Hoe bereken je de juiste hoeveelheid vloer- en wandbekleding?

 Hoe bereken je de juiste hoeveelheid vloer- en wandbekleding?

Brandon Miller

  Bij het kopen van een coating Om hierbij te helpen is een goede planning essentieel.

  "Voordat je iets koopt, moet je een eenvoudige berekening maken van het gebied dat bedekt moet worden, rekening houdend met onder andere de vorm, grootte, openingen en het al dan niet aanwezig zijn van plinten. Zelfs met breuken en onvoorziene gebeurtenissen moet je rekening houden", zegt Christie Schulka, Marketing Manager bij Roca Brazilië Keramiek Bekijk het:

  Coaten van vloeren

  Het berekenen van de hoeveelheid vloerbedekking is vrij eenvoudig en moet rekening houden met de milieuformaat Voor rechthoekige oppervlakken vermenigvuldig je gewoon de lengte met de breedte van de kamer, zodat je het totale te bedekken oppervlak verkrijgt. Doe vervolgens hetzelfde met het gekozen stuk voor de toepassing.

  Met deze afmetingen kun je eenvoudigweg de oppervlakte van de kamer delen door de oppervlakte van het stuk, en zo de exacte hoeveelheid stukken vinden om de kamer af te sluiten.

  "Het is belangrijk om te bedenken dat, naast het aantal gevonden stukken, je ook een veiligheidsmarge Dit is de beste manier om verliezen te voorkomen tijdens het legproces of tijdens uitsnijdingen, en ook voor toekomstig onderhoud," zegt Fernando Gabardo, coördinator technische assistentie bij Roca Brasil Cerámica.

  Voor formaten tot 90 x 90 cm wordt een marge van ongeveer 5% tot 10% van het totale te bedekken oppervlak aanbevolen, terwijl het voor grote formaten ideaal is om 3 tot 6 extra stukken te hebben.

  Voor het meten van geïntegreerde omgevingen is een tip om de opdelen in kleinere gebieden Dit maakt het niet alleen makkelijker, maar zorgt ook voor een nauwkeurigere meting," zegt Gabardo.

  Zie ook: Ik heb donkere meubels en donkere vloeren. Welke kleur moet ik op de muren gebruiken?

  Als het gaat om niet-traditionele gebieden, zoals een driehoek, wordt de meting gedaan door de lengte en breedte te vermenigvuldigen, die vervolgens worden gedeeld door twee. "Voor omgevingen zoals deze, zal de marge van knipsels of verliezen groter zijn. Het ideaal is om 10 tot 15% meer te verwerven, als beveiliging", legt de specialist uit.

  4 trends van Revestir 2022 die je moet bekijken!
 • Bouw Wat zijn vloeibare porseleinen tegels? Een complete gids over deze bekleding!
 • Tips voor het installeren van vinyl vloerbedekking op wanden en plafonds
 • Als de consument het aantal aan te schaffen coatingdozen wil berekenen, moet hij gewoon de totale oppervlakte die moet worden gecoat delen door de m² die op de doos van het gekozen product staat vermeld, waarbij hij altijd rekening moet houden met het aanbevolen veiligheidspercentage.

  Muurberekening

  Wanneer het onderwerp muren Vervolgens moeten de gebieden met deuren of ramen worden afgetrokken, omdat deze niet worden bedekt.

  Het is ook mogelijk om de omtrek te berekenen - de som van de breedte van alle muren waaruit de ruimte bestaat - die vervolgens moet worden vermenigvuldigd met de hoogte van de ruimte. In dit geval moeten openingen zoals deuren en ramen ook worden afgetrokken. "Voor muren is het ook essentieel om een veiligheidsmarge van 5% tot 10% toe te voegen", versterkt Fernando Gabardo.

  Inclusief plinten

  Naar plinten Aan de hand hiervan is het mogelijk om te weten in hoeveel stukken een porseleinen tegelstuk gesneden kan worden", legt de specialist van Roca Brasil Cerámica uit.

  Voor een plint van 10 cm kan een stuk van 60 cm bijvoorbeeld in zes stukken worden gezaagd, terwijl hetzelfde stuk voor een plint van 15 cm slechts 4 uitsparingen zou opleveren. , zegt Fernando Gabardo.

  Veiligheidsmarge

  Dit extra percentage zorgt er niet alleen voor dat je genoeg stuks hebt in geval van onvoorziene omstandigheden of eventuele breuk, maar ook dat je producten hebt uit dezelfde batch en dus dezelfde kleurvariatie", legt Gabardo uit.

  In sommige gevallen kunnen bekledingen van verschillende partijen een lichte kleurvariatie vertonen, die het gevolg is van hun eigen productieproces. Voor een harmonieuze omgeving is het daarom ideaal dat de producten in dezelfde aankoop worden gekocht.

  Expert tip

  Voor grote stukken moet de zorg nog groter zijn, omdat het ontbreken van onderdelen voor onderhoud en toekomstige vervanging de hele omgeving in gevaar kan brengen. "Als je geen reserveonderdelen aanschaft, loop je het risico dat je de hele omgeving opnieuw moet doen," waarschuwt Gabardo. Maar hoe bewaar en bewaar je zulke grote bedekkingen, zonder dat je zeker weet wanneer ze gebruikt zullen worden?

  Zie ook: 7 voordelen van coatings op groot formaat

  "Onze tip om deze impasse op te lossen is om in het project een tafel samen te stellen die SuperFormat als bovenblad gebruikt." , Het is ongetwijfeld een slimme oplossing om deze grote stukken veilig op te slaan en ook om de waarde van de nieuwe omgeving te vergroten," besluit hij.

  Bekijk de hoogtepunten van dit als duurzaam gecertificeerde huis
 • Architectuur en bouw Huis in het bos heeft minder thermisch comfort en minder impact op het milieu
 • Architectuur en Bouw Balkon geïntegreerd in de woonkamer geeft een huiselijke sfeer aan het appartement
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.