Hoe geïntegreerd schrijnwerk en metaalwerk gebruiken bij het decoreren

 Hoe geïntegreerd schrijnwerk en metaalwerk gebruiken bij het decoreren

Brandon Miller

  Als trend in decoratieprojecten en binnenhuisarchitectuur vullen schrijnwerk en metaalwerk elkaar aan, brengen verfijning en geven een industriële en tegelijkertijd moderne touch aan omgevingen.

  Volgens architect Karina Alonso, commercieel directeur en partner van SCA Jardim Europa De combinatie van deze twee elementen, uniek en opvallend, bevalt steeds meer bestekschrijvers en klanten, juist omdat het verschillende mogelijkheden biedt in de samenstelling van het meubilair van de omgevingen.

  Zie ook: 12 tips voor inrichten in boho-stijl

  "Samen maken deze alternatieven het mogelijk om meubels te creëren met rechte lijnen, gebogen vormen of zelfs ontworpen, waardoor een minimalistische of klassieke omgeving ontstaat, afhankelijk van de wensen van de bewoners," legt Karina uit.

  Volg de onderstaande tips om meer te leren over het verbinden van de belangrijkste materialen voor zowel slotenmakerij als timmerwerk.

  Zagerij x schrijnwerkerij - wat is het verschil?

  Zowel hout als metaalwerk vormen vaste onderdelen in een meubel, maar ze worden van verschillende materialen gemaakt. In het geval van metaalwerk, dat meestal gemaakt is van aluminium met speciale verf, biedt het een hoge weerstand in zijn toepassing. Het kan worden gebruikt om omgevingen aan te vullen, zoals nissen en andere soorten structuren, waardoor er grotere bases overblijven voor schrijnwerk.

  "Het is mogelijk om omgevingen te vinden die alleen van timmerwerk zijn gemaakt, maar niet omgevingen die alleen van metaal zijn gemaakt, omdat er altijd hout of glas aan te pas moet komen", voegt Karina Alonso van SCA Jardim Europa toe.

  Bij het maken van kasten of geplande meubels kan het gebruikte hout MDP of MDF zijn. De term MDF (Medium Density Fiberboard) betekent vezelplaat met gemiddelde dichtheid. Dit materiaal is het resultaat van het mengen van houtvezels met synthetische harsen, terwijl de term MDP (Medium Density Particleboard) een paneel is van deeltjes met lage dichtheid.

  Zie ook

  • 23m² flat met innovatieve oplossingen en aanverwant timmerwerk
  • Houten decoratie: 5 ideeën voor je huis

  MDF is een paneel dat wordt gevormd door drie lagen houtdeeltjes, een dikke in de kern en twee dunne aan de oppervlakte. MDF wordt in twee vormen op de markt gebracht: naturel en gecoat. Het is gebruikelijk om MDF-meubels in verschillende kleuren op de markt te vinden. In dit geval is het houten paneel gecoat met BP, een materiaal dat met specifieke technologieën is behandeld om het object meer weerstand te geven.

  Zie ook: Klassieke fauteuil van Sergio Rodrigues heruitgebracht met nog meer comfort

  Waar te gebruiken?

  Tegenwoordig is de mix van de twee materialen welkom in alle omgevingen, van de boekenkast in de woonkamer tot de slaapkamerplank of de nis aan het plafond van de keuken.

  "Een van de voordelen van metaalwerk is dat het gemakkelijk kan worden gecombineerd met schrijnwerk vanwege de diversiteit aan kleuren, stijlen en tinten. Goed ontworpen kan het in elke omgeving worden gebruikt, van meubels tot kleinere decoratieve voorwerpen", zegt Karina.

  Arbeidskrachten

  Hoewel er behoefte is aan het gebruik van onder andere snijmachines en lasers, worden geplande meubels beschouwd als een houtbewerking waarbij de klant terecht kan voor het maken van items zoals kasten, garderobes en andere items.

  Slotenmaken, wat vroeger bijna exclusief was voor slotenmakers en nu ook wordt aangeboden door de industrie, naar het voorbeeld van SCA, de structuren van nissen, planken en andere voorwerpen mengen ook handwerk met het gebruik van machines en speciale sneden.

  "Wij adviseren altijd dat de klant aan het begin van een project een architect of binnenhuisarchitect inhuurt voor het ontwerp van de ruimte en dus ook van de meubels. Hij kan niet alleen helpen bij het volledige project, maar ook alternatieven voorstellen die de beste eigenschappen en prestaties van zowel hout als metaal combineren", besluit de professional.

  Alles wat je moet weten over LED-verlichting
 • Meubels en accessoires Ontdek hoe je je huis kunt inrichten met keramiek
 • Meubels en accessoires 30 inspiratie voor banken met pallets
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.