De beste en slechtste planten om Feng Shui te beoefenen

 De beste en slechtste planten om Feng Shui te beoefenen

Brandon Miller

  Planten verbeteren niet alleen de esthetiek van een ruimte, maar nodigen ook uit tot energie van de natuur thuis of op kantoor. En, volgens de principes van de feng shui Weet wel dat er een aantal richtlijnen zijn voor de beste planten voor een goede feng shui-energie.

  Decoreren met levende planten versterkt de energie van een specifiek element van de Chinese geomantie: de hout Het element brengt vitale energie van groei en actie in je ruimte. Het kan ook compassie, vriendelijkheid en flexibiliteit inspireren. Daarnaast kan het groene kleur - tom aanwezig in veel planten - wordt geassocieerd met genezing.

  Je moet weten dat er niet per se goede en slechte feng shuiplanten zijn. De sleutel tot de beoefening is immers om de onderlinge verbondenheid tussen dualiteiten te zien. Dat gezegd hebbende, zijn er planten die het meest worden aanbevolen voor feng shui-toepassingen, samen met planten die een grotere uitdaging kunnen vormen bij het proberen om goede energie binnen te brengen.

  De beste Feng Shui-planten

  Over het algemeen zijn de meeste planten geweldig voor feng shui, zolang je ze goed verzorgt. Soorten met zachte en afgeronde bladeren zijn meestal het beste, omdat ze een zachte en voedende energie bevorderen.

  Enkele van de beste planten voor feng shui zijn:

  Areca-bamboe

  Dit is een geweldige plant voor het zuiveren van de lucht en voor feng shui. areca-bamboe kan groter worden dan veel andere planten en heeft prachtige waaiervormige bladeren. Hij heeft indirect licht nodig.

  Amerikaanse varen

  Amerikaanse varens zijn gemakkelijk binnenshuis te houden, zolang er maar genoeg licht is. De kleine versies zijn perfect voor kleine ruimtes en om op te hangen.

  Het zwaard van Sint-Joris

  Sint-Joriszwaard, ook wel bekend als overgebleven tong, is een geweldige plant voor beginners. Hoewel het er puntig uitziet, heeft het ook een beschermende energetische kwaliteit.

  Jade plant

  De jadeplant, ook wel geldplant genoemd, heeft veel afgeronde bladeren. Dit geeft de plant een zachte, weelderige uitstraling.

  Geluksbamboe

  Bamboe staat voor groei en aanpassingsvermogen. In het gebruik van feng shui heeft het aantal stengels een symbolische betekenis. Twee stengels zouden bijvoorbeeld de gebieden in je leven moeten voeden die met liefde worden geassocieerd, en drie stengels voeden je geluk.

  boa constrictor

  De boa is gemakkelijk te verzorgen en te vermeerderen. Hij ontwikkelt weelderige ranken met hartvormige bladeren en is uitstekend geschikt om de lucht binnenshuis te zuiveren.

  Feng Shui uitdagende planten

  In feng shui is er het concept van sha qi - Dit gebeurt wanneer aanvalsenergie, meestal van scherpe voorwerpen, op je lichaam wordt gericht, waardoor je persoonlijke energie wordt afgevoerd. Daarom kun je het beste scherpe planten, zoals een cactus, vermijden als je goede feng shui-energie wilt bevorderen.

  Een stervende en verwaarloosde plant kan ook energie opzuigen, dus voordat je een plant in je ruimte zet, moet je ervoor zorgen dat je de juiste omgeving (en tijd) hebt om ze gezond te houden. Verwijder ook de dode delen van een plant onmiddellijk.

  Zie ook: Nieuw jaar, nieuw huis: 6 tips voor goedkope renovaties

  Tot slot kan het gebruik van nepplanten om goede feng shui-energie te bevorderen een beetje lastig zijn. Als dit het geval is en je wilt toch de voordelen van feng shui ontvangen, kies dan voor planten van hoge kwaliteit. Ze moeten er zo realistisch uitzien dat je ze moet aanraken om te bevestigen dat ze nep zijn.

  De planten en de Baguá

  Een eenvoudige manier om planten te gebruiken voor feng shui toepassingen is om ze te plaatsen in specifieke gebieden van de Baguá, de feng shui energiekaart die je ruimte beschouwt. In de Baguá is elk gebied van de omgeving verbonden met een aspect van je leven.

  Bekijk een snelle analyse van alle ruimtes in Baguá en hoe een kamerplant de energie in elke ruimte kan verbeteren:

  Familie (Zhen)

  Kamerplanten in dit gebied van Baguá kunnen groei en steun in je gezinsleven bevorderen. Ze kunnen ook helpen de energie op te wekken om dingen in beweging te krijgen als je het gevoel hebt dat je op de een of andere manier vastzit.

  Rijkdom (Xun)

  Zie ook: Heb je ooit gehoord van de roosvormige vetplant?

  Het gebied van rijkdom kan baat hebben bij een plant als je wilt groeien in overvloed en meer welvaart wilt aantrekken.

  Gezondheid (Tai Qi)

  Als je gezondheid wat extra ondersteuning nodig heeft, kan een plant in de centrale ruimte van je huis genezing stimuleren in alle aspecten van je leven.

  Nuttige mensen (Qian)

  Soms is het moeilijk om hulp te vragen. Een plant in het gebied van behulpzame mensen kan energieën activeren om steun uit te nodigen waar en wanneer je die het meest nodig hebt.

  Kinderen (Dui)

  Planten in de kinderhoek kunnen de groei van elk kind of project stimuleren. Als je moeite hebt om dingen af te krijgen, is dit ook een goede plek om een plant toe te voegen.

  Kennis (Gen)

  Kamerplanten op het gebied van kennis kunnen de uitbreiding van zelfkennis en persoonlijke groei ondersteunen.

  Roem en reputatie (Li)

  Als je gezien en herkend wilt worden, kan het houtelement van een plant het vuurelement in je roemgebied voeden en je zichtbaarheid in de wereld vergroten.

  Carrière (Kan)

  Planten op het gebied van carrière kunnen groei en uitbreiding in je beroep stimuleren. Ze kunnen ook een boost geven aan je wijsheid.

  Partnerschap (Kun)

  Planten in het partnerschapsgebied zijn een goed idee om vriendelijkheid en flexibiliteit in relaties te cultiveren.

  * Via De Spar

  Zo maak je een bloembak om je raam mooi te maken
 • Tuinen en groenten 15 ideale planten om te decoreren en goede energie naar kantoor te brengen
 • Tuinen en moestuinen Soorten bloemen: 47 foto's om je tuin en je huis te versieren!
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.