Project stelt vrouwen uit de periferie in staat om hun huizen te bouwen en te renoveren

 Project stelt vrouwen uit de periferie in staat om hun huizen te bouwen en te renoveren

Brandon Miller

  Huishoudelijke activiteiten werden eeuwenlang aan vrouwen toegewezen. Gelukkig wordt dit genderstereotype vandaag de dag langzaam afgebroken en vechten vrouwen elke dag voor gendergelijkheid. Maar hoe zit het met de fysieke bouw van de huizen die hen verwelkomen?

  Engineering' wordt traditioneel gezien als 'mannelijk' en ook al zijn vrouwen in de meerderheid in sommige carrières (zoals productie-, textiel- en bioprocestechniek), in andere, bijvoorbeeld civiele techniek, is er nog steeds een gebrek aan vertegenwoordiging.

  Zie ook: Leer meer over de geheimen van structureel metselwerk

  Omdat ze merkte hoe moeilijk het is voor vrouwen uit de periferie om hun huizen te onderhouden en te repareren, creëerde architecte Carina Guedes het initiatief Architectuur in de periferie Het project traint groepen en klassen vrouwen uit de periferie van Belo Horizonte (MG) in renovatie, constructie en installatie in hun huizen.

  De deelnemers maken kennis met de praktijken en technieken van ontwerp en bouwplanning. Ze krijgen microfinanciering zodat ze de renovatie zelfstandig kunnen uitvoeren. Sinds 2014 heeft het project 61 vrouwen geholpen en was het een van de finalisten in de categorie Duurzame Steden en/of Digitale Innovatie van de Banco do Brasil Foundation Award voor Sociale Technologie 2019 .

  Mari Borel, de architecte van het initiatief Architecture in the Periphery, vertelt over de betekenis van onafhankelijkheid bij het creëren en bouwen van hun eigen huizen: "De meesten van hen tonen in het begin een zekere afhankelijkheid van de mannelijke figuur bij het repareren van een lekkage of het verplaatsen van een gootsteen. Dit zijn kleine reparaties, maar ze zijn belangrijk in het dagelijks leven. En wanneer ze begrijpen dat ze in staat zijn tot het doen vanDeze werken vertellen ons dat de verbetering verder gaat dan huisvesting, ze worden zelfverzekerder. Het zijn sociale transformaties, ze worden sterker".

  Om de continuïteit te waarborgen, heeft de Architectuur in de periferie heeft een online platform waar mensen die willen helpen het project kunnen sponsoren, met maandelijkse donaties vanaf slechts R$12.

  Ben je nieuwsgierig?

  Bekijk de video over sociale technologie Architectuur in de periferie

  Volg het project op sociale media:

  Facebook: /arquiteturanaperiferia

  Linkedin: /arquiteturanaperiferia

  Zie ook: Thuiskantoortrends voor 2021

  Instagram: @arquiteturanaperiferia

  Volgens Pinterest zullen vrouwen in 2020 heel goed alleen kunnen leven
 • Agenda Het belang van vrouwen in de architectuur is het thema van de Expo Revestir Forum
 • Architectuur Enedina Marques, de eerste vrouwelijke en zwarte ingenieur in Brazilië
 • Ontdek 's ochtends vroeg het belangrijkste nieuws over de coronavirus pandemie en de ontwikkelingen. Meld je hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen

  Inschrijving geslaagd!

  Je ontvangt onze nieuwsbrieven 's ochtends van maandag tot vrijdag.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.