4 tips voor het installeren van het dak op de bouwplaats

 4 tips voor het installeren van het dak op de bouwplaats

Brandon Miller

  De installatie van het dak is een zeer belangrijke fase in de bouw. De constructie beschermt het gebouw niet alleen tegen externe factoren, zoals klimaatschommelingen, maar maakt ook deel uit van de voltooiing van het pand en draagt een grote verantwoordelijkheid voor het eindresultaat.

  Als dit verkeerd wordt gedaan, kan de installatie leiden tot toekomstige problemen voor de klant, zoals infiltraties, verstopte goten en schade aan het dakpanmateriaal zelf.

  Met het oog op deze fase van het werk nodigden we André Minnone uit, de manager die verantwoordelijk is voor de Ajover Brazilië - van het segment thermo-akoestische en polycarbonaat dakpannen - om op dit moment vier essentiële tips te geven. Bekijk het:

  1. planning is essentieel

  Net als de rest van het bouwwerk vereist het dak een gedetailleerde planning om onnodige kosten te vermijden en om het juiste type dakpan en aanvullende materialen te kiezen. Bovendien vereist deze fase een berekening om de helling van de dakpan te bepalen, de structuur die nodig is om de belasting te dragen en details zoals de plaatsing van de dakpannen - als ze doorschijnend zijn, kunnen ze bijvoorbeeld het uitzicht van het dak volledig veranderen.terreinverlichting volgens oriëntatie.

  "Dit is ook het moment om het merk van je dakpan te bepalen en hiervoor is het de moeite waard om betrouwbare bedrijven en kwaliteitsmaterialen te overwegen, zoals Ajover, om constante dakreparaties te voorkomen," benadrukt André.

  2. let op de structuur

  De installatie van het dak vereist een zeer stevige structuur om de constructie te ondersteunen. Deze stap is essentieel om de veiligheid te garanderen van degenen die de plaats zullen gebruiken, aangezien het al het gewicht van het dak ondersteunt en daarom zeer nauwkeurige berekeningen moet hebben.

  Zie ook

  • Duurzaam huis ruilt airconditioning in voor een groen dak
  • Een groendak is een duurzame noodzaak en biedt tal van voordelen

  Rekening houdend met de kosten-batenverhouding is het de moeite waard om te investeren in lichtere tegels, die een minder robuuste structuur vereisen. Ajover thermoakoestische tegels zijn bijvoorbeeld de lichtste op de markt, met een gewicht van 3,2 kg/m².

  Zie ook: Wat! Kun je planten water geven met koffie?

  3. volg de aanbevelingen van de fabrikant

  De plaatsingsinstructies variëren naargelang de fabrikant en het gekozen materiaal, dus het is belangrijk om aandacht te besteden aan de vereisten van de tegel die je hebt gekozen.

  "In de instructies zijn technische details te vinden, zoals de verbinding met andere soorten tegels, de juiste afdichting en de behandeling van de materialen. Daarom is het belangrijk om uw team te begeleiden om aandacht te besteden aan deze informatie voordat u begint met de installatie," zegt Minnone.

  Zie ook: 6 prachtige ideeën voor het uitstallen van luchtplanten

  4. bij assemblage

  Zoals we al hebben gezegd, moet je de richtlijnen van elke fabrikant volgen. Sommige tips zijn echter geschikt voor alle werken:

  • De installatie moet van rechts naar links en van onder naar boven worden uitgevoerd;
  • Vermijd lopen op het materiaal, gebruik een houten lat om eroverheen te lopen;
  • De tegels moeten met de juiste boren op de latten worden gespijkerd en bevestigd.
  Ik wil een architectenbureau inhuren, wat moet ik weten?
 • Verf voor bouwvloeren: hoe je de omgeving kunt renoveren zonder tijdrovende bouwwerkzaamheden
 • Bouw Balkonbekleding: kies het juiste materiaal voor elke kamer
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.