Aroma's die welzijn in huis brengen

 Aroma's die welzijn in huis brengen

Brandon Miller

  Het betreden van een geurig huis is altijd een aangename ervaring, en daarom wordt het steeds gebruikelijker om omgevingen te begeuren, vooral vandaag de dag, nu de markt verschillende producten biedt naast de populaire wierook: kaars- of elektrische diffusors, kaarsen, stokjes, pot-pourri, keramische bollen of ringen, houten ballen, zakjes en geparfumeerd water. Ontdek hoe je je slaapkamer, badkamer, woonkamer en keuken kunt laten ruikenMaak zelfgemaakte recepten voor strijkwater, antischimmelzakjes en schoonmaakwater voor in huis. Maar als je liever alles kant-en-klaar koopt, bekijk dan de aromatische productopties in een ander verslag.

  Sereniteit in de slaapkamer

  Lavendel is de meest geschikte geur voor dit deel van het huis, omdat het rust brengt. Voordat je naar bed gaat, is het de moeite waard om lavendelgeurwater op het beddengoed te sprenkelen en het over de lakens en kussens te verspreiden. Een ander alternatief is om vijf druppels lavendelessence in de diffuser te druppelen, deze ongeveer twee uur voordat je naar bed gaat aan te zetten en uit te zetten als je naar je kamer gaat.Ik stel een mengsel voor van het afrodisiacum patchoeli, met geranium en citroen-taiti", zegt Sâmia Maluf. De aromatherapeute legt uit dat het geparfumeerde water en de houten of keramische bollen met essence gebruikt kunnen worden in de kledingkast.

  Andere aanbevolen essences voor de slaapkamer:

  Lavendel: pijnstillend, ontspannend, antidepressivum en kalmerend

  Patchuli : afrodisiacum

  Zie ook: Hoe verdeel je de binnenruimtes ten opzichte van de zon?

  Geranium: kalmerend, kalmerend en antidepressivum

  Sandelhout : afrodisiacum

  Ceder: ontspannend en kalmerend

  Ilangue-ilangue : afrodisiacum en antidepressivum

  Terug naar boven

  Omgeving door architect Carla Pontes.

  Verfrissende badkamer

  Gebruik citrus- en kruidenaroma's, zoals mandarijn en rozemarijn, om een schone sfeer op te roepen in deze omgeving. Als er veel gasten in huis zijn, laat dan een diffuser of een geurkaars in de badkamer staan. Er zijn andere alternatieven, zoals de pot-pourri van bloemen. 100 druppels essence garanderen parfum voor ongeveer 15 dagen.

  Andere aanbevolen essences voor de badkamer:

  Munt stimulerend en verkwikkend

  Eucalyptus : stimulerend en verfrissend

  Pine : stimulerend

  Pitanga : kalmerend voor kinderen

  Passievrucht: kalmerend

  Terug naar boven

  Veel opties voor de woonkamer

  Als het de bedoeling is om de kamer altijd met hetzelfde parfum te vullen, zijn de stokjes een goed alternatief, omdat ze het aroma verspreiden zolang er vloeistof in het glas zit. Wierookstokjes verspreiden daarentegen alleen parfum als ze branden. Er zijn ook wierookstokjes zonder stokjes, in de vorm van een stokje, kegel of tablet. Diffusors (met kaars of elektrisch) verspreiden parfum in een gemiddelde ruimte van 30 m². Als de ruimte groter is,Er zijn twee apparaten nodig, één aan elk uiteinde.

  Andere aanbevolen essences voor de kamer: Mandarijn : ontspannen

  Geranium: kalmerend, kalmerend en antidepressivum

  Citroengras: kalmerend

  Lima : energiegevend en revitaliserend

  Grapefruit : restaurateur

  Terug naar boven

  Citrusvruchten Gebruik geurwater om de geur van vet en voedsel te verwijderen. Geurkaarsen zijn een goede keuze, maar vermijd heel sterke of zoete aroma's, want die versterken de geur. Aromatherapeute Sâmia Maluf gebruikt essentiële oliën (je kunt ook essences gebruiken) om een vloerreinigingsmix te maken voor de keuken en andere ruimtes in huis.citrus," zegt ze.

  Andere aanbevolen essences voor de keuken: Rozemarijn : stimulerend

  Basilicum: kalmerend middel

  Citroengras: kalmerend en verdovend

  Oranje: kalmerend

  Munt: stimulerend en verkwikkend

  Terug naar boven

  Zelfgemaakte recepten

  Aromatherapeute Sâmia Maluf vermijdt geïndustrialiseerde schoonmaakmiddelen voor het strijken en schoonmaken van het huis. Ze heeft twee formules ontwikkeld die hier worden onderwezen en een onverslaanbaar zakje voor strandhuisjes en zeer vochtige woningen - naast dat het kleding in de kledingkast droog houdt, laat het een zachte kruidige geur achter op de stoffen.

  Strijkwater

  - 90 ml mineraal-, gedeïoniseerd of gedestilleerd water

  - 10 ml graanalcohol

  - 10 ml etherische olie van lavendel

  Meng de ingrediënten, doe ze in een spuitfles en breng ze aan op bed- en badlinnen bij het strijken of opmaken van het bed.

  Anti-schimmel zakje

  Zie ook: 4 tips voor het installeren van het dak op de bouwplaats

  - Cirkels van ongebleekte katoenen stof met een diameter van 15 cm

  - Schoolbord schoolkrijt

  - Gedroogde sinaasappelschil, kaneelstokje en kruidnagel

  Leg in elke cirkel kleine stukjes krijt, kaneel, kruidnagel en sinaasappel en bind ze samen tot een balletje. Leg ze in kasten en lades.

  Schoonmaakwater voor in huis en badkamers - 1 liter graanalcohol

  - 20 ml van de volgende essentiële oliën:

  voor het huis: 10 ml rozenhout en 10 ml sinaasappel of 10 ml eucalyptus

  met 5 ml tea tree en 5 ml sinaasappel

  voor badkamers: 10 ml mandarijn en 10 ml rozemarijn

  Bewaar het mengsel in een goed afgesloten amberkleurig glas, uit de buurt van licht. Voor gebruik verdun je 2 tot 4 eetlepels in 1 liter water en veeg je het af met een doek.

  Terug naar boven

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.