woonde.

  Zo ja, dan ben je misschien al bekend met de nieuwste esthetiek in de decoratiewereld. Bijgenaamd " grootmoeder aan de kust " - of "kustgrootmoeder", in vrije vertaling - door beïnvloeder Lex Nicoleta De look is sterk geïnspireerd op de vele films die Meyers regisseerde, waaronder " Er moet iets gebeuren " (2003) e " Het is ingewikkeld " (2009).

  Zie ook: 5 manieren om op te ruimen voor last-minute bezoekjes

  "Als je houdt van Nancy Meyers-films, kustbeleving, recepten, koken en gezellige interieurs, dan is de kans groot dat je een 'coastal granny' bent," zegt Lex Nicoleta op haar TikTok.

  Nancy Meyers zelf postte onlangs op Instagram een foto van een interieur dat typerend is voor de esthetiek die te zien is in de film Something's Gotta Give:

  "Ik hou echt niet van eetruimtes Maar ik vind het heerlijk om vrienden te ontvangen voor een etentje. Meestal zien ze eruit als dode ruimtes, maar dit was een mooie ruimte die we hebben omgebouwd tot een studio voor @diane_keaton's huis in #SomethingsGottaGive. A plaatwand in mijn favoriete kleur helpt".

  En op vrijdag postte Diane Keaton, ster uit veel van Meyers' films als de ideale belichaming van de "coastal granny", haar eigen satirisch eerbetoon in stijl, waarbij ze de beroemde clip van Erica huilend achter haar computer in Something's Gotta Give plaatste naast clips van Nicoleta's video op haar computer. "FROM ONE COASTAL GRANDMA TO ANOTHER, THANK YOU," schreef ze bij de post.

  Wat is "Coastal Granny" nu precies, afgezien van het verband met de ruime witte keukens en kant-en-klare huizen uit de films van Meyers? We leggen het uit:

  Wat definieert de coastal granny look?

  In wezen is het een meer gemoderniseerde/minimalistische versie van de esthetiek van een boerderij. witte interieurs of witachtig, met vleugjes beige en bruin (en misschien een beetje groen of zwart).

  Alle elementen van het huis van Otis en Jean uit Sex Education
 • Big Little Lies-decor: bekijk de details van elk huis in de serie
 • Cottagecore-decor: de trend die het plattelandsleven naar de 21e eeuw brengt
 • Waarom wordt de esthetiek de kustgrootmoeder genoemd?

  Zoals de naam al doet vermoeden, weerspiegelt de kustgrootmoedertrend de ontwerpstijl van de personages van Nancy Meyers die in de buurt van een watermassa wonen en meestal oud genoeg zijn om grootouders te zijn. Dat is het geval met het personage van Meryl Streep op Het is ingewikkeld .

  De stijl lijkt veel op de garderobes van Meyers' protagonisten: neutraal en transparant, de interieurs zijn als de perfecte linnen broek.

  Zie ook: Alles wat je moet weten over woningtrappen

  Is het vergelijkbaar met de Grandmillennial stijl?

  Terwijl esthetiek grootmiljoen en kustgrootmoeder hulde brengen aan de ontwerpstijlen van onze voorouders, valt het verschil tussen de twee niet te ontkennen.

  Terwijl grootmillennials neigen naar een meer maximalistisch (als kleurrijk bloemenbehang en antieke stoelen met patronen), zijn oma's aan de kust meestal meer minimalisten (Stel je veel neutralere kleurenpaletten voor en veel minder prints).

  Welke films moet ik bekijken om geïnspireerd te raken door esthetiek?

  Naast de genoemde voorbeelden van Er moet iets gebeuren e Het is ingewikkeld we raden ook aan om te kijken naar De vader van de bruid , De stagiair , De vakantie , De ouderlijke val , Vader van de Bruid Deel II e Weer thuis allemaal creaties van Nancy Meyers.

  Wat zijn enkele voorbeelden van granny-decor aan de kust?

  We raden je aan om haar Instagram-account @nancymeyersinteriors te volgen, dat sinds de oprichting al bijna 100.000 volgers heeft. Ze post vaak foto's van interieurs die te zien zijn in de films van Nancy Meyers en die de esthetiek van de Coastal Grandmother perfect weergeven.

  *Via Prachtig huis

  Ga je alleen wonen? Bekijk tips om je huis in te richten zonder al te veel uit te geven
 • Moderne en organische decoratie: de trend om opnieuw contact te maken met de natuur
 • Carnavalcorecor: maak kennis met deze trend vol kleur en energie
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.