Leer hoe je foto's maakt met gedroogde bladeren en bloemen

 Leer hoe je foto's maakt met gedroogde bladeren en bloemen

Brandon Miller

  Als je de strips aan de muur van de slaapkamer op onze juni-cover mooi vond, moet je weten dat het geen illustraties zijn, maar echte planten. En het mooiste is: je kunt ze heel eenvoudig net zo maken! Architect Patricia Cillo, verantwoordelijk voor het project, leert ons alle trucjes.

  Je hebt nodig:

  - Blad of bloem

  - Dik boek

  - Papieren handdoek

  - Karton in de gewenste kleur

  - Schaar

  - Witte lijm

  Zie ook: Aroma's die welzijn in huis brengen

  - Dienblad

  - Schuimroller

  - Kant-en-klaar frame (wij gebruikten Milo Natural, 24 x 30 cm, gemaakt van MDF, van Inspire, Leroy Merlin, R$ 44,90)

  Controleer of het blad of de bloem helemaal in het boek past - het zal werken als een pers, waardoor het stuk beter droogt en recht blijft. Wikkel het in met papieren handdoek en plaats het tussen de pagina's. Sluit het boek en leg er eventueel een gewicht op.

  Als je een natuurlijke look wilt, zou een paar dagen genoeg moeten zijn; als je het liever droger hebt, wacht dan een paar weken. Zodra je klaar bent, lijm je één kant.

  3. Bevestig het blad of de bloem op het karton met de gekozen kleur - het is interessant om het contrast tussen de twee te onderzoeken. Vergeet niet om ook rekening te houden met de tinten van het passe-partout en het frame om een geschikte compositie te maken.

  4. Nu hoef je ze alleen nog maar in het frame te passen! Ga creatief aan de slag en maak andere stukken, gebruik verschillende soorten bladeren en bloemen, verander de kleuren van het karton en wissel de grootte van de frames af. Combineer ze tot slot allemaal in een arrangement.

  Zie ook: 4 tips om Murano te gebruiken in je decoratieprojecten

  Prijs herzien op 18 mei 2017, onder voorbehoud van wijzigingen

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.