Hoe je muren decoreren volgens Feng Shui

 Hoe je muren decoreren volgens Feng Shui

Brandon Miller

  Als het huis is waar het hart is, dan zijn de muren het canvas waarop we onze gevoelens schrijven. In feng shui is het geen goed teken als ze leeg zijn. "Ons onderbewustzijn begrijpt deze afwezigheid als een gebrek aan perspectief", zegt consultant Cris Ventura uit São Paulo.

  Maar om harmonie over te brengen, hoeven niet alle muren informatie te brengen. Kies de meest zichtbare muur in de kamer, de muur waar mensen van nature naar kijken. Een mooie spiegel, foto's, afbeeldingen of kleine voorwerpen kunnen de nodige visuele balans brengen tussen decoratie en welzijn.

  "Het belangrijkste is dat de illustraties een gevoel van genegenheid en liefde opwekken. Dit zendt positieve vibraties uit en mensen merken het op", zegt Cris, die aanbeveelt om alleen foto's in huis te hebben die je echt mooi vindt. "Anders zouden ze een negatief gevoel opwekken elke keer als je ernaar kijkt", voegt ze eraan toe. Geef ook de voorkeur aan motieven die leiden tot serene of gelukkige overpeinzingen.

  Mariangela Pagano voegt hieraan toe: "We moeten ook speciale aandacht besteden aan de planken, vooral als ze te vol zijn en boven de plaats waar we enige tijd zitten of liggen, zoals het hoofdeinde van het bed. Als ze vol zijn, onderdrukken de planken ons, omdat ze een stille boodschap van overbelasting brengen", benadrukt ze.

  Maak bij het ordenen van de boeken en voorwerpen van de gelegenheid gebruik om ze in een oplopende lijn te rangschikken, dat wil zeggen, de laatste rechts altijd hoger, wat onbewust welvaart stimuleert.

  Wat betreft de lijsten van doeken en foto's, ronde vormen zijn altijd welkom. Degenen die de voorkeur geven aan vierkante en rechthoekige lijsten moeten er in ieder geval voor zorgen dat ze dun zijn, want te bolle lijsten creëren punten - een agressieve energie, volgens Feng. Wat betreft de verdeling op de muur, als het een doek is, centreer het dan ten opzichte van het meubelstuk. Als er meerdere schilderijen zijn, simuleer de compositie dan op de vloer voordat je het weghaalt.Behang en stickers zijn praktische oplossingen die ook een goede indruk maken, vooral als de zinnen en prints de ziel verwarmen. Vergeet ook niet dat wandlampen helpen om een variatie aan licht te brengen, een stimulans van vitale energie en tegelijkertijd een van de belangrijkste punten voor de gezelligheid van omgevingen.

  De juiste foto voor elke hoek

  Volgens het ba-gua-gebied stelt feng shui-adviseur Mon Liu uit São Paulo de meest geschikte kleuren en illustraties voor de muur voor.

  WERK/HANDBOEK Kleuren: zwart, blauw, turkoois.

  Zie ook: Cambodjaanse school heeft een geblokte gevel die dienst doet als klimrek

  SPIRITUALITEIT/ZELF-COGNITIE Kleuren: lila, blauw, turquoise, aardetinten. Creëer een Zen-muur met engelenmotieven.

  Zie ook: 5 economische oplossingen om de muren een nieuw gezicht te geven

  GEZONDHEID/GEZINSKLEUREN: verschillende tinten groen. Doeken met schilderijen van planten zijn geweldig voor omgevingen waar het gezin samenkomt.

  PROSPERITEIT/ABUNDANCE Kleuren: groen, geel, goud, zilver. Denk aan een afbeelding van een boom die tegen een muur leunt.

  SUCCES/FAME Kleuren: rood, oranje. Investeer in mandala's met stimulerende kleuren.

  Kleuren: roze, rood en wit. Behang met rozen is de ultieme uiting van liefde.

  CREATIVITEIT / KINDEREN Kleuren: kleurrijk, wit, grijs, metaalkleuren. In dit gedeelte van de ba-gua is het de moeite waard om gekleurde platen te gebruiken, die op een speelse manier motiveren om na te denken!

  VRIENDEN / REIS Kleuren: kleurrijk, wit, grijs, metallic tinten. Een afbeelding van madeliefjes (bloemen die vrienden symboliseren) past goed in de ruimte waar je gewoonlijk je gasten ontvangt.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.