Planten in huis: 10 ideeën om ze als decoratie te gebruiken

 Planten in huis: 10 ideeën om ze als decoratie te gebruiken

Brandon Miller

  Als je al een tijdje een plantenmoeder of -vader bent of er een bent geworden tijdens de quarantaine, zul je dol zijn op de selectie die we je hieronder laten zien. Ze zijn i creatieve ideeën Het is immers al bewezen dat de aanwezigheid van planten in de ruimte bijdraagt aan het gevoel van welzijn. Kijk maar!

  Schikking van vazen

  Een idee is om potten van verschillende kleuren en modellen te rangschikken op een charmant meubelstuk dat je thuis hebt staan. Om een harmonieuze look te creëren, kies je stukken van vergelijkbare grootte, zoals op de foto. De planten kunnen van verschillende soorten zijn, maar met een vergelijkbaar formaat.

  Planten in de badkamer

  Om de badkamer een spa-achtige sfeer te geven en een groter gevoel van welzijn te brengen, kies je voor planten. Hier zijn kleine potten met gebladerte verspreid over planken en zelfs op de toiletpot.

  Zie ook: Provençaalse stijl: bekijk deze Franse trend en inspiraties

  Jungle in de slaapkamer

  De planten in de slaapkamer helpen om een nog meer ontspannen sfeer te creëren. In dit voorstel creëren ze een privéjungle, maar zonder te overdrijven. Grotere potten op de vloer, kleinere op het bureau en hangende planten aan de muren en het raam vormen het geheel.

  Zie ook: 3 vloertrends voor thuis met inspiratie

  Groen in het thuiskantoor

  Planten in het thuiskantoor helpen bij de concentratie en verminderen angst. In deze omgeving zijn ze overal, op de vloer, hangend aan het plafond en op steunen.

  Planken met vazen

  Als je ergens een lege muur hebt, wat dacht je ervan om wat planken In dit idee werden de houten platen niet uitgelijnd geïnstalleerd, wat een interessant visueel effect creëerde.

  boekenkast urban jungle

  Een manier om planten in de decoratie op te nemen, is het ondersteunen van de vazen op de plank Als je thuis een huisdier hebt, zoals op deze foto, wees dan voorzichtig met de soorten die lager staan, want sommige zijn schadelijk voor de dieren.

  Trolley wordt een plantenbak

  O theewagen is een veelzijdig stuk dat in verschillende omgevingen van het huis kan worden gebruikt. Het kan ook een tuinmeubel worden, zoals in dit idee op de foto hierboven. Als het meubel wielen heeft, wordt het nog praktischer omdat je het kunt verplaatsen naar een plek met beter licht.

  Natuur in de keuken

  De keuken krijgt een meer uitnodigende sfeer als je er wat planten in zet. In deze omgeving is het ook de moeite waard om een huis-tuin aan te leggen, die, naast het welzijn, ervoor zorgt dat je altijd verse kruiden bij de hand hebt.

  Combineer verschillende soorten

  In deze compositie was het idee om verschillende zeer verschillende soorten Van de vloer tot het hoogste deel van de muur creëren planten van verschillende vormen een charmante en ontspannende ruimte.

  Groen lab

  Als je wat ruimte over hebt in je huis, wat dacht je dan van het opzetten van een speciale hoek voor planten In deze ruimte kun je jezelf nog steeds wijden aan tuinieren, het onderhouden van de potten, het maken van nieuwe zaailingen en andere botanische experimenten die je misschien wilt doen.

  Tuinieren: 10 ideeën om kruiden te kweken
 • Tuinen en tuinen NASA kiest de 17 beste planten om de lucht te zuiveren
 • Tuinen en groenten 7 tips voor kerstcadeaus voor wie van planten houdt
 • Ontdek 's ochtends vroeg het belangrijkste nieuws over de coronavirus pandemie en de ontwikkelingen. Meld je hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen

  Inschrijving geslaagd!

  Je ontvangt onze nieuwsbrieven 's ochtends van maandag tot vrijdag.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.