Hoe termieten herkennen en verwijderen

 Hoe termieten herkennen en verwijderen

Brandon Miller

  Als u vermoedt dat u termieten in je huis, is het belangrijk snel handelen Tekenen, zoals uitgehold hout en modderbuizen, vertelden ons dat ze de boel aan het overnemen waren.

  De beste manier om van deze insecten af te komen is een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf bellen Zelfs de meest ervaren eigenaar kan niet concurreren met de kennis, producten en commerciële apparatuur van een getrainde technicus.

  Toch is het belangrijk om te begrijpen wat er in je huis gebeurt en wat de beste manieren zijn om met een plaag om te gaan, hebben we de belangrijkste informatie gescheiden:

  Hoe kom je van de termiet af?

  Enkele van de beste manieren om van termieten af te komen, zijn het aanbrengen van producten die ze aan de buitenkant van je huis doden, het gebruik van chemicaliën in je ruimte, het plaatsen van lokaas en het spuiten van boorzuur op vloeren en muren.

  Als je een plaag wilt aanpakken, zijn er veel methoden die je kunt toepassen, van traditionele chemische bestrijdingsmiddelen tot biologische opties.

  Ondergrondse termieten en drooghout termieten komen vrij veel voor, zoek uit met welk type je te maken hebt omdat ze verschillende behandelingsmethoden kunnen vereisen. Terwijl je gifbarrières kunt creëren tegen ondergrondse termieten, zul je een behandeling moeten vinden of begassing moeten verkrijgen voor drooghout termieten.

  Hoe ondergrondse termieten elimineren

  Termietenbarrières

  Afhankelijk van de staat waarin je woont, kun je een aantal professionele termietendodende producten kopen, zoals Taurus SC vloeibaar en Termidor SC. Deze conventionele termietbehandelingen breng je aan op de buitenomtrek van je huis om een barrière te creëren. De termieten kunnen het termietendodende middel niet detecteren, dus ze proberen het niet te ontwijken.

  Als een termiet materialen eet die behandeld zijn met termietendodend middel, sterft hij. Termietendodend middel werkt ook door zichzelf te verspreiden als een virus. Als een termiet in contact komt met een andere termiet, draagt hij het onbewust over, waardoor hij andere termieten infecteert en uiteindelijk de kolonie doodt.

  Chemische producten

  Deze kunnen in je eigen huis worden gebruikt. Als je een termiet ziet en er onmiddellijk vanaf wilt, is dit de techniek voor jou. Verspreid het product rechtstreeks in kieren, holtes en spleten die geweldige schuilplaatsen zijn voor deze beestjes.

  Het geurloze schuim zet uit en verdampt vervolgens, waardoor er een residu achterblijft dat de termieten vergiftigt. Deze methode werkt een maand of iets langer.

  Termieten lokaas

  De lokazen, die rond de fundering van je huis worden aangebracht, lokken foeragerende termieten naar het gif binnenin. Het langzaam werkende gif onderbreekt de natuurlijke groei van de insecten en zorgt ervoor dat de geïnfecteerde exemplaren het insecticide meenemen naar de kolonie en het overbrengen op de rest.

  Nuttige aaltjes

  Deze microscopische, gesegmenteerde wormen zijn natuurlijke parasieten van veel ongedierte in de tuin, waaronder termieten. Nuttige nematoden graven zich in hun gastheer in en laten een symbiotische darmbacterie vrij die het bloed van het insect vergiftigt, waardoor het binnen enkele dagen sterft. Breng bij aankoop een mengsel van nematoden, potgrond en koud water aan op aangetaste plekken in je gazon en tuin.

  Droog hout termieten verwijderen

  Behandeling van vlekken

  Als je te maken hebt met geverfd of afgewerkt hout, kun je gaten boren en vullen om droog hout termieten te bestrijden. Eerst moet je om de 25,4 cm gaten boren in het aangetaste hout. Je zult weerstand voelen als je bij het nest komt. Vul de gaten dan met termietendoder. Om af te sluiten gebruik je een houtplamuur of pleister om de gaten te dichten.

  Etherische oliën

  Sinaasappelolie en neemolie kunnen deze insecten na verloop van tijd langzaam doden door hun vermogen om te vervellen of eitjes te leggen te remmen. Meng gewoon twee kopjes water met een paar druppels afwasmiddel en ongeveer 10 druppels van de olie van je keuze. Schud het en spray het op hout en besmette materialen.

  Ondergrondse termieten en droog hout verwijderen

  Boorzuur

  Boorzuur is een beproefde methode om deze insecten te doden. Veel van de termieteninsecticiden die je in de winkel kunt vinden, gebruiken dit zeer effectieve ingrediënt. Het droogt de insecten uit en schakelt hun zenuwstelsel uit. Besproei scheuren en spleten in vloeren, muren en plafonds gelijkmatig met het zuur.

  Diatomeeënaarde

  Deze methode dringt door in het exoskelet van de insecten en droogt ze uit. Diatomeeënaarde is samengesteld uit gefossiliseerde waterorganismen waarvan het exoskelet bestaat uit kiezelzuur. Strooi het poeder gewoon rond de plekken waar je een plaag vermoedt en wacht tot ze eroverheen kruipen.

  Kartonnen val

  Nadat je de bron van je plaag hebt geïdentificeerd, maak je twee stukken karton nat en stapel je ze op elkaar om een soort zelfgemaakt lokaas te maken. De cellulose van het materiaal kan de termieten aantrekken, die vast komen te zitten tussen de twee stukken.

  Neem het karton mee naar buiten en verbrand het. Dit is geen erg effectieve methode, omdat er geen garantie is dat het alle termieten zal vangen, die zich erg snel kunnen voortplanten. Onderhoud is ook belangrijk - als er zich te veel dode termietenlichamen ophopen, zal dit toekomstige termieten ervan weerhouden om in het karton te kruipen.

  Zie ook

  • Raak ongedierte van planten kwijt met deze huismiddeltjes
  • Hoe verwijder je schimmel uit de kledingkast? En de geur? Experts geven tips!
  • Tips om bladluizen te herkennen en te verwijderen!

  Verschil tussen ondergrondse en drooghout termieten

  Subterraneans leven in hout, aarde en eventuele composthopen rond je huis. Ze maken modderbuizen, of hout- en bodemwegen, om zich rond je huis te verplaatsen.

  Dit type veroorzaakt meestal meer schade dan drooghout termieten vanwege hun zaagtandige kaken. Na verloop van tijd kunnen ondergrondse termieten een gebouw volledig laten instorten. Hun kolonies kunnen enorm groot worden, variërend van 100.000 tot wel 1 miljoen termieten.

  Terwijl ondergrondse termieten contact met de grond nodig hebben om te leven, kunnen drooghouttermieten uitsluitend in het hout leven. Ze maken geen modderbuizen om door te reizen en variëren in kleur. Drooghoutkolonies kunnen tot 2.500 leden bevatten.

  Hoe identificeer je een plaag?

  Helaas is het niet zo eenvoudig om een termiet te herkennen die door hout glijdt. Begin met het controleren van je zolder, alle kieren en voegen in je huis en zekeringsdozen. Hier zijn enkele soorten bewijs dat de fundering van je huis wordt aangevallen:

  Hol hout

  Als je op het hout tikt en een zachte plof of een hol geluid hoort, is het vrij duidelijk dat je termieten hebt. Je kunt een schroevendraaier gebruiken om verder te testen: als je het gereedschap in het hout drukt en het gemakkelijk meegeeft, is dat geen goed teken.

  Zie ook: DIY: maak een smartphonehouder met eierdoos in 2 minuten!

  Modderbuizen

  Ondergrondse termieten maken hun eigen "wegen" om het hout dat ze eten met de grond te verbinden. Deze modderbuizen, gemaakt van hout en aarde, zijn ongeveer zo breed als een potlood. Ze identificeren betekent dat je termieten hebt, maar hun afwezigheid betekent niet dat je vrij van ze bent.

  Klinkt

  Je kunt een vreemd klikkend geluid horen vanuit je muren. Dit komt doordat soldaat-termieten, wanneer ze een bedreiging waarnemen, gevaar signaleren aan andere termieten door met hun kop tegen het hout te bonken en met hun lichaam te schudden.

  Bewijs van zwermen

  Als ondergrondse termieten vertrekken om een nieuwe kolonie te stichten, verliezen ze hun vleugels, meestal in hoopjes. Als je een heleboel vleugels verspreid ziet liggen, kunnen ze van termieten zijn.

  Afbladderen van de lak

  Wanneer termieten gipsplaten beschadigen, laten ze vocht door in de ruimte tussen het oppervlak en de verf, waardoor de verf gaat bobbelen of afbladderen. Als je dit samen met andere tekenen opmerkt, heb je misschien een termietenplaag.

  Zie ook: Kleurrijke en gedecoreerde keukens: 32 kleurrijke keukens om je te inspireren voor een verbouwing

  Uitwerpselen

  Als je kleine, korrelige, ovale korrels ziet op deurkozijnen, plinten en vensterbanken, dan kunnen dit termietenuitwerpselen zijn.

  Te koop levende termieten

  Je kunt enkele levende termieten vinden. Hun achtervleugels zijn uniform van grootte, hun buik is dik en hun antennes zijn recht.

  Hoe termieten voorkomen

  Er zijn verschillende manieren om je huis minder aantrekkelijk - of onbereikbaar - te maken voor termieten. Hier zijn de belangrijkste methoden:

  Controleer op lekken

  Ondergrondse termieten kunnen niet leven zonder vocht. Houd je huis droog om ze buiten te houden, vooral je dak en airconditioning.

  Dakgoten en leidingen reinigen

  Ze houden ervan om zich te verstoppen op warme, donkere en vochtige plekken. Maak dakgoten en afvoeren vaak schoon om te voorkomen dat ze zich erin nestelen.

  Vul scheuren en spleten

  Plak onnodige openingen in je fundering af waar de leidingen de muur raken en zorg ervoor dat je ramen en deuren afdicht.

  Wees voorzichtig met hout

  Deze insecten worden aangetrokken door de cellulose in hout, dus het is van vitaal belang dat je geen brandhout tegen je huis stapelt of boomstronken in je tuin laat liggen. Zorg er bij het bouwen van je huis altijd voor dat je minstens 15 cm ruimte laat tussen je veranda, terras of patio en de grond, en gebruik waar mogelijk hardhout.

  Voorzichtig met mulchen

  Ondergrondse termieten hebben grond nodig en bepaalde soorten bedekking bevatten hout. Kies voor bedekking gemaakt van materialen zoals rubber of grind.

  Regelmatige inspecties uitvoeren

  De beste preventiemethode is natuurlijk regelmatige termieteninspecties door een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf.

  *Via Dit oude huis

  Hoe gelukskittens gebruiken in Feng Shui
 • My Home 12 doe-het-zelf projecten voor mensen met een kleine keuken
 • My Home 12 projecten met macramé (die geen muurdecoratie zijn!)
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.