Landhuis: 33 onvergetelijke projecten die uitnodigen tot ontspanning

 Landhuis: 33 onvergetelijke projecten die uitnodigen tot ontspanning

Brandon Miller

  De droom van een toevluchtsoord op het platteland Het is altijd al erg populair geweest, maar kwam in een stroomversnelling tijdens de pandemie. Opgesloten, cultiveerden veel bewoners het verlangen om een groter, rustiger eigendom te bezitten, weg van de stad en dichter bij de natuur .

  Zie ook: Renovatie in 60m² appartement creëert twee suites en gecamoufleerde wasruimte

  A landhuis komt als een materialisatie van deze droom. Kun je je dat voorstellen? Geweldig balkons , grote keukens, woonkamers met open haarden, moestuinen, bomen en fruit Je kunt de frisheid bijna voelen, nietwaar? Of je nu op vakantie bent of voorgoed verhuist, dit type verblijf is vaak erg ontspannend tegenover de drukte van het stadsleven.

  Als je de wens deelt om een landhuis te bouwen dat je je eigen kunt noemen, lees dan verder in dit artikel hoe je aan het project kunt beginnen, wat je moet doen om het huis te onderhouden en doe veel inspiratie op:

  Wat is er nodig om een landhuisproject te maken? Waar moet je beginnen?

  Voordat je begint na te denken over het inrichten van een landhuis, is het essentieel om te analyseren waar het huis zal worden gebouwd. locatie is belangrijk omdat dit een goed uitzicht op de omringende natuur, privacy en stilte garandeert, waardoor het lawaai van de stad op afstand wordt gehouden.

  De tweede stap is de keuze van materialen en coatings Een gemeenschappelijk kenmerk van de meeste landhuizen is de optie voor natuurlijke materialen om verder te integreren met de externe omgeving. Bos e stenen zijn welkom, net als gewapend beton en verbrand cement.

  Om van het omringende uitzicht te genieten, is het de moeite waard om grote glazen deuren of ramen uitnodigend voor de ingang van natuurlijk licht En waarom zou je de natuur niet in je voordeel gebruiken? Dikke stenen muren kunnen overdag helpen om warmte vast te houden, waardoor de binnenomgeving koel blijft, en 's nachts warmte afvoeren naar het interieur, waardoor de kamers opwarmen.

  Omdat deze huizen meestal in koudere gebieden staan, moet je bovendien kiezen voor oplossingen die de effecten van lage temperaturen minimaliseren, zoals isolatiematerialen en open haarden.

  Aangezien we het hebben over een landhuis, is het belangrijk om na te denken over de bescherming tegen muggen Om ongemak te voorkomen, is het de moeite waard om horren in ramen en deuren te gebruiken, zodat de ventilatie van de omgeving behouden blijft en insecten niet binnen kunnen komen.

  Zie ook

  • Veel recreatiegebieden en duurzaamheid markeren een 436m² groot landhuis
  • Landhuis van 195 m² is een toevluchtsoord gecamoufleerd tussen de bomen
  • Natuurlijke materialen vermengen zich in dit ruime landhuis

  Welke decoratie-elementen mogen niet ontbreken?

  Als we denken aan de stijl van een landhuis, is er altijd aardse tonen hout en decoratieve artikelen van klei of keramiek. De leer op het meubilair is ook welkom, omdat het helpt om het op te warmen.

  Zie ook: Kleur en de effecten ervan

  Hoewel er buiten veel groen is, kunnen bewoners ook investeren in planten Maar je kunt ook investeren in kamerplanten, als je een plantenliefhebber bent!

  Een ander opvallend kenmerk van landhuizen zijn de grote en geïntegreerde omgevingen Balkons en zwembaden zijn ook zeer welkom.

  Welke zorg is er nodig?

  Net als strandhuisjes zijn landhuizen meestal seizoensgebonden, wat betekent dat ze vaak gesloten zijn voor bepaalde periodes. resistente materialen en die weinig onderhoud vergen.

  Andere belangrijke punten zijn de periodieke reiniging van de watertank Het gebruik van kwaliteitsverf met schimmelwerende of vuilafstotende bescherming; het controleren van de integriteit van de dak gebruik producten die de vochtigheid verlagen om te voorkomen dat schimmel onderhoud van de buitenruimte en de tuin Regelmatig schoonmaken van de kasten en meubels en periodieke vervanging van de matrassen en kussens Als er zwembad De eigenaar moet ook periodiek schoonmaken.

  Landhuisprojecten: ontdek de verschillende stijlen

  Ben je enthousiast geworden door het idee van een landhuis en wil je wat projecten bekijken om inspiratie op te doen? Laat het aan ons over en bekijk de galerijen hieronder:

  Modern landhuis

  Klein landhuis

  Rustiek landhuis

  Landhuis met balkon

  Landhuis met zwembad

  Wat is een loft? Een complete gids over deze woontrend
 • Architectuur Dit gebouw is ontworpen voor klimaatverandering
 • Architectuur Dit prachtige huis in Thailand heeft zijn eigen muziekstudio
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.